Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, February 20, 2010

One day trip to Kuantan

havoc..memang havoc habes !!

we went to Kuantan Teluk Cempedak on 14th..

valentines day kau..very the kelas...

pergi dengan mak bedah ,senah segala..



yang kaki ketawa nye, kaki gile2 pun ia..

thats my GFF..ahhaha..

we share all travelling and shopping things together...ecehh..ceh..





poyoan lah kau.












at 1st si juju cadangkan ke penang..

di bantah oleh aku..atas sbb2 raya cina semua balik penang ( boleh???)



kalau dapat si murni lak..nak ke singapore..

minah sekor ni memang kalau travell bantai tempat nak yang matawang dua tiga kali ganda je..

mujor dia tak kata Hong Kong...

kalau la dia kata camtu...





aku kata camni: kau bayar semua kan?kan?kan?







so juju decide ke Kuantan, alang2 leh tengok menatang belaan kami yang seko kat sana tuh..

makin gemukssss kau ye Lan..muahahaha.





so cadang2 ke Teluk Cempedak..

aku rasa macam pernah sampai lah dgn pak usop dulu..

tapi dah tak berapa ingat lah..

so kali ni pergi semua perempuan..





yess i like !!!








me n melisa : adik si murni..dia ni mengikut aje..ape yang kami cadang..jalan ~

ape yang kami makan : jalan ~..takde bantah2...aku suka orang camni...

tak banyak songeh..and yang penting kau memang lawak jugak bile kau kata..

tempah hotel dari tingkap je lah !!!!







haha




juju, murni, melisa and linda...hot tak? hot tak? hot tak???



sampai2 je..pergi cari makan dulu..makan penting..
aku tak ingat restoran Thai mana yang lan dok bawak kami...
yang penting !!! sedap....


makanan thai harus ada dalam list..seafood juga harus ada dalam list..
lain-lain aku tolak tepi dulu..







pada mulanya, kami tak cadang nak ke kuantan kan?
so apa yang jadi adalah last minute preparation which is hotel pon tak booking lagik..
apetah lagi yang lainlain...memandangkan Lan tinggal kat kuantan, harus lah lan jadik mangsa.

kami suruh dia booking hotel untuk kami..tak kira hotel apa..janji boleh tido.
odw to kuantan dah bising2 dgn yang lain..kot-kot kalau betul takde hotel??
sebab kan raya cina kan? semua mesti bertumpu kat situ punye lah !!!
nak-nak area pantai kan??
masa tu sume boleh la nak melawak lagi kan>
konon nak stay dalam kemah...puiiiiii..haktuihhhh !!

nak tido hotel takde tingkap pun pikir seratus kali...pigidah !!

Lan dah booking hotel Grand City.
tapi masing2 tak nak kalah ni..gagah jugak nak hotel yang ada private beach..
kan aku dah kata, kalau bercuti dengan si murni ni, stok nak yang 20kali ganda je.
so nak jugakkkkkkkkk..tray tnya Hyatt Regency Hotel..

dah terang2 kereta bersusun sampai takde parking, ADA HATI gak nak tnya??
gasaklah yo murni..dia nak yang turun hotel ada pantai ..katanyaaaa ~

last2...memang takde..
so sepanjang HAYAT lah kau mencari hotel seterusnya.
sbb hotel yang lan bagi tu, kalau boleh kami tak nak proceed mana tau leh dpt hotel baikkkkkkkkkkkkkkkk punye..
kat area Teluk cempedak tu banyak gak Guest House..tapi aku Guess????..,,tak payah berangan nak tanya lah kan???





so kami bercadang ke cherating..
kau tengok..tak nak kalah punye pasal...direct terus ke cherating..
oodw perjalanan dah nampak VISTANA..
tak payah masuk area hotel pun kau boleh tahu..betapa ramai nye umat yang dah stay sana..
nak-nak valentines ni kan??


bersepah lah kot couple2 kat situ...cewahhh..fitnah orang pandai je aku ni..muahaha.
so kami jalan lagi buat sesi mencari hotel sepanjang HAYAT !!!!!

habes penghujung jalan dah nak ke cherating tu.dari SWISS GARDEN, bwak ke DE RHU RESORT.

semuanya fully booked..okeh masa ni memang asyik ketawa berdekah-dekah..padahal dalam hati..eh ape ke sial nye takde satu bilik pun kan?
tang-tang ni laH bunting, banner segala nak naik kat hotel tu kan??

" RAHMAT FAMILY DAY"

" DATO' ZULKIFLY FAMILY DAY"

" HARI BERSEJARAH NIANG RAPIK" (eh tak yang ni aku tipu...haha)



si murni tanya soalan senang je : NAK BILIK ADE???

aku tanya lagi senang :

MESTI HOTEL NI FULL SBB FAMILY DAY KAN??? kat mana ada resort lagi kat sini????..hah HAMBEKKKKK !!! soalan dan jawapan aku bagi sekali harung...






so finally kami stay kat Gran City Hotel..asal ada nama GRAND>> feeling2 mahal sudee..

kami amik executive room..haha..motip ada meja meeting segala dlm bilik tu? tak paham betul aku.

kalau nak pikir2 chalet and resort lain..memang nak ketawa je sepanjang hari..

boleh pulak ada satu chalet tu, yang aku rasa tak payah aku sebut nama kat sini, for sure sape orang kuantan akan tahu punye lah..so biar aku rahsiakan..haha.

banner sket punye besar naik : RM90 PER ROOM PER NITE WITH SWIMMING POOL.

kalau baca yang depan aku tak heran sangat, yang aku heran ayat yang belakang..

masuk2 je area chalet, dah terang2 kolam renang depan bijik mata baik punye depn menghadap chalet.

tapi yang ADO..kolam tu sape nak mandi kene isi air sendiri ye..dengan pelepah pokok kelapa segala..aku rasa tak payah ade pelampung dah..elok je kau berenang sambil kayuh pakai pelepah tu..aku rasa if aku stay 1week pun blom tentu kolam renang tu penuh dengan air..nasib dia tak tambah ayat : WITH BREAKFAST !!! kalau ada??

meh aku breakfast kan dengan tuan2 empunya chalet tu aku kerjakan.

















aku rasa teluk cempedak ni ramai orang sebab ada MCdonalds la..hehe




credit to Eslamluddin for this picture..well ~




















2 comments:

JaJa'Z said...

Kalau time2 cuti ni jgn la main walk in je cr hotel..memang payah la nak dapat..linda makan kat restoran Sara Thai Kitchen ke? sbb restoran tu mmg glamour la kat ktn ni..ada 3 kot restoran tu...lain kali plan elok2..bleh dtg lagi ok...

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

haha..memang pun kak..
tension je tau..
yup kak kami makan kat sara thai kitchen..best woa..sodap jugak !!