Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Friday, February 18, 2011

Luahan Sakit Hati Sendiri


Ada banyak cerita, tapi tak tahu nak mula yang mana. so kita make it short je okey.


KES 1,

- Kisah PunchCard, sentap minah sorang ni Lewat 2min dah kene jumpa Pengarah segala. Ape kes? Rilex la, wa 1st time keje tetibe ade PunchCard segala ni. dulu rilex je wa masuk keje Pukul2. sob sob sob.Pastu tetiba nak surat Amaran. I hate Punch Card.


KES 2,

-Since macam harapan anak bangsa. ppffttt, Bos dah warning awal-awal. if no paper submitted. dont ever VERANGAN nak cuti. MOTIP?? uwaaaaaaa...bos wa nak kawin lah. Lu ape tahu, kad sama baju kawen wa, Bandung mari, so wa kene Fly jugak. If Lu tak bagi, macam mana wa nak kawin. alasan T____T. adekah tiket akan burn? WTF !!!


KES 3,

- Private to Semi Gov, terencat otak minah ni nak captured cara dorang yang maha GEMALAI ni. perghhhh..wa memang sentap abis. pastu, wa rasa keseorangan if wa sorang je poyo bajet nak buat keje laju-laju.mari kita rilex kan diri. ppffttt. and then wa macam tak leh belah if semua macam ber- GENG-GENG ni, and ber-PUAK-PUAK ni..wa??? takpelah. wa CUN. sebab tu semua taknak Kawan wa. Nanges buat statement macam ni. ppfft.


KES 4,

- A few day keje ni wa datang makan gaji buta. butakan MATA, buta kan hati, buat-buat BUTA bila nampak keje. haha. wa belum dapat email wa lagi. so perlu ke wa buat kerje? okey takpe, wa BUAT-BUAT rajin. T____T



KES 5,

- Macam nak Sepakkkkkk je sape-sape yang lalu Federal, tapi bawak kete stok makan angin tepi Pantai. woyy brother, Lu kete Mahal, lalu lane kanan, wadefakkkk Lu bawak slow-slow? Berchentaaaa wa tengok muka Lu pagi subuh sabihi. gggrr


KES 6,

- Bile minah sekor ni di arah Pengurus, buat Lawatan ke Zon Selayang. ade few branch under minah ni dalam Jagaan. Hello, wa orang shah alam, mana datang wa tau area Selayang pulak ni. Take Time ok. No? ok? so sesat mesat bercinta dalam kete sambil mengumpat peristiwa lama tu cite biasa Boss. layan je lah wa punya cite. reti????


KES 7,

- Baru terperasan, wa tak makan Nasi time Rehat, sebab tak tahu kantin di mana. yang wa tahu KLCC sebelah building and ZOUK sebelah opis. kau adeeee???


KES 8,

- Bapak wa bagi duit belanja RM300, 1st day wa masuk keje, bapak korang ade??? Muaahahahahahahaha. I Love Pak Usop. tapi wa anak baik. wa pulang 200, wa tarik 100.
so Adil kan? Masih nampak wa macam anak Mithali. T___T



KES 9,

- STRESS??? STRESS??? biasalah, mula-mula harus stress, tak pernah nye wa keje dengan aman. keje sendiri jugak mahsyuk. Dah la STRESS nak kawen. ni STRESS nak capture keje pulak. sadis dengan diri sendiri.


KES 10,

- Tutup semua Kes di atas, berdoa, bertawakal dan semoga semuanya menjadi lebih baik.







AMIN :







esok isnin wa bukak kes baru, mujur esok cuti.













5 comments:

Nurhayati said...

tak suka punch card jua.. bohsan.. huhu


bapak, anak angkat mu ini nak gi keje esok.. leh bagi duit blanje tak :)

Aini Amir said...

dh tukar keje? sengasara mula2 je kot. dh lama2 nnt ok la tu

Linda Yusoff said...

kak yat : nak nanges T_____T

tolong buang la punch card..we already 2011 maaaa... kasik pakai cap jari ke boleh?

Linda Yusoff said...

tak tukar keje. tapi di bw bertukar.

T_____T

Anonymous said...

Kalau sakit hati dengan bos, baca je kat dia pantun ni (dari buku ‘Alamak Bosku Seperti Hitler!’) hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.