Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, January 21, 2009

Bandung ~ day 2

okeh..masuk hari ke-2..
aku bangun pagi2 k..semata nak breakfast kat hotel ni..start kul 6pg up till 10 pg
3 org jer ley makan..yg lain tido...gasak korangla yer..yg lapa ko..bukan aku?
biasa la...menu is INTERNATIONAL ..aper yg best?
haha of coz milk+ coco crunch...international la tuh..
bajet mcm kat negara omputih pepagi buta kan?
lalalala..
makanan ok la...
boley la..
ns goreng,pastu ayam masak haper tah..
lain2 mcm biasa la..nama pon breakfast kan?
tapi mcm aku ckp...PERFECT !!! hotel ni best la..
okey after makan2...we all nk gerak g pasar baru again...



mcm biasa la...sebelum nk keluar..mestila..tangkap gambar kan?
ai..masing2 muka cun..takkan nak biar jer..mestila di abadikan dlm album...ngehngeh
we all pakai baju sama tau...cuma lain kaler jer...saje je la..kang kot ilang senang nak cari... yer la kan..muka masing2 da mcm minah indon kan? takot la pulak..siyes la..aku rasa bila dok kat bandung ni..mmg aku yg mcm org sana..sbb nya..org sana semua cantik2 ni..kalah la org malaysia..putih gebu...mcm cina..ala2 agnes monica tu...tak mcm org jakarta..muka dorg tak bape nak cantik tau!!..ha sambung pasal baju ni.....
beli baju2 ni kat pasar baru la..masa nk blah balik shopping semalam tu da...sempat lagik..

smile k.o.o.s

hotel cemerlang bandung jalan pasir kaliki


owh yer..before g pasar baru..sempat la singgah jap kat kedai kek terkemuka di bandung KARTIKA SARI..dia popular ngan banana cake tau !!! sedap..nyummm..nyumm..
harga okey la..Rp 25k..ko kira la sendiri dlm rm..aku malas..
mn aku tau kedai kek ni popular?
of coz aku baca internet...itulah gunanya...jadi kan aku leader...(puji diri sendiri)
memandang kan supir angkotan yg bwk we all dtg kul 11...so dat we all jalan kaki sikit jer kat depan hotel..mmg betul2 dekat ngan hotel cemerlang la kedai KARTIKA SARI ni...
borong kek banyak gak la..
pastu ms nak blah tu..org tepi jalan ni jual strawbery k..ma peberet..
Rp 10k murah nak mampus dlm rm3 jer..sepeket..gila bnyak..mmg la buah dia kecik kan?
tapi manis gile compare ngan cameron punya...kalah okeh !!

KARTIKA SARI



CHOC BROWNIES


US .....AGAIN

POSING LAGI...DAN LAGI





OKEH !!! SMILE GURL


okeh ni masa da sampai kat PASAR BARU...kain yg aku pegang tu..kain cotton jepun..yoyo jer kan?
tak kat m'sia pon ley dapat...tapi...tapi?
harga? mmg murah la compare kat m'sia..dats y aku kata bandung mmg syurga membeli belah dan tempat ko menghabiskan duit ko yag berjuta2 itu.. bak kata udeng : menuju lorong kemusnahan RUPIAH ...

ni time aku beli kain cifon...murah jer..tak mahal..murah la..
aku siap jumpa lagi kain yg aku nak kat EUROMODA kat sini...sebijik ok..same kaler,suma sama la..harga kat sini dlm rm30 semeter..murah la..dr aku beli kat m'sia nun..


smile

org sini asal tau kita org m'sia kompem tanya pasal CT NURHALIZA...letih dik nun nak jwb soalan dorg ni..so apalagi...free2 jer ko dpt layanan 1st class..n of coz..ko pon bajet lak nak jd CT kat sini....ko ngaku sedara CT pon dorg percaya jer.. bukan dorang tau...terasa la tempias artis kan? siap kene kerumun ni..semata nak expalin ct kawin sapa la..rumah bape tingkat la..
aku tau cik mas mmg main belasah jer jwb soalan dorang kan? celah mana plak ko rapat ngn ct tetiba suma benda ko tau kan nok?


kedai hape tah ni...layan kan jer picture ni


kedai SEROJA JAYA..da cheapest kebaya price..korang boleh dpt kat sini



hah..tgk tu...sebuk membeli belah...aku SNAP !!


okey after kita orng g pasar baru..we all tanya la pak mas yg bwk angkotan tu kan?tempat apaagi yg best n paling jauh..coz 2nd day ni mmg nak g shopping jer..dia kata paling jauh CIBADUYUT..tempat barangan kulit..then baru CIHAMPELAS WALK n PARIS VAN JAVA...so we all decide tok g cibaduyut la...alang2 g tempat orang kan? harus la jalan suma tempat..klu nak tido baik ko dok jer kat umah..yer x?
so mmg jauh gila gak la dr hotel we all nk ke cibaduyut..dia charge around Rp 70k..
ok lang sbb alang2 nk ker sana aku cari la brg utk bro in law haku ...dia punya jer aku tak cari lg..ayah n abg aku selamat dah aku beli kat RUMAH MODE semalam...
masa jalan2 kat area tu..tempat dia mmg kotor la..berhabuk..org suka suki jer meludah,membuang merata2...tapi abaikan jer la...biasa la..tempat org lain la fesyen nya kan?
so masa da jalan2 tu...jumpa la org malaysia kat sini ...ada gak terasa kat tempat sendiri nih !!! hehehe...jumpa satu kedai tau jual brg kulit,. sepatu, beg semua ada la....
bayak brg2 kulit kat sini..klu laki2 yg g sure suka punya..ini kami kan?
tgk jer la..kat sini aku belikan mr.wady dompet kulit tau..dari kulit kambing...dia ckp la..
aku cium mmg busuk pon...ala..hentam saja lah..malas aku nk amikk kulit sapi...da biasa sgt dah..
kualiti pon ok...jahitan pon ok...so grab jer la..malas nak lama2 kat sini...panas dik nun...
mak tak kose panas2 ni...so kami teruskan perjalanan g CIHAMPELAS pulak....



ok ni masa kat cihampelas walk..nampak tak SPIDERMAN kat belakang tu?



SUPERMAN pulak !!


ha masa ni mmg sesi bergambar jer la...tak larat nak shop bagai dah !! coz tak sabar nak ke PARIS VAN JAVA..so simapn duit masing2 tok kita koyakkan d sana nnti...muahahhaa
kat cihampelas ni..byk jual jeans la..n t-shirt..aku tak tau la aper motof ada patung2 HERO DUNIA kat bumbung kedai dorang ni...unik kan? suma ada ni...sampai JET LI (mcm ni ke eja) pon ada wa ckp lu !!!!! after jalan2 kat sini...so its time to go PARIS VAN JAVA...yehaaaaaa !!



dalam angkotan


welcome to Paris Van Java


okeh !! im trying new sunglass jer k...takde keje aku nak pakai dlm kedai..hehehe...tgk gaya aku?
mcm peniaga jalanan kat bandung dah aku tgk..ni suma gara2 anis n miza..paksa aku beli beg guni ni...dgn harapan supaya aku tak tumpang brg yg aku beli dlm beg korang kan? hampeh tol !!!. kat butik guess ni aku rembat jam dlm Rp 1,578000..mahal ker?
tentu la tidak..sbb tu aku beli...lupa lak nak snap pic jam yg aku beli..nak cerita ni pasal cantik nya mall bernama PARIS VAN JAVA ni..ada kelasssssssss ok.. kalah la pavillion aku ckp..tu haper? midvalley? sunway? dah kebelakang dah !!..toilet dia siap ada ikan kap berenang2 lagi kat kaki2 korang...butik dia sebijik2 la..mcm kedai biasa...cuma jalan dia tak berbumbung...
best woah..tetiba feeling mcm kat oversea nih !!..besar gila mall ni..cantik n again PERFECT !!
aku tetap kagum ngn toilet dia...cantik la..nak masuk jer ada decoration landskap dgn ikan kap besar2 sambut korang...hihihih...pastu kat area sink tu...korang pandang la kaki..takut terpijak yer ikan2 tu...aku takde la beli apa pon..stakat masuk QUICKSILVER N GUESS jer..
butik lain mcm MNG ker hape..dah tak kose nak masuk..malaysia pon ada kan?
tapi price dia mmg kurang sket la dlm rm20-30 compare ngan m'sia..
org yg keje kat butik2 kat sini siap nak tau lg..bape gaji dorg klu keja kat malaysia..mas ni g lak tanya gaji dorang brape?
Rp 1 juta jer...sikit gile okeh !! dlm RM320 jer..kesian tol..pastu mas g ckp lak..klu butik2 mcm ni kat m'sia gaji dlm Rp 3-4 juta...mau tak terbeliak bijik mata dorang...sama la ms aku kat butik guess tu..mamat ni siap bg map kat aku n mas..kot2 nak jalan tak tau nak g mana kan? TQ yer mas..
: mbak napa ngak langsung kemari, turun d bandung..kenapa bisa turun d jakarta?
: owh act we all salah booking ticket ( cover jer padahal tujuan utama ko bukan ke bandung pon)
: owh ya..emang klu kesini lagi terus aja tinggal di sini y mbak..
: hah? ko nak aku tinggal sini? ( aku kat paris van java tak ngomong bahasa indon yer !! aku cakap pure malay)
: bisa, bisa aja klu kamu juga bisa bayarin gaji saya Rp 8- 9 juta kamu bisa ngak??
terbeliak lg biji mata mamat ni..dah2 tak kose aku nk layan ko..kang ada plak yg merayu kat aku nak jd supir aku kat bandung ni kang !! hehehe

elok jer aku keluar butik ni..terpisah lak dgn 3 ekor lg..msg anis masuk..dorg kat CAREfour..
carik la aku n mas ni kat situ...da la besar..tak sempat nak masuk sogo..semata nak cari minag 3 eko ni...
mari bergambar...pesal gambar ni rupa nya gini?



toilet Paris Van Java
kasik can kat mas pose dlm blog haku? cuba tgk butik2 dia...


GUESS butik..aku kan GUESS MANIA !!!! hehehe


ARI, TGH ( x igt la nama) n ANGGA
ha ni meh aku cita pasal..mamat HSBC INDONESIA ni...boley lak kan?
mcm aku ckp la...muka we all mmg mcm gadis indon kan? lain la dgn org sana yg mmg cun2 cantik, jelita menarik...ada lak minah kat guess tu siap2 jeling haku? aper ko ingat aku yg pakai mcm pengemis ni tak layak masuk butik tu? taik tol !! stakat guess tu pejam mata aku jer nak bayarla...ko tu yg kene kumpul 4kali gaji semata nak bayar kasut ko tu....lalalala ( oopsss !! terngumpat la) okeh sambung balik...
ha ni mamat ni joseph kot yg tahan kita orang ..
: mbak2...mau apply kartu ngak?
aku da la tgh cari org..berlari sana sini..ko nak tahan aku lak..
: takpe, terima kasih yer..saya dah ada 4 kredit kad...
: owh org malaysieeeeeeeeeeee...
: ha iyer.....
: dari maneeeeee....nak ke maneeeeeeeee? ( mcm siot jer kan ko tiru ckp org m'sia)
: kami nak cari kawan la...sorry yer...
yg mas ni laju jer mulut layan mamat ni...mentang2 ensem kan?
kalah lah laki2 m'sia ( oopppppssss !!!)
siap tukar2 email, mintak no bilik hotel lak tu...
siap tangkap gambar ( kan aku da kata org sana klu nmpak org m'sia mcm nampak ACHA,AGNES,KRIS suma la...so ko layan kan jer la...
: cantik2 yg orang m'sia
oi2 ko ni perli ker aper? aku n mas da pandang2 1 sama lain tas bwh.. celah mana cantik nya..aku pakai flip flop jer..ngn beg guni nya.....biar betol dorang ni..ker ayattt jer..
:owh kami ni mix... ( hah ambik ko)
: owh ya...lain ya dgn org sini...
da tentu la joseph oi....kot klu sama ngn muka org sini..klu aku balik m'sia...orang m'sia dah tergila2 kan aku dah....coz muka kat sana tu yg cantik2............ngerti lho??
abes berborak..kita org mintak diri dulu..kang ada lak yg tak balik kang..dok menempel kat booth HSBC tu...
so mari kita jalannnnnnnnnnnnn.......

strawberry Rp 10 k = rm 3



hasil belian terbaik dr haku tok keluarga tercinta, kwn2, sahabt handai....
okeh !! sambung BANDUNG ~ day 3 lak k.




3 comments:

Anis said...

hi darling :)omg.i love shopping in bandung!its so heaven!!weehoo!:)


btw darling,pls feel free 2visit us 4more AUTH COACH items on sale from only RM399!thanks sweetie:)

13may said...

ole ole untuk aku tadak ka?

http://hisy4m.blogspot.com said...

Wuz ere.. did some research about Bandung Trip..thanks 4 d info
Rgds..