Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, October 4, 2015

Luth ke Cameron !





Holla ! hewhew.
Yeay Luth dah jejak cameron. walaupon tak tido. hihi. act plan last min nak balik raya haji ke Kelantan lalu Simpang Pulai, Mula2 nak tido semalam, asik riki hotel je. lepas kwn hubs bagitahu Jem nak balik, terus cancel tido. tapi still naik cameron lah sbb nak lalu situ untuk ke Gua musang. so 22/9 tu kami lalu simpang pulai utk masuk gua musang,. dan seterusnya ke Kelantan untuk balik raya ! Luth kene pusing 1 malaysia dulu. Baru mak bawak luar pulak ok?


my baby boo ! Luth 4m 7.3kg

1st time lalu simpang pulai. jalan okey sangat. Abang aku yg selalu lalu situ kalau nak balik KB, so kami pon try..Tak berapa ingat dah berapa jam perjalanan. Aku tau2 sampai je. hehe. 1st tempat kami pergi - Garden View. Konsep santai-santai je. memang menyinggah sebab nak lepak2 tengok bunga. 


Big Red farm

Lepas tu kami terus ke Big Red Strawberry. Nak makan Strawberry Choc & Sundae. Puas hati sangat ! sebab dah lama nak makan sini dari preggy.

Luth buat dek -___-

Luth happy kat sini, sebab walaupon tak sejuk mana, tapi berangin. Mood pon baik. Diam je. Bagus anak mak ! mekasih luth bagi kerjasama, nanti mak tambah lagi 1 tempat lain untuk luth ok? 


Mak dan Luth - Kurus tak mak? huehue Mak turun 21kg lps lahirkan luth

Sedapnyaaaa ! sampai sekarang teingat2. Lepas ni dah takde balik kb naik kete kot? sebab luth dah besar, hubs kata naik flight balik macam biasa. hehe

Nak makan  ni je pon !

Lepas Big Red, kami ke BOH Tea Plantation. Aalaaaaa failed ! dia ade2 tempat , 1 tu dekat je brinchang, beria aku waze bawa ke bawah area bawah dari Tanah Rata, jauh pulak tu. demmm, bazir masa, dah la rush nak balik kb elak jem. haha Takpelah still seronok, sebab lepas hujan so sejuk sikit area tu. Makan Scone + Teh Caramel


walaupon scone tak berapa sedap. HAHA

kat Boh tu bazir masa pergi balik almost 1 hour. Tapi takpelah sebab ade yg oder Teh cameron Valley so dapatlah singgah, lepas tu naik semula ke brincang untuk pergi beli jagung dan ubi sikit bawak balik kampung. Sekejap je kat cameron. tapi seronok ! hehe



Bunga dah mahal sangat ! lain sangat harga dari dulu aku pergi

Lepas dah beli barang tu terus naik atas dan balik ke Gua musang. masa tu dah jam 5ptg. Risau jalan malam2 area tu takde lampu. Mujo kami tak tido. sebab memang jem lepas gua musang -____-
Hazab ya dalam kereta nak masuk ke KB tu jem. huuuuu Ingatkan balik awal tak jem.


Baru ni ajak hubs pergi lagi cameron. Dia kata boleh. tapi naik motor, tapi luth tinggal kat emak. huahuahua. Sampai hati. Tapi memang tujuan nak minum2 lagi je. Tengoklaa bila cuaca okey dari jerebu ni. Kita ke cameron naik motor .








Till then !





1 comment:

nurul harnani kasmari said...

Best luth jalan2. Be a good boy nanti mak bawak travel naik aeroplane. Hehe