Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, August 18, 2016

Review Hotel Alia Residence Langkawi



Hi!

Lupa nak review satu hotel ni masa pergi langkawi may lepas. Ok entry sebelum ni aku stay Adya Hotel Langkawi kan? Sini

Untuk last day tu flight balik kami pagi jam 10. Disebabkan Adya tu tengah town. Flite kami pulak pagi, nak kene g airport untuk proses check-in bagai tu sure la dalam jam 8 camtu. So sebab takot bertembung dengan orang yg nak pergi kerja. Ku decide untuk cari hotel yg dekat aiport. Act Hotel One Helang tu sebelah airport, tapi takmo laa bayar RM 170 semata tido kejap then bergegas checkout. Jadi godek2 groupon 2/3 hari sebelum fly tu jumpa promo Groupon - Alia Residence Langkawi. RM 108/nite .. Kira Murahlaa sebab nak tido je. So try search and google baca review orang semua kata ok. and banyak orang guna hotel ni untuk Transit je. macam yg aku nak buat ni. hewhew. So klik je lah groupon tu,, beli.


Hai Langkawi

Act dari airport keluar simpang besar terus ke kiri. Nanti jumpa simpang ke kiri untuk ke Chenang, tapi Kita ambil kanan dalam 5 min camtu sampai Alia. dia akan lalu Hotel Mahal tu. Ombak Villa haha. Tp Alia ni memang kawasan kampung la. depan pon ade kedai kopi. dok laa nampak orang2 tua melepak minum. heee best jgk !


Sejuk dan cantik pemandangan

Proses check-in ok je. Kami ke sini lepas checkout Adya Hotel. Waze je sure jumpa. Bagi je voucher groupon tu haa. tak sampai 5 min , boleh check-in . Staff sangat baik and peramah. Kami dapat bilik berdepan je dengan pool. Tapi tak sempat mandi pon.. Pool sini tutup jam 10 mlm. Sebab untuk transit je kan, so lepas letak bag, merayau pergi Pantai Chenang.


sekitar hotel

Hotel ni 2 tingkat je. Takde lif pon. Bilik dia ok je, ada tv semua, toilet pon bersih. infact masa datang tu full house. Ramai foreigner , Dorang kan jenis stay lama2 kan. Sempat tanya sorang ni dorang transit sebelum nak ke Koh Lipe. Untuk Breakfast buffet dia biasa je, Menu : BuBur, Ns Goreng, Buah, Roti Bakar, Kue Teow Goreng and Roti  bakar.. Tp kami minum je la. Pergi Langkawi khenn , lepak kedai kopi laa.. Sarapan kedai kopi kat luar sebelum ke Airport. 


Pool !

Tu bilik kami. Untuk harga dan apa yg kita dapat tu ok sangat. Takleh nak komplen apa-apa. sebab murah la kan rm108. Bilik ada aircond, Breakfast, Pool. Tempat parking limited sikit...tapi lain2 ok je.nak kemana2 senang. Yang penting dekat Airport. dan MURAH! haha


room and such



Ketenangan
Dah kawasan kampung, so camni lah rupa kawasan tu. Lalu rumah2 orang. Kami terjumpa kedai tepi jalan berdekatan hotel. Takde nama kedai. Tapi ada jual Pulut Mangga dan Bihun Sup.. Sedap !



Sedap


Malibest

Then lepak je kat Pantai Chenang buang masa, malam tu dinner kat area Beras terbakar. Kedai Tomyam. Esok pagi2 checkout. Aku bagi hotel ni 3.5/5.. semua ok je takde Komplen. Masa kami stay sini macam ada keje selenggara. Building macam tangah di Cat baru. Maybe dah lama n elok sikit la kot rupa sekarang. hewhew.


So if siapa2 nak stay sini. Oklaa untuk transit. Untuk honeymoon cari yg ok sikit lah. hehe. View dalam Alia ni belah belakang tu cantik waktu pagi sebab berkabus. hehe.



Alia Residence  Business Resort Langkawi
Mukim Padang Matsirat
Jl Mukim Kuala Muda
Langkawi












2 comments:

lia ummiirfan said...

bestnya hotel dekat dengan kawasan kampung.. banyak food yang sedapp..
:)

LindaF said...

betullll ! dan banyak kedai waung makan best2