Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Friday, May 18, 2018

Sewaan Barang Pelamin MURAH !!







Hi B2B semua.

Rasanya dah lama saya buka sewaan bantal ottoman & Lampu chandelier bagi mana-mana b2b yang berminat nak men-DIY mini pelamin sewaktu menikah? bertunang dll.
Sebab macam mendapat permintaan yang baik, tapi melalui email, and detail item pun i tak letak dengan lengkap kan? so sekarang i buat satu entry untuk and b2b.


Dengan ini saya mengistiharkan Sewaan barang-barang ini di buka sekarang. HAHA.
Sewaan : Bantal Ottoman , Stand Chandelier, Kain Bulu ( Karpet untuk Pelamin)




1.# Item Pertama : Bantal Ottoman.


Item = Bantal Nikah  (Ottoman)
Warna = Pearl White 
Tempoh sewaan = 1 minggu ( rabu - selasa) 
Material = PVC 


Harga sewa 1 unit = RM50  now!! RM 20
Harga sewa 2 unit = RM80 now !! RM 35
Deposit = RM 50


*deposit bergantung kepada harga sewaan

*UPDATE !! Harga sewaan Bantal Ottoman di atas telah diturunkan =)
Refer : PICKANDDIY




2.# Item Kedua : Stand Chandelier





Item = Lampu Chandelier 
Warna = Hitam
Tempoh sewaan = 1 minggu ( rabu - selasa) 


Harga sewa 1 unit = RM 20.00
Harga sewa 2 unit = RM 30 .00
Deposit = RM 50.00

Kami juga mempunyai Lampu Chandelier Putih - BARU- untuk di sewa 
(photo akan di upload kemudian)

Kadar sewaan :

Harga sewa 1 unit = RM 30
Harga sewa 2 unit = RM 40.00

* deposit bergantung kepada harga sewaan.
* Untuk kawasan Selangor/KL sahaja.


Contoh : Lampu chandelier kami yang di pakai oleh Is Amy Teng untuk hiasan kamar.
credit : Blog Amy

contoh lain boleh lihat pada Pelamin Uya Rayza





3.# Item Ketiga : Kain Bulu ( Karpet untuk stage pelamin)

*photo akan di upload kemudian*
Item = Kain Bulu/Karpet Stage
Warna = Putih
Tempoh sewaan = 1 minggu ( rabu - selasa)
Ukuran : 2 meter 1/2 

Harga sewa 1 unit = RM25 sahaja
if sewa lebih dari 2 unit = RM 20.00/UNIT
Deposit = RM 25




4. #Item keempat : Jackset ( rangka untuk membuat backdrop)



Item = Jackset Backdrop
Material/Bahan = Besi
Tempoh sewaan = 1 minggu ( rabu - selasa)
Ukuran : 8' x 8' ( anggaran seperti gambar)
Harga sewa 1 unit = RM 40 sahaja
Deposit = RM 50
* Kain Backdrop PUTIH SAHAJA TIDAK disediakan*

* deposit bergantung kepada harga sewaan.

Contoh : Jackset/Backdrop & Bantal nikah kami yang di pakai oleh Aini untuk DIY Pelamin Nikah
Credit to : Blog Aini/Fb aini




5# Item Kelima : Box dan Pasu Bunga



Item = Box Putih & 2 Pasu bunga
Material/Bahan = Kayu dan Seramik
Tempoh sewaan = 1 minggu ( rabu - selasa)
Ukuran : Box 1'x1'( anggaran seperti gambar)
Harga sewa  = RM 30 sahaja now !! rm25.00
Deposit = RM 30




contoh di rumah client kami >> bunga digubah oleh saya =) 



#6th Item keenam : Bakul Putih (6 unit)



Item = Bakul Putih
Material/Bahan = Besi
Tempoh sewaan = 1 minggu ( rabu - selasa)
Ukuran : Bakul Bulat ( anggaran seperti gambar)
Harga sewa  = RM 30 sahaja (6 unit)
Deposit = RM 50



Contoh selepas dihias dengan Bunga segar 




#7th Item keenam : Lampu Spotlight with stand (2 unit)


Item = Lampu Spotlight with Stand
Material/Bahan = PVC
Tempoh sewaan = 1 minggu ( rabu - selasa)
Ukuran :  ( anggaran seperti gambar)
Harga sewa  = RM 20 sahaja (2 unit) + 2 unit bulb

Deposit = RM 50









Berminat???

Sila hubungi : Linda (Shah Alam)
atau email detail majlis
016-969.7708 (WHATSAPP ONLY)

linda.yusoff1212@gmail.com

* PICKANDDIY *

Important !!! Saya prefer anda email saya =)
Self-pickup Shah Alam.
Lembah Klang.


Item - item lain akan di update kemudian.



Nota : 1) Sila ikot tarikh ambil/pemulangan barang utk tidak memberi masalah kpd next cust.
          2) Bayaran utk  booking date adalah Jumlah harga barang sewaan.Deposit hanya diberi sewaktu pengambilan barang/pemulangan barang.
3) Sila patuhi syarat yg ditetapkan.

*Saya nak elak kejadian customer tak pulang barang on time. dan tak pulang barang secukupnya. Sebab dah pernah terjadi. Very Bad !! 
Hanya ALLAH swt yg akan membalas perbuatan anda !!




UPDATE :

Jumlah barang yang boleh disewa. (Sewaan barang membuat mini pelamin)


  1. Bantal Ottoman - 7 unit
  2. Lampu Chandelier Putih - 4 unit 
  3. Lampu Chandelier Hitam - 2 unit (sepasang)
  4. Karpet Bulu - 10 unit x 2 meter each
  5. Lampu Spotlight - 6 unit.
  6. Jackset ( background Pelamin) - 4 unit ( NEW !! : KAIN BACKDROP WARNA PUTIH DISEDIAKAN)
  7. Box + Pasu - 2 unit  

* SAPA EMAIL DULU DIA YG DAPAT =P




4 barang ni HANYA RM 70.00 sahaja (harga asal RM150.00)  ( email kami untuk DISKAUN) ! Untuk 10 orang yg membuat tempahan awal.


( Bagi wedding sehingga - December 2018)


Caranya :

Email kami, berikan detail : nama/alamat majlis/date majlis/ hp no. 


InsyaAllah balasan within 24-48hours




24 comments:

Cik Puan Mimi said...

saya berminat!!! bantal dengan carpet tu. nanti ye. bulan 8 atau 9 nk sewa. hehhe

hanisah said...

hi ..saya jadikan rujukan ye blog awak

dhiera said...

stand chandelier tu boleh adjust x ea?
emel me: dhieranottie@gmail.com

BIE said...

kita BIE Daripada B2B Blog : Jalinan Cinta

salam perkenalan. Hope dapat exchange link dan tukar2 cerita juga :))

Miera Roslan said...

Saya nak sewa lampuu tu please email to me mieraroslan92@yahoo.com

Masni Syafie said...

good idea...i follow =)

eddany @ WE said...

hye salam kenal..

WE berminat nak beli jackset tu... boleh ke? mana nak cari ek?

Anis Razdiana said...

hai.. sy ade email awk 2 hari lepas. sy nk call for confirmation tp nmbr phone awk bg tu tak cukup 1 nmbr.. boleh bg lg skali? hope u reply email secepat mungkin.. sy sgt berminat.. tq..

Cik-Anne said...

hai linda,

jenjalan jenguk kengkawan blog...

nor farhana nadrah zulkifli said...

salam..nk tanye if nk sewa stand pelamin,bunga tepi n bantal shj blh ke..
plzz email me farhananadrah@gmail.com

Nur Ain Nurain said...

Salam....akk blh tak bg nmbor hp yg btl...sy nk sewa brg...

Safya dotcom said...

Pls responddd. Nk no fon yg lgkappp

Jari Manis said...

Hai Linda...lama x singgah sini..ehh INSTA ID apa eh...x add lagi

blackmagic cat said...

Sis..nk sewa..wassap x reply..

Najihah Nazree said...

ASSALAUALAIKUM.. SAYA NAK SEWA BARANG BANTAL OTTOMAN SATU UNIT DAN CARPET PUTIH SATU UNIT.. PADA 30.5.2015 SABTU.. BOLEH MASIH KOSONG TARIKH TERSEBUT??? PLESS EMAIL ME OR WASAP NORFAIZATUNNAJIHAH@YMAIL.COM 01112335424

are-u said...

cantik

yattts said...

salam..sy nak sewa bantal sepasang.. please whstpp 0176488302/0193037559 huhu

waniex penyu said...

Salam, saya berminat nak sewa bantal akad nikah 2 biji utk majlis 4/8/2016 ni. please whatsapp saya 013-3223558. terima kasih :)

waniex penyu said...

Salam.saya berminat nak sewa bantal akad nikah 2 biji untuk majlis 4/8/2016 ni di Masjid Wilayah. Tlg whatsapp sy 013-3223558. terima kasih :)

naluri ini said...

Email kami, berikan detail : Fazliza binti Che Wan/al-Rawsha restaurant. 2, Jalan PlatinumG 7/G, seksyen 7, 4000 Shah Alam, Selangor.
Majlis pada 7/8/16.
01121144118

naz katik said...

Salam sy nak tanya ada sewa lagi x bantal nikah .sy nikah 2910 .. sila hubungi 0173065092

naz katik said...

Salam sy nak tanya ada sewa lagi x bantal nikah .sy nikah 2910 .. sila hubungi 0173065092

Lily Manis said...

Salam saya berminat untuk sewa..majlis bulan 3..wasep saya 0106612339

DNAM 897666uui77i said...

Salam..sy call nape x boleh ye nombor ni