Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Friday, December 23, 2011

Krabi 1.2 : Food was delicious !

Holla, im back !
bersiaran terus dari Hotel di KB, wifi dia laju woaahh. haha

Btw, i dah buat entry ni semalam, tapi mata tak tahan mengantok gila babss. so i off lappy then tido.
Today after dah recharge and dah siapkan my HB for Majlis Tandang. so ada masa nak menepek sebarang dua kata *ape kau ingat kau bagi award*?



Hah hambekkk,

FOOD !! at KRABI or senang cerita berdekatan area aonang is nyummies.
Thai food lah kan? apelagik?
siapa tak suka tomyam?
siapa tak suka masakan 3 rasa?steam? etc etc.
dengan seafood merata, dengan deruan ombak laut.ewaahhh.
then makan dengan pasangan, perghhhhhhhhhhhhhhhhhh.


So macam entry aku 1.1 sebelum ni, aku dah kata aku cover pasar malam di krabi town.
memang tujuan nak cari makanan yang halal, and memng ade kene mengena dengan Thailand.

This few pic and makanan yang aku dah selamat masuk perut.dari hari ahad tu lagi. Muahahaha,




Tako Corn!

Tahu Tako tao? sejibik, cuma isi nye adelah jagung. so rasangan manis and sedap.
ade 2 perisa, another one is yam/keladi.Pun manis and sedap.
per pack = rm1.50



Lunch aku kalau tak tomyam, seafood? or maybe green curry chicken or maybe Nasi goreng.
Setiap hari benda sama. so kalau nampak badan agak berisi tu. paham2 lah ye .

Nasi goreng start dari RM4.
Tomyam RM6 semangkuk

if set macam aku makan kat atas tu? RM13 #

Makan jangan berkira ye adik2 adik, tak nyesal punye. sedap gila kot.
eh jangan lupa cari gerai yg hujung aku cakap tu. superb !
Sara Tomyam mahal nak matikkk *gerai je kot*

2nd day makan kat Chaba Thai to make it our dinner proper, just 2 of us (dah dtg berdua mn dtg org lain nye*sengal!)

ambik la Ikan siakap steam + sambal udang+nasi + hot tea
RM55.

so boleh pikir sendiri harga eh. wuhuuuu.



Fruit shake !
rm2 per cup, fresh fruit hokeh. tak main perasa perisa nih.
sedap lagi2 orange and lemon.

selain air mineral. memang ini minuman rugi. haha



1st time try PHAD THAI !

sedappppppppppppp ! macam mee/bihun goreng je. Tapi sedap sbb ade seafood.
Its Thai & laos food sebenarnya.




Ayam bakar 50 bhat = RM5



Ini paling best,

Fish ball, cake, hot dog chicken etc with thai sos.

10bhat = rm1



Crispy shrimp 50bhat =rm5 per cup.




Wehuuuuuu PANKACE !

ada banyak flavor. but aling tinggalkan kesan is?



BANANA CHOC PANCAKE !

aku ada try few flavor



Cheese egg pancake : 40bhat =rm4

berbaloi kah?kah?kah?

sedap and boleh tahan. few  flavor yg i try jugak?

  • Strawbery pancake
  • banana pancake
  • Nutella pancake
  • pineapple sugar pancake
  • Manggo choc pankace
  • Egg pancake

arghhhhhhhhhhhhhhh nak BANANA CHOC jugak ! sobbsssss




Tahu tak ini ape??

Murtabak Seafood yawwwww.



50bhat. and ade sos yg sedap. dalam tu ada isi udang sotong and kepah.



CRISPY PANCAKE !!

gila gila crispy.

i berani bet korang mesti tak jumpa benda ni. ngahahahaha.

sedap woaa..will be the same dgn normal pancake..tapi lepas tu dia goreng balik dalam kuali. (mcm grg pisang tu)
potong banana tu and letak choc syrup.

35bhat =rm3.50



Jeruk sayur.

tak try, tak cuba. tapi kagum! sekian.



Haaaaaaaaaaaa halwa manis.
comel gila ok.. ada mcam2 rupa and bentuk sayur.





Telur puyuh goreng.
comel comel comel



Per plate 10bhat = rm1

if ade nasi lemak? dah berzaman aku rembat telur ni makan dengan Ns lemak ok.



Hai saya Nenas Madu yg comel lagi manis.

20bhat.



Crispy pancake lagik???





Helloooooooooooooo saya adik beradik Nasi Kerabu dari Kelantan !
cuma tak berlauk. so panggil saya



Nasi Ulam.

35bhat = rm3.50

Faizal kata sedap. sban nasi kerabu biru tu gaul dengan segala jenis ulaman ni.




Kau percaya tak ini aiskrim? masuk segala jenis perisa air ber-gas
then goncang goyang goncang goyang bekas tu..


dia mengeras.



Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, aiskrim yawww.

3stalk = 10bhat.




Ini paling i suka. sedap sangat sejibik macam makan 

PAVLOVA ! kepingan yg bawah tu sngt manis and crispy.
then dia letak cream and yang kuning oren tu, Kelapa.

so boleh bayang rasa? 

Per box = 20bhat ada dlm 15pc.





Tomyam chicken. slurrrppppppppppppppppppp




Green Curry chicken.

Pedas panasss lazat.




Pelbagai jenis bubur.
per bag tu 10bhat je.

siapa penah makan kat Johnys Steambot?
kan ade dessert dia, yang ade nangka makan dgn santan? or sengkuang dalam santan?

Ini lah dia..murah nak mati hokehhh.
Puas makan.

ada bubur jagung, keladi, kacang etc



Ini makanan kesukaan i.
35 bhat untuk Manggo pulut ni.


Its freshhhhhhhhhhh.




Persamaan manisan Thailand dan kelantan.
sama dan serupa. BTW sape tiru sape ye?


























babai










7 comments:

LisaLisut said...

Haha gile kau ni mkn sajeeee. Tp sumpah! Tatau ade crispy pancake weiiiii. Semua asik ckp psl pancake tp bukan crispy pancake.damnnnn. Lucky u.

Tp... To be honest green curry chicken dia kureng. Sbb pakai santan cair ke xde santan i lupa. Tomyam merah tu sedap la. Pulut mangga tu i xmkn sbb i xmkn pulut hiks.

I xberani nk bel daging2 or ayam wpn dia muslim,tkt cara dia sembelih huhu.seafood je i berani. Ah lg satu spring roll dia sedap gile dh la beso gemuk2 uhhh.

K bye.kau ni buat aku lapar ptg2 ni dhla ujan puchong so2 lak tu haish

LisaLisut said...

Murtabak tu nmpk seda gile.hate you, eh aiskrim tu kt psr mlm sini pn ade.old skool gile aiskrim tu,

amy fahmi said...

benci la linda. sik post pasal makan je. haih. lamenye valentine day uwaaaaa

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

haha..banyak betol makanan..ni duk bape tahun ni kihkih

Cik Puan Mimi said...

waaaaaaaaaaaa.sedapppnyeee!!!
mimi dah la gler tomyam..skrg jugak survey tiket flight..heheheh

Miss Sorbet Purple said...

mimi : silalah ke krabi.tenang dan nyaman

Anonymous said...

eh..i nak tanya la...nih sume kat pasar mlm dia ke? im goin there next week..nak try mkn2 sume nih..kat mane eh pasar mlm dia..thanks!heeeeeeeee