Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, August 10, 2014

Bandung : Perkhidmatan Supir MURAH di Bandung !


Kereta sewa bandung !!!

Hi Dollies.

Buat sesiapa yang inginkan khidmat tour guide aka driver+ mobil (kereta) di bandung. I ada seorang teman dari Bandung yang dah buka business ni since year 2010. Terlupa nak promote. hehe.
Perkhidmatan Supir dr DOM ni sangat bagus! sebab staff dorang pakai uniform. So senang nak kenal, . hehehe

DOM RENTAL CAR


Apa yg ditawarkan cukup berbaloi. Untuk


IDR 450,000 - (try nego if u can) kalau convert dgn new currency RM 120#

Driver
Parking
Bensol/ Petrol
Kereta : Livina or Avanza
12 jam sehari
8am - 11mlm









Kalau rasa nak kereta lebih besar? mungkin jumlah muatan 7 orang (termasuk driver)? boleh lah sewa Serena.


Serena 2.0.
IDR 600,000 (try nego on ur own)
Driver
Parking
Bensol/ Petrol
Kereta : Serena 2.0
12 jam sehari
8am - 11mlm




Berbaloi sangat.



Hyundai Styrex/ H1
IDR 850,000
Driver
Parking
Bensol/ Petrol
Kereta : Serena 2.0
12 jam sehari
8am - 11mlm

* Price include Petrol, driver, driver meal, parking & toll


Sesiapa yang nak cari khidmat Pemandu/Supir untuk drive seharian ke kota bandung. Tak kira lah korang nak kemana pon. cukupkan lah 12 jam tu. Boleh guna pakai khidmat ini. 
Boleh pergi tangkuban, makan di sapulidi or kg daun? pergi kawah putih? semua tu up to korang lah. mana yg memudah kan perjalanan. Tapi ingat perjalanan ke suatu tempat bergantung kepada jarak/jam  !! dan charge untuk car entrance ke satu2 wisata tu atas kita tau. sebab charge berbeza setiap tempat, tangkuban, kawah putih, taman  safari etc


Kereta Livina / Avanza ni boleh muat higga 7 orang bergantung dengan jumlah muatan jugak la. Kalau korang shopping banyak? Haaaa sendiri mahu ingat ye kawan-kawan. So far i memang selalu dengan Willy, Kami kenal as kawan since 2009 and  dia owner business ni. Insyaallah hotel budget dia pon akan menyusul tak lama lagi.




cc : Perkhidmatan Supir di bandung/perkhidmatan sewa kereta dan supir di bandung/ supir murah bandung 2014




So!! ape lagi?

Sesiapa berminat :


Hubungi FB : Dom Rentalcar 
(FB) Page : Dom rentalcar
WEBSITE : www.domrentalcar.com

Phone no : +6281 2222 55582
Wassap : +6281 2222 55582 / 
Email : dom.rentalcar@gmail.com


Bandung, Indonesia


Follow them at :

FB Page : Domrental
Instagram : Domtour
Twitter : Dom rental car 





*pssstt : sebut je nama aku Linda DIVASARI ! kahkah
 confirm dapat harga lagi baik =p



UPDATE !!

*Sekarang DOM sudah ade website ! KLIK SINI. so senang je kalau anda nak buat booking kereta + supir. cuma masukkan date/detail flight/email. Insyaallah email anda akan dibalas. 
Step yg lebih mudah kan? So sekarang instead of email mereka anda boleh pilih sendiri date yang anda mahu. *wahhh promote lagi aku ni* HAHAHAHA.




Pesanan Penaja : Atas kenaikan bensol/Minnyak di Indonesia 2014, sedikit sebanyak menaikkan kos taraf hidup, kenaikan gaji staff dan sebagainya. Rate baru yg diberi adalah bergantung dengan DOM sendiri. Anything sila email sahaja. Mungkin boleh jumpa yg lagi murah dari rate ni, tapi yakin ke? tu TOTAL ALL? haaa kene check betul2 ya, sebab dah ade kes email aku balik cerita supir dorang mintak extra duit parking etc masa kat bandung. sori lah dek non. tak dapek nak nolonggg.. DOM punya price memang dah include all kecuali nak masuk TEMPAT2 WISATA : Tangkuban, Air Terjun Ciater, Kawah Putih, etc  tu mmg cust yg bayo.


antara pelangga dom































18 comments:

yasirah said...

Salam..

Thank you for the info!
Dah contact dengan willy.
He does give me the best price. :)
This post really helps. Once again, thank you for sharing.

Mrs Linda said...

Hi Yasirah,

my job, willy mmg baik dont worry.. boleh kawan2 dgn willy. hehe...

Stardust Rays said...

hai

sy nk tnye, dorg ade kereta blh muat 18 org x?

Linda Yusoff said...

Hi Stardust.

U boleh cuba email DOM !
Siapa tahu mereka ada perkhidmatan itu =)



Farikica said...

tq for the info.. nak try jugaklah...

Shah Kassim said...

Planning to Bandung in sept......
Will try that supir guide

Shah Kassim said...
This comment has been removed by the author.
Shah Kassim said...

Hi,
Can u recommend a reasonable hotel
accommodation in Bandung.....

Linda Yusoff said...

Hi Shah,

Accomodation? act i ade buat entry lama, klu u boleh cari.ade entry ttg penginapan dibandung. Ok antara yg i suka stay bila ke bandung

1) Hotel Kenangan - rate per night RM90 - berdekatan ke Pasar baru

2) Hotel unik - rate RM 110 - berdekatan stasiun keretapi + Kartika sari.

3) Hotel Progo - RM 120 - berdekatan factory Outlet Stamp/secret etc, Jln kaki.

4) Hotel Cemerlang - rm 130 Jl Pasir kaliki, area Jl besar. nak kemana2 kene amik supir.

if pergi by group :

1) Orange Homes
2) Elanor's Home
3) Neina guesthouse.
4) Apartment Cipedes

Ok, tergantung mau stay dimana. Tp kalau punya khidmat Supir, takde masalah kemana2 wlu jauh sikit dr perkotaan . Mostly yg group stay tu, agak jauh skit dr town, dlm 30min drive. Kalau Hotel mana2 pon i mmg stay Kenangan. I tak spent more on hotel sbb keluar pagi, pulang tgh malam =)

Hope it helps

Rohaizawati Borhan said...

Thanks for info Linda :-) Nak pergi Bandung dgn family next year Chinese New Year & will contact DOM soon

Linda Yusoff said...

Welcome :D enjoy ur shopping

nurufarhina said...

Hai Kak Linda,

Saya Ina. Saya akan ke Bandung 24.11.2013-28.11.2013.

Saya susah dapatkan quotation from Dom and other operators. Apparently, Dom mmg yg plg murah.

Cuma saya nak tahu is Dom's offer including tax and everything.meaning kalau Dom ckp IDR1,800,000 mmg tu la harganya. Tiada caj bayaran lain ke?

LindaF said...

Hi Ina.

Ok let me explain ya. Harga mobil yg diberi adalah harga Kereta+supir+bensol utk selama berapa hari ina disana. Cth : kalau dapat 2juta utk 4hari. Itulah rate nya TANPA tax. takde tax. Apa maksud Ina include everything? I tak paham.

TETAPI, perlu di ingatkan, utk masuk ke taman2 wisata, kereta dikenakan charge berlainan oleh tempat wisata tersebut. So charge tu Customer akan bayar. Harga yg Ina dapat tu untuk khidmat u gunakan sepanjang di sana. tetapi kos masuk taman/wisata tu perlu dibayar customer.

Mohd Rafi said...

Salam..

TQ for the info about supir. Saya dah dapat qoutation from DOM (Eko Sigit). Saya plan nak pergi 6-10Dec nih. Just nak tau supir nih follow kita ke sepanjang shopping (tolong angkat barang dsbnya) or just hantar dan tunggu dalam kereta?

LindaF said...

MOhd Rafi : I rs u dah pulang dr Bandung =), Takde masalah jika mahu minta bantuan Supir untuk follow, sebab maybe takot pd peminta sedekah yg ramai etc kan? Tp jgn risau, bandung aman. Terpulang nak minta supir follow atau tak. =)

Ayunk bandoeng said...
This comment has been removed by a blog administrator.
bimo mekarwangi tour said...
This comment has been removed by a blog administrator.
fie said...

maaf tuan rumah..nak tumpang bagi peringatan pada yang lain-lain..
Hati-hati memilih supir..saya sudah terkena.. kebanyakkan supir-supir yang tinggalkan no. di blog2 ni kebanyakkannya uruskan melalui whatsapp.. bukan mereka yang bawa..bila ada masalah, pandai2 la setle sendiri.. dua orang yang saya deal tp hasilnya mengecewakan.. deal dgn AHMAD ALIFA (+6281224962533 / +6285294466131).. bila dia tak cukup supir, dia bagi pada TONI (+6285861378323).. apa yang tak bagusnya? bila ada masalah, ALIFA lepas tangan sedangkan kita deal dgn dia.. TONI pula hantar budak dia pd sy yang tak bagus..satu hari hanya dua tempat je sempat kita kunjung.. so nasihat saya..jangan deal dgn supir2 yang tinggalkan no di blog2.. booking dgn company besar2 seperti HAYUKKA atau dengan HOTEL dan lebih mudah ambil pakej dengan agen..bila ada masalah, biar agen yg setle.. boleh buka link dibawah dan baca cerita penuh..

https://www.facebook.com/notes/manjer-arissa/supir-bandung-kurang-ajar-ditinggalkan-tepi-jalan/999324720121210