Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 26, 2012

Weekend =)



Happy Wednesday! 
Again sepatutnya aku review Holiday, tapi aku malas nak re-size picture.Tunggu lah ye. Dalam minggu ni jugak. sbb aku dah takde fly mana-mana dah T___T.Cuti hubs kene tahan. wakaka. So kene duduk opis je. *rasakan*. Well minggu ni galak semua orang cuti kan sebba Krismas. Aku tak kemana-mana pon, habiska masa duduk rumah, kemas bilik, basuh baju yg sebeban dari 9/12-17/12 (hah kira). So sidai, dengan cuaca lembap2 ni, so aku duduk rumah je.



Hari Ahad decide pergi kenduri wedding Blogger/Ncol : Nur Hayati @ nanang.
So bersiap at 12pm, mula2 Amy nak pergi, tapi amy bangun lambat =p
So aku pergi berdua dgn hubs. 



Refer map. HEH


Sampai2 terus makan. ya rabbi, sedapnyaaaaaaaaaa! HOIIII
Sumpah sedap Ns Beriyani ni, mujo ada ayam merah *peberet* So aku makan banyak jugak. Tak sangka sedap nak matikkk! EH? 10x sebut sedap. HAHA


Me & Nanang. Haih la dari sehari2 badan makin mengggg-GEMOK 
T______T


Around 3.30 kami pulang dengan perut kekenyangan. dah alang2 kat area semenyih, hubs ajak cari durian. tapi nan-hado. tak jumpa pulak tepi2 jalan. So terus balik Shah Alam. ms odw balik decide nak pergi Setia City Mall. Aku nak cari barang sikit, Tapi laki bising uolsss. Dia kata asik masuk mall je.


So dia ajak pergi Jeram. Bua sesi makan. Pitamm dgn laki sendiri. Nak shop tak bagi. Makan bagi pulak? Lepas tu bising kata badan aku macam badak. -____-


Tukang Pandu dan
Hampir Sampai

Na tahu tak. ajak gi jeram makan seafood. Tapi dalam wallet ada RM60 je? T__T
Pusing2 area tu takde ATM langsung. Ya hamponnn! dalam purse aku pulak ada rm10 je. Lagi la sadis. pastu siap pikir2, kene makan bawah RM70 ni. *pitams*

Tadaaaaa, kami pergi sini. Aroma Ikan Bakar. 1st time nak cuba. *kg.com* sangat aku ni. So macam batak sikit ohoi


masuk dalam jam 5. dah pon ada Meja! so terus oder air dan nasi.Masa sampai pon dah ramai ok.

lepas tu pergi pilih lauk. Ambil Ketam besar 3 ekor, Ikan pari. Sotong 3 ekor. Cukup. Ingatttt! Duit kauu laki bini ada RM70 je. So kene pandai bajet ye. -__-


Kalau nak duduk bawah bamboo tu kene add RM10 lagi. Apekahh? Sorry laaa.kalau aku, tempat tak penting, masakan kauuuu tu bagi sedap dulu. EH? tapi kan kedekk ahh takkan nak makan hadap muara tu pon kene bayar RM20? kalau tak menghadap RM10? baikkk aku buat beli udang butter. KAH. takpelah tak hadap pon pemandangan, kalau kat indo tu. Free je okey suasana pon cantik. Staff lawo. *tibee*


Ketam masak Cili . Perghhhhhh ok kali ni hilang marah. LOL. Sedappp hoiii. Sedap lah untuk masakan malay. bukan thai ok, bukan chinese cooked jugak. So untuk aku mmg sedap dan kene dengan tekak.


Yang lain, ambil stong goreng tepung, Ikan Pari Bakar biasa je. Servis ok je. cuma Ikan tu dah habis nasi baru sampai? Itupon lepas aku mintak and tanya2 mana? dahlah sejuk! tak alert ke ape? Hanto lah hendaknyaaa dik oiiiii (aku tgk staff dia banyak budak2). lain2 pejam mata lah.sebab sedap kan?


Masa makan tak pikir dah cukup duit ke tak. Time nak bayo? haaa tercekau2 duit. wakaka. So korang jangan buat cam laki aku ni eh. Konpidennn manjang ajak makan luar, duit tak sempat draw. -_-
So total bil cuma RM63 sahaja. include air Laici, Teh O, dan Sirap ais. Hmmm cukup pon. Ngehngeh.
So boleh repeat lah kalau nak datang. sbb masakan dia sedap. Cuma servis tu ade certain OUT.


 Balik dalam jam 7pm. Orang pon makin ramai dah, beratur kot nak pilih lauk. Dalam kereta aku pujuk laki jgk nak pegi SCM. Tujuan utama nak cari seluar, Aku janji seluar je kat laki. Sudahnya masuk H&M

*
*
*
*
*
*
*




Alahhhhhh kecoh tol. Baru 2 helai blouse. halalkan ye banggggg *sambil urut bahu laki*
Bijak jugak aku ni kan? Makan dapat, baju pon dapat. agagagaga.















4 comments:

ieza said...

Hahaha brani nye order byk2, kalo i suspen da kot wahaha lawaklaaaaa korg nih, seb baik bill ngam2 haha.... Mcm best laa seafood die, nak kne try gak ni!

aurikelsan said...

terror lin, mkn dpt baju pon dpt :)

cha said...

ruginya tak pg dhla ngidam nasi minyak/beriani huhu tgk pn tau sodap

giler berani pg jeram bwk rm70 je nasib murah. kan. i pn x sanggup byr rm20 utk duduk situ. baik buat tambah lauk kan hehe

benci masuk H&M. rambang mata.

uya rayza said...

nnti i bawak u pegi makan char kuew teow raja udang k heheh..sedap dap dap jugak