Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, November 17, 2018

Double Tree by Hilton Melaka






Ringkas je entry. Nak cerita sikit tentang Double Tree by Hilton Melaka.
Hotel ni ada since last year, tapi masa kami nak stay tu belum dibuka. rasanya officially buka this year on March. Disebabkan ada kerja sikit di Segamat - Melaka. So decide stay melaka. sebab Segamat takde apa. hehe, Tapi sempat singgah Muar makan Mee Bandung 

Kami stay sini 3h2m 



sebelah kiri Hilton, Kanan tu Hatten Place

Niat asal nak stay semalam saja di Hilton, Tapi 2nd day kerja tak siap. So tambah lagi 1 malam. Mula2 inagt nak bertukar hotel sebelah Hatten Place, Tapi tak jadi sebab hubs malas packing bag. haha. So stay lah kami kat Hilton ni 2 malam yang menggembirakan.




Lobi

Axis cafe ( eh lupa nama)
Masa check-in akan dapat cookies dari Hilton. Ok lah not bad, tak manis sangat. Just nice buat kudap2 dalam bilik. hah




Kami sempat ke pool , sauna, Kids Club
Sampai2 dapat key card, cookies, sempat ber-ootd sebarang dua di Lobi yg besar, terus naik ke bilik. nak berehat selepas 7 jam perjalanan ( Seremban - Segamat- Muar- Melaka) Fuhhhh. Masuk bilik besarnyaaaaa. Besar lah, ada Katil King, Sofa Bed, Meja Kerja...and basic ammenities. Terus Lompat atas katil sebab nak ON kan Censor aircond.  


Rupa Bilik

Rupa bilik








Modern dan ringkas. 

Dekorasi bilik Double Tree by Hilton Melaka ni pada aku biasa je. Kategori Modern dan Ringkas.ada frame kat belakang tu, Plain. tu je. hehe . Kalau ikot kan bilik yg lawa pada aku setakat ni, tetap Royal Chulan Penang.



Pool yg tak berapa infinity tapi dapat tengok bandar melaka

Ok benda paling aku enjoy kalau stay hotel adalah : Breakfast buffet. Tu je yg selalu aku tunggu. sebab aku sejenis jarang ambil bfast di waktu yg sepatutnya. selalu mmg skip, lunch terus. So bila stay hotel, bole pulak bangun pagi and pergi breakfast =p

Makan Cafe

Cafe untuk Breakfast, Lunch, Dinner Buffet yg disediakan pihak Doubke tree ada di Level 12, sama level dengan lobi. MAKAN CAFE, luas sangat2. siap aku boleh tolak stroller sambil ambil makanan. haha. Food selection dia Not Bad, semua ada ( Menu Melayu, Cina, India, International)
ada dimsum, fresh juice kaunter boleh minta. Ada Kacang pool. ( jap korek pic)




Bihun sigapore dia sedapp


Mee Rebus



Big Breakfast





Ok nah picture lain. Malas dan nak menaip. haha


Toilet dapat crabtyree & evelyn punya Toiletries

Terima Lah apa adanya

Kids Club dia yg superb

kami ke level 13, sebab nak buang masa. So masuk Sauna. Sauna bilik 1 by 1. Best laa. nak access mmg kene bawa key card. bilik Sauna dalam toilet level 13. Kemudian ke Kids Club yg best gila rasa taknak balik, Tu sikit je pic dia. Malas nak UP banyak2 ken epergi sendiri. haha. Ada PS4, reading room, movie room, and betul2 sebelah pool. best lah..

tapi sebab dah stay sini 2malam. Cukup lah kot?

Mungkin lepas ni stay Hotel baru yg lain ( kalau ada)

Mak kasi 5/5 bintang.




So nah detail :

Double Tree by Hilton Melaka
Hatten City, Jalan Melaya Raya 23,

Tel : 06-222 3333










No comments: