Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, October 21, 2009

SARAWAK - part 1

SEBELUM AKU LUPA, BAIK AKU UPDATE !




benda pertama yg aku capai once sampai kat Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching is travel guide kuching.
to be honest, again ini percutian terancang, tapi last minute..ahaha.and i have no idea about sarawak..
biasalah dah nama percutian REDAHHHHHHH AJE ( refer to nadia af6)...
kenape? sbb nye..tak pasti nak fly or tak? since tak semua k.o.o.s yg join ( kerja,pengapit, belajat,kelas la hapelah).
so hanya tinggal aku n miza sahaja..mula2 aku tnya miza gak nak fly ke tak?fly ke tak?
dah dia ckp baik fly je, cuti dah apply, takkan nak melangok je kat rumah..haha.
so that we decide to fly ber-dua..yes berdua..


sangat kental okeh..ahha..mujur hafiz fr sarawak selalu gak sms2 and bgtau yd dua akan fetch kami kat sana..
wehooooo..so bertambahla suka..
aku booked hotel pon a week before nak fly, gile tak semangat langsung..ahaha.
and suddenly, si mas kata dia jd fly, dgn kawan dia sekali..so..jalan lah kami..
arrive sarawak at 11.15pm..tak silap haku..so tersangat lah awal kan?


tak dpt call hafiz-no coverage..sudahh !
terus ke kaunter taxi and ask for a cab lah gamaknya.
after byr rm26 , barang semua dah masuk bonet kete nih, alih2 si hafiz call..
syukur..ada gak dia nih..
rupanya hp dia prob la..adoiii..
ade2 je kan????
so naik kereta kawan hafiz si remy,, nice sgt2..org2 sarawak baik ye..ahahaha.
kami menuju ke waterfront,kuching.
aku stay kat TUNEHOTEL je..ehehe..
budget ma....




welcome to tunehotel..
sesuai la dg tagline stay in : 5star sleeping experience hotel at a 1star price..
untuk 4hari tu, cost me around rm160 je..
murah tak???
hihihih..jimat k..



ok masa sampai je tak boleh check-in lagi coz terlalu awal..
check in time at 2pm..ya allah lama gile k nak tunggu..
so duduk2 kat area lobi hotel, melilau2 ape yg menarik..ahaha.
after check in..
rental a car pulak..mn nak sumbat mas ngn kawan dia kan?
so kami sewa kancil rm100 perday.
mahal jugaklah..tapi ade aku kesahhhh????



sakan ko bergambar ekkk??


ok fine..nak juga buktikan bahawa hotel aku berdepan je dgn HILTON..yes..
silalah berangan nak stay HILTON..kata percutian budget..ahaha..
so ape kes nak tido mahal??
lainlah ko honeymoon kan.. ni kejap2 keluar..kejap2 merayau..
ape kess??? tak ke membazir tilam2 kat bilik tuh..ahahaha.
sok kalau aku dtg nak honeymoon ye..kompem PULLMAN yg aku booked kang..
tunggu hotel tu siap je..still under construction..
p/s: gambar di atas di lakonkan semula pd hari ke-2..atas sbb2 pic 1st day masih di tangan cik mas.





1st kedai yg masuk kat perut aku..hehe..
jauh gile mamat 2 eko ni bwk kami makan..
bak kata mas : apesal tak bwk mkn kat perlis terus..ahaha..
jedai ni berdekatan area UNIMAS..
student unimas?? tahukah anda dgn kedai ini??? huhu
mula2 aku telan makanan sini lagiklah..
tgh penat2 tak masuk aku nak telan makanan sana..
so menu is TOMYAM+ NASI PUTIH.
after makan..
jalan2 sekitar kawasan..
ceh macam lawat tapak pulak...huhuh..
rumahhhhhh? bapak besar2..
teres house je kot...
gila besar dah la tu murah..
kalau dah teres besar..korang rasa bunglo rua dia mcm hape????
nak beli sebijik..tak mungkin...mn mungkin...
kene kawin orang sana la gamaknye...hehehe.




after dah balik lawat tapak segala..
balik la hotel..nak tukar baju lah....
panas berkemeja...eehhehe..
ok this is our room..
sharing woth miza..ok lah..siyes ok..katil KING KOIL kauuu !! kelasssss




ni toilet..puas hati tak?
nak telanjang je hape..ade aku kesah??? ahaha..
puas hatilah dgn tune hotel ni..
for backpakers mcm haku..(ecehhh dan2 backpakers..)
sesuailahhhhh..
kalu stok yg family to aku cadang dok kat hotel depan bilik aku ni bolehhhh???
muahahahahah.


ok fter dah tukar baju kan?
kami meneruskan perjalanan ke SANTUBONG..
yes..santubong..
alahhhhh.. yg lagu di camni..
PUTRI SANTUBONG PUTRI SAJINJANG, MENJAGA GUNUNG NEGERI SARAWAK...huhuh
yes pukul 430 dah terpacak kat sana..
ahahaha bapak panassss k..
tapi baru teringat yg sarawak ni malam nye awal sket kan??
so dlm pukul 6 macamtu dah start nak gelap dahhh..




tak bawak baju..
so bergambar jelah..ikut hati nak mandiii..
siyes nak mandi...dpt gak merasa mandi kat sarawak kan??? ahahaha..
tak dpt, coz tak rancang pon nk datang sini, apetah lagi nak usung baju kehulu kehilir..
after dah penat2..balk hotel semula..
nak makan malam....yahooooo..sumpah lapar..




kami makan kat NIBONG.
lepas tu jalan2 kat area waterfront tuh..hehe...
nak naik perahu ke sberang, malassss la pulak..
penat..so jalan2 kat area situ je..
anyway nak ucap terima kasih sgt2 kat HAFIZ dan REMY..
coz dorang sudi temankan kami kat sini..
itu lah satu2 nya hari yg dorang ade..oz net day kan isnin..kompemmlah masing2 keje kan??



so our menu malan tu, kami makan laksa sarawak dan mee kolok..
BESTT GILE okeyyy !!





aku tak taupon sambal kat tepi tu kene campur sekali..ahaha..
beria je aku makan laksa ni mcm tu je..ahahha..
last2 baru si remy bgtau kene masukkn sambal tu and gaul..
mana nak tau..kata bukan orang sana...
wakakakaka..kelakar lah..



MEE KOLOK SPECIAL..
best lah rasa mee kolok ni..
alah mcm makan maggi goreng je..ahaha..
after dah makan2..balik hotel and teman si rahman cari GAMBIR...
MUAHAHAHAH..abes la ko aku masuk nama ko kat blog..
yes..RAHMAN @ mR. GAMBIR...ahahaha..
sengalll..ko beli lg byk takde...
siap nak buat bisness bagai...
geli haku....
tah sape2 tah pembeli ko kan???
ok sambung part2 esok2 lahh..











5 comments:

omey83 said...

i baru skali penah pegi sarawak and betul la best rasa nak pegi lagi. takde pegi kamoung budaya ke linda?

Haizales said...

wah..i nak lantik u jd DUTA perlancongan je lah dear...

bencik sik dapat join kitak org ehhhh...

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

omey: ada 2nd day..huhu

haizales: yes buleh, utk srwk..buleh tak??

pinkcouture said...

wah!!rindulah nak prg kuching!!!linda,u pergi x sarikin???situ best wo!!!barang murah2 tp bercinta sikit la nak pergi sana dlm masa 11/2 jam tp berbaloi baloi!!!

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

pinkcouture: tak pegi..uwaaa..
tak sempat