Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Monday, January 24, 2011

Maggi Ketam

Entry pasal Makan, so delicious.

tentang cerita maggi ketam. odw back dr airport KB direct ke rumah Mr.F, we went to Kedai Makan area Wakaf Bharu, Kelantan. betul2 area tepi jalan. senang je if nak cari. yet dah menjadi sebutan ramai kedai ni. hanya kerana MAGGI KETAM !!






see, per gram. so bile tibe maggi ketam tu adelah dalam rm24. boleh mkn untuk 2 orang, unless ko tamak nak mentekedaran sorang-sorang.


u know what, bukan tipikal maggi masak kari letak ketam okeyyy.itu style mamak boleh la.
Ini Thay style. perghhh Nikmattt.


Juz bayang kan macam mee bandung tu. but its Maggi. Kuah dia memang manis seafood.
coz selain Ketam yang besar, dalam tu di pecah kan telur, ade udang, sotong. sayur sawi.






Mula-mula dia bagi set ni. i was like?? ape ni? macam menyeramkan je. haha.

bile sampai Maggi Ketam tu.





Aku makan tanpa menoleh kiri kanan. hahaha...



Memang sedap sangat-sangat. sangat sangat sedap. yet on chinese new year ni ade Fam vacation. nak makan2 sambil pergi kenduri orang and mak nak lawat besan dia. hehe.
Aku tak sabar nak bawak pak usop datang makan sini.






Menarik Bukan?

if nak tahu location , pergi je area wakaf bharu. sebelah kanan nampak kedai ni..terang2 ade tulis maggi ketam. or boleh tanya orang sana. semua tengah heboh pasal maggi ketam ni.







2 comments:

Nurhayati said...

adik linda ku sayang, sila pegi belikan tuk kak yati.. dekat sangat la nak pegi sana hihihi

Linda Yusoff said...

kikikikiki... dekat je kak..fly 45 min je..huhu