Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Monday, January 18, 2010

Jakarta/Bandung- Part 1

Date : 10.01.10
Hari : ahad
Lokasi: Jakarta/bandung Indonesia.







percutian kali ni adalah paling selamber yang pernah aku buat.
sebabnya, kami hanya pergi berdua dari sepuluh orang yang KONON nye nak pergi.

at first aku yang tak nak fly, since baru masuk kerja kan?
tapi memandangkan, aku tetap berpegang dengan konsep : ADE AKU KESAH??

so aku apply jugak AL and finally approve,
so everything adalah last minute.

a week before fly, aku manage to get hotel Kenangan Bandung yang dah sepuluh kali aku email dari 4bilik kepada 1 bilik je..memalukan?? ouh tidak..haha.
tapi malu gaklaaaa...coz sampai sana, bapak tu tegur aku..kenapa dr 4 jadi 1 bilik aja mbak???


and for the last minute jugak, esok nak fly baru harini aku terkontang kanting g money changer..haha..


so macam biasa, ade aku kesah if yang lain tak nak fly???
cehh sikit pun tak, bukan mati pon korang semua tak pergi !! ahaksss..
sbb this is 2nd time..hahaha..and kali ni memang aku boleh kata kami macam balik kampung halaman..muahaha.

flight pukul 7am.
so around 5, kami dah pun check-in.
dalam 6.45 kami boarding and took about 2hours waktu malaysia untuk sampai ke Jakarta.


kali ni, agak berlainan sikit, sebab aku tido dengan nyenyak nya.
yes untill lah betul2 mendarat kat Soekarno Hatta Jakarta Airport.
After Kastam and so on.
Kami teruskan perjalanan ke luar mencari PRimajasa.




Kami ambil bas yang di kenali sebagai Primajasa- Jakarta to Bandung tiket around Rp75000 bersamaan dalam Rm 25. mengabil masa selama 3 jam dan akan berhenti di stesen yang terletak di sebuah Pusat membeli belah terbesar di Kota Bandung yg dikenali sebagai ; Bandung Mall ( again sukahati aku bagi nama ) muahahaha..

maaf info tak berapa capture.

sepanjang perjalanan sangat dingin, aircond, smooth, pandangan yang tidak mnyerabutkan keadaan..tiket kami pukul 8.30am waktu Bandung sampai di Bandung dalam pukul 10.30am.

dari stesen, kami ambil teksi bermeter terus ke Hotel Kenangan cuma mengambil masa sekitar 10min dengan bayaran Rp4000.

sampai hotel terus check in.

info tentang hotel:

Nama: Hotel Kenangan, Jalan Jaksa. ( berdekatan Pasar Baru)

Bintang : takde kott, tapi aku bagi bulan !!

price: reasonable satu malam for deluxe cuma Rp230000 ( Rm 80 semalam)

kemudahan: illy cafe, wireless.

kawasan sangat best sebab jauh dari kesibukan kota bandung, and betul-betul bersebelahan dengan pejabat gabenor.

ok.thats it..nanti sambung part-2

3 comments:

pinkcouture said...

awat sikit sgt cheq cherita pasal bandung???can't for part II.

Nor said...

Salam -

weh....explainlah panjang lebo...sbg panduan ai yang berangan nak ke Bandung...

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

kejap ye semuaaaa ~