Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, September 9, 2014

Birthday husband dan Langkawi !







Ok cerita nya begini. Aku dah fikir nak bawa husband bercuti ni sebab musabah aku leh menumpang. kahkah ( act aku yg nak pegi langkawi pon). and Konon2 sempena hadiah birthday dia, Tapi aku tak tanya lagi, sebab dia busy sikit sekarang . Nak jadi cerita aku tanya la 1 week before Birthday dia : U nak dinner / Holiday? ( dinner hotel dah biasa sangat utk kitorang, so aku harap dia pilih holiday)

Dia jawab : Holiday. hewhew terus je aku senyum ! Aku last pergi langkawi ms 1st year jd wife dia. Year 2012 kot? Lupaa. Masa tu dok rumah emak lagi. So adelah tujuan aku nak g sana kan. ;p dah nama aku yg belanja, A to Z aku lah yang bayar ! Sobss.. So aku takde la masa nak survey sangat ! sebab ade 1 week je. Aku beli tix AirAsia return RM 200. Murah kan? Call  kawan kat langkawi yg buat bisness sewa kereta, and whatsapp kwn yg ade buat cake.ok setel !


Masa 5/9 tu aku terlupaaaaaa gila nak beli cake. 1 slice pon takde. Bahaha !!!dulu beria aku sorok2 masa kat rumah emak. This year lupa terus. Poyo je nak suprise bagai? nan hadooo. Aku teringat malam esok tu birthday dia pon masa dinner. Masa basuh pinggan aku teringat esok dah 6/9/ LOL.. terus godek fridge ada apa. Jumpa cake Cheese aku baru beli kat Jusco. T_T cheapskate gila. cek laci ade lilin. So aku potong laa cake tu. Cucuk lilin, nampak kiwi potong tah hape rupa, motiffff sangat dok kat situ. Pakai hersey syrup choc and tulis la mcm pic kat bawah T__T . masa buat ni aku nak nangis tau. So jam 12mlm aku naik atas and nyanyi laa belakang dia. Masa tu dia tgh buat kerja. Sambil nyanyi sambil sebak. Apekah? rasa cammm apesal laaa aku beria nau nak bercuti tapi lupa beli cake. Huduhhh tau?

semua atas tu last minute ! beria nau nak g holiday end up aku lupa beli cake on the actual Date T_T Sorry!

Nak tebus kesalahan esoknya 6/9 Birthday dia aku promise belanja  lunch . So kami ke Mid valley. Makan kat Plan B ! Jalan 2 keluar masuk butik,Masa kat Garden kami masuk la butik Lacoste.dia berkenan satu kasut ni.So aku takde tanya pon. Aku terus cakap : biar aku bayar. Anggapla hadiah birthday. Amboiiiii lunch dapat , hadiah dapat, bercuti dapat. mana nak dapat wife cam aku ni? *panggggg*


Flight kami jam 2am. 7/9- ahad. Aku dah deal dgn kawan and oder Pavlova choc. Sebab kalau oder cake dah sapa pulak nak makan?? Membazir. haha Giteww aku dan-dan membazir kan. Dah nama aku yang belanja holiday. Tempat haruslah aku pilih kan ! So aku decide pilih dalam msia je. Pergilah Langkawi, sebab tak dan laa nak fly jauh2 nya ponnn ! dah la aku nak kene buat visa untuk fly end oct ni lagi. Koserrrr.. early Oct ni ponnnn kene terbang ke negara seberang. Makanyaaa ke LANGKAWI lah kita. (dlm otak dah pikir vison, pyrex bagai) LOL


Pavlova Choc ni sedap gilaa. Menangis makan !



Laman padi. Hijauuuu sangat tempat ni. Suka !

Ini kali ke 6-7 ke Langkawi. 3x je dgn husband. Tujuan memang rehat. Takde de aku nak naik cable car bagai. koser ..Stay pon tempat terceruk and hijau, nature sangat ! ade bunyi burung , siap monyet merata2. btw tempat aku stay ni : No baby/ child allowed. Tu policy tempat tu sebab tempat privacy ! hew hew.


area pantai tengah langkawi



Ini lah kisah percutian saya dan kenapa LANGKAWI. hehe. next entry ku rumuskan Langkawi

Happy Birthday Husband , Moga Panjang Umur dan Dimurahkan Rezeki. Amin








6 comments:

ieza said...

huyooooo bestnye macam ala2 kampung tapi cool, mencik tau smpai ati x kasik budak kcik pi sane hahaha kedeks la tokey takut la tuh dinding kne conteng nanti hahaha.... cekelat muraaaaa huwaaaaaa jeles kak ton hahaha

Jari Manis said...

ala...tu je hikss

LindaF said...

ieza : HAHA, what to do. Policy tempat tu camtu. nvrmnd banyak lagi hotel/resort best kat langkawi. hallo22 je. hewhew

LindaF said...

JM : smlm tu sikit sbb pakai hp. kehkeh

Renee Meow said...

langkawiiiiiiii... x puas lagi pegi.. next time nak pegi sumer tempat puas2.. :D

LindaF said...

Reenee : kannnnn ! I suka langkawi dr kanak2 lagi. LOL. Tiap kali pergi mesti eksited.