Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, January 21, 2010

part3 : jakarta /bandung

aktiviti hari ke-2 ni tak banyak yang best.
kami cuma jalan-jalan sekitar bandung dan menghabiskan masa dengan makan.
hihih..best gile..



ni benda yang kerap sangat aku nampak dekat sekitar bahu jalana.
merata-rata okeyyy.
actualy nak cuba, tapi memandangkan dorang tak makan raja buah.
so hasrat berkubur begitu sahaja.

yang pasti.
ni gerai menjual aiskrim.
ape yang aku nampak..dia akan letak aikrim dalam satu cup and letah buah durian tu atas aiskrim.
tak pulak pasti rasanya camno..ahaha.





memandangkan dah lapar sangat.
eko cadangkan kami makan masakan sunda.
so kami di bawa ke sebuah gerai makan Nasi Timbell.
di kawasan dago.


masuk-masuk je, kami kene pilih nasi yang dikukus menggunakan daun pisang.
ada nasi hitam dan putih.
i choose putih instead of hitam.
tak berani kauuu makan pelik2 ni..


lepas tu kami kene pilih lauk pulak.
ada ayam bakar, goreng, ikan, tempe,hati and banyak lagi lah.




ok ni the best ever benda yang aku miss until now.
serius babe sedap nak mampos.
nama nya : SUP BUAH.


lazat tak terkata..even masa kat jakarta pon aku masih cari lagi benda ni.






kene gaulkan sup tu.
nama je sup, tapi sebenarnya dia susu cair yang di tambah dengan air kelapa kot.
and di campur sedikit durian, ada buah potong dadu spt ; tembikai, honeydew, mangga,stawbery,isi kelapa, buah pear and macam-macam lagi.

so sila bayangkan kesedapan nya.




ini pilihan nasi aku.

ayam bakar, salad, nasi putih and sambal pedas.





ini pulak pilihan eko

nasi hitam, ayam panggang, sambal pedas, dan sayur biji hijau pelik-pelik..
wakaka..sumpah aku tak tahu ape benda bijik hijau tu.

rasanya biasa aje..
macam makan nasi putih dengan lauk pauk la jugak.



ini sesi memilih nasi okk..


sesi memilih ulam-ulaman.
i amik salad je.
yang lain tu tak berapa pasti kewujudan nya..haha



dan pilihan lauk-pauk.
lauk pauk boleh di panaskan balik.
so makan dengan nasi yg dikukus tu.
oh lupa, kat bandung ni, makan nasi memang di beri air teh panas percuma tanpa gula.
oklah, rasa macam minum air teh la..walauuuuuuuuu takde gula..hehe
free ok...

selepas dah kenyangkan perut,
kami buat lak aktiviti menggedik.
nak cuci rambut segala.
mengade-ngade kan???
dah tak tahu nak buat apa dah masa ni..
so mari kita ke salun.


lepas dah cuci rambut segala.kami di bawa ke GEDUNG SATE...takpe pasti lak ape kejadahnye tempat ni..
lupa lah nak tanya eko dan angga.



so kami teruskan perjalanan ke PARIS VAN JAVA.
apa lagi..
shopping lerrr..



gambar ni gelap.tapi saya suka
sekian terima kasih.




kami lepak di sebuah kedai yang di beri judul SOUR SALLY.




okeeehh?
lazat kan?




lagi satu.




dan aku???
of course online..
rindu owhh malaysia..
poyosssss !!


me and blackberry.
motip??





2 comments:

pinkcouture said...

Linda,akak dah rasa ice cream durian tu.sedap tp manis bangat.atas ada ice cream bawah ada durian.kalo nak try next time beli satu pun dah cukup.

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

sedap kah??