Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Monday, July 20, 2009

vacation: Langkawi~ part 2

nak start dari mana ek?
actually flight ticket ni i booking dah lama..since i tak sempat bawa mak som n pak usop makan sempena hari bapa n ibu haritu..(i agak bz)
so this is will be the best gift kat both my parents la kan?
hehe..
so takkan i nak syiok sendiri g ber tiga, so that i booked juga untuk my sister family n all my sibling.
my bro mustakhim masa ni tak dpt join..sbb apa i pon dah tak hengat la.
a week before i receive sms from airasia, my booking ticket will retime to another time.
tak pulak dia bgtau.so i decide to call becoz if anything hapen boley la i buat plan no 2 kan?
after call, flight retime to 2.05pm..
sepatutnya i fly pukul 12.00pm.
ceh lambat gila okeh !!
tu belum lambat tunggu sampai we all kene fly pukul 2.45pm.
so bad la..AIR ASIA sekarang..
my siblings, kat belakang tu my BIL.
my bro mus yg antar we all at airport..biasalah..bila dah sampai sementara tunggu nak boarding..hape lagi..
aktiviti FOTO GEDIK pon muncul..hehe.

dato yusoff n anak dara nya..mereka memang selalu gedik..
my dad masa ni muka dah agak tension..ialah..lambat nak fly coz masa ni dorang dah annouce that our flight delay to 2.45pm.. hampeh toll..


sesi menunggu.. how big my family? best tak? hahaha
okeh i reach at LANGKAWI international AIRPORT at 3.30pm..
naseb cepat..coz our agent yg i booking for rental a car dah sibuk call masa ni..
i manage to get VIOS n SENTRA ( rm180 for 3 days each car)
sape2 nak numb..nnti i bg..if u all nak la..
sampai pun dah petang..nothing to do selain dari directly drive to our hotel.
we stay at ISTANA KONDO ..
betul-betul dekat dgn pekan kuah..
mula-mula cadang nak stay kay pantai cenang..tapi..msa dulu2 our fam dah selalu sgt stay kat beach..so malas !!
duduk kat pekan/bandar sudah..i pon senang nk hangout makan kan?


aktiviti biasa..haha..
i memang sula mempromosi AIR ASIA..




ni la ISTANA KONDO..we all amik 1 apartment ( 3rooms ) maklumla..fam besar kan?
malas nak stay hotel..
is ada connection room okeylah kan? senang nak ketuk bilik..tapi i rasa takde hotel kat langkawi yg ada connection room..
so we all stay sini jer la..
2 tahun lepas i g pon still stay kat tempat yg sama..
petang tu memang tak buat hape..
we all juz jalan2 kat area BERAS TERBAKAR coz ada pasar malam kat situ..
so banyak beli makanan je..
sambung part 2 la.. hehe





3 comments:

omey83 said...

i penahh duk sini masa fam day company! ok la jugak..tp memang dekat ngan pekan kuah kan!

Nurhayati said...

syoknye gi jalan2 kat langkawi.. lama dah tak gi sana.. borong coklat tak?? ;)

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

omey : hihi duk sini gak ke?
tapi staff dia tak mesra alam kan? haha

nurhayati: akak jgn cite la langkawi kak oi..cokelat la bnda 1st carik..hehe