Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, January 20, 2010

part-2 : bandung


perjalanan dari jakarta-Bandung dengan Bas primajasa mengambil masa sekitar 3jam.

aku tak tahu kenapa sepanjang perjalanan aku lena tertido..haha..

macam duduk dalam hotel je..memang sejuk gile..

sedar-sedar dah pun sampai area Bandung.

Bas berhenti di perhentian yang terletak di sebuah Mall Terbesar di bandung.

so after dah dapatkan teksi kami terus menuju ke hotel yang ambil masa kira-kira 10min.






Memandangkan hari tu adalah hari ahad..dan merupakan cuti umum..ewahh ayat aku takleh belahh..haha

cuti so of course ramai gileeee orang.

dah sampai hotel and after check in decide nak pergi terus Pasar baru untuk meborong segala tok nenek kain ela yang ape sahaja yang cantik di mata.





Hotel Kenangan, Jalan Jaksa, Bandung





menuju ke bilik kami.




okeh..hotel ni tak surelah ade ke tidak star nye.but as for me hotel ni sangat di rekomenkan.

sebab last year stay Hotel Cemerlang, 3 star hotel.tapi memang sesak gile coz berdepan dengan jalan besar..but for this time, hotel kenangan ni sangat lah tenang..berdepan dengan kawasan perumahan dan pejabat gabenor bandung.so tiada kereta lalu lalang..and plus dekat sgt dengan stesen keretapi bandung dan juga Pasar baru.

boleh jalan kaki je okehhh !!




our room..so bile dah sampai hotel, mandi dan bersiap.

kawan kami si jones dah ada tunggu kat lobi.

waaahaha...memang best mujur masa pergi last year kami sempat berjumpa dan jadi kawan and berhubung melalui Facebook.so masa bercuti ni di manfaat sepenuhnye dengan kehadiran si jones ni.sebab dia memang bawa kami ke celh pelusuk bandung tu.

merasalah jugak panas matahari and basah ketiak akibat berjalan dari satu toko ke toko yang lain..(sorry no picture opf jones, aku terlupa) haha.





okey, macam biasa , kami terus pergi ke kedai yang menjual kebaya yang murah iaitu seroja jaya..tak sangka ibu masih ingat dengan kami.weeee..happy sekejap.


kali ni kami naik pasar baru tu..memang selamber je, macam dah tahu mana nak pergi, floor berapa..haha kelakar lah pulak..sebab dah pernah pergi kan..so masa dulu-dulu tu captured semua sehabis baik..bile pergi balik ni, dah macam turun naik Midvalley dah aku buat..kakakaka.







sebab dah tak larat memegang kain yang bayak ( i beli lace, cotton, dan kain jubah)

kami balik ke hotel balik and hantar semua barang.

memang dekat sangat2 hotel ni dengan pasar baru. tak payah naik angkotan pun.

jalan kaki sahaja ye .



okey this time berangan kejap depan hotel.


lepas tu, kami ambil angkotan dan teruskan perjalanan ke RUMAH MODE.

hari pun dah nak petang masa tu.

rumah mode is one of the factory outlet yang menjual branded stuff.


at this time bayak sikit pilihan.

aku cuma beli AX shirt je.

and a few shirt from guess, converse..blablabla..





apesal kalau bergambar mesti berdiri tegakkkkk je???

sangat tak potogedik kan???







hah time ni oekhh sikit, tapi blurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr !!!



lepas dah abes ratusan ribuan rupiah.

kami pulang ke hotel, sebab kawan kami di bandung si ANGGA RAMANO dah tunggu kami di rumah mode..o dia nak bawak kami jalan-jalan sekitar bandung pulak.



* thanks to jones untuk teman kami di siang hari.





kami di bawa di satu kawasan bukit yang sejuk.

dan menikmati makan malam di SIERRA CAFE AND LOUNGE.

dari restoran ni, kami boleh lihat seluruh kota bandung di waktu malam.

so romantikkkkkkkkkkkk !!





aku sempat lagi ber-facebook dan YM denagn orang malaysia..ahahahaha..
aku bawak laptop sebab tahu even digi dah sedia roaming pun, TETAPPPPP macam haram !!!



dalam restoran.
me lupalah nak ambik gambar makanan.
tapi juz laici orange tu memang heaven yeee.
and yang penting restoran ni serve western and local food.
cuaca malam tu baik, tapi sejuk gile coz memang atas bukit.
angin tiup sepoi-sepoi bahasa ( nak muntah aku tulis camni..ahaha)


ok..this is my fwen kat bandung from left : ANGGA RAMANO, EKO SIGIT dan WILLY.
angga and willy bekerja dengan bank..angga HSBC dan willy dengan bank komanwel.
eko pulak adalah bekas chef and masih lagi menuntut amik degree.


lepak-lepak dan balik semula ke hotel around 11pm.


okeh, esok nye pagi-pagi dah bangun balik.
kali ni laju je perjalanan nak menuju ke sebuah tempat.
sepatutnya kami kene ke jakarta..
tapi keinginan membuak-buak nak mebeli dah malas mahu pulang sebab dah jatuh chenta dengan bandung..membuat kan kami decide to stay another one night kat bandung.


yihaaaaa, kami mahu ke pasar baru..ahakkksssss...
memang takleh belah, konon lah cakap awal-awal..jangan shoping, jangan shopping.
maaf, syaitan punye suara jahat lebih kuat pulak masa tu dok suruh mebazir duit..
astaga.



singgah kejap kat toko yang menjual makanan ringan.
kami beli PISANG KEJU.
cik mast anda punye pisang keju mash di dalam luggage ku.=p



cik mas tekun memilih kain cotton jepang..hehehe.
dorang ni bagus gile dok bentang-bentang..
sape tengok pun leh juling anak mata.
aku yang takanak beli sebab dah terbeli banyak lace ni pun jadi membeli jugak kain cooton ni.....cilakeeee sungguh!!


ok fineeeeee !! aku dah gemuk..pedulikkk !!


nak jugakkkkk..feeling2 tangkap gambar depan pasar baru yeeee..
motip entah???


ok sekitar bahu jalan kat area pasar baru tu banayk gile lukisan di jual.
ni kalau lah muat luggage dah lame aku beli seratus.



hasil rembatan belian terbaik..hahaha


siang tu, annga and eko ambil kami kat pasar baru.
nak bawak jalan-jalan lagi..weee..
kami ke jalan dago, riau..
kat mana terletaknya semua factory outlet.



ada heritage, cascade.
okeh LV, Prada segala bersepahhhhhhhh kat dalam ni..hehe.
AAAAAA++++ class imitation..teetttt..
i tak pandai lah nak menilai.
tak beli pun..hehe tak berminat.




dan juga terminal tas.
kat sini memang banyak gile menjual tas tangan..ouh handbag.
i love..
okeh nanti sambung part3


3 comments:

Nor said...

Salam -

Adindo - kain2 ela - pricey 4 meter berapa RM?....

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

kak nor.

semeter dalam Rp 25000 hingga Rp35000.
bergantung jenis kain yang best..
tapi yang Rp25000 tu material dia pun dah cukup bagus n sejuk gila

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

ouh lupa..
kalau dalam RM eh?
around rm25 hingga rm30 je