Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, April 7, 2011

Bandung 1.1

Update.

We stay at Hotel Kenangan. As usual. Jalan kaki ke Pasar Baru.

few story to tell.

1) Pasar baru now, makin sesak, haha. Sakit Jiwa lol. Yet Barang semua mahal. sikit pun Kedai tak mahu kurang harga. walau at first i nak beli 1kodi set kebaya. since tak mahu kurang harga. plus warna tak ade, stock tak ade. Kirim salam ye.Tak hingin aku beli.


2) Dari sampai Pasar baru, samapai nak balik hotel balik. asik kene tipu je. haha. sian kami.
tetibe Mr.F nak makan buah mata kucing. jadah? macam takde kat sana. at 1st pak beri harga rp25,000. bila calculate balik. mahal kan? harga sekilo? dia kurang jd rp20,000. so faizal tak mahu. tibe dia jerit jadi rp10,000! ouhh.patah balik la kami.Kenangkan si Faizal nak.
bile tmbang dia ckp rp10,000 tu 1/2kilo. Vahanatttttt pakcik.Jaga ko. tapi dah terbeli ;(. bayar jugak la.

kekdahnya: Sila jangan menggatal nak makan buah2 yang terang2 ade kat Msia. gedik ahh nak makn mata kucing. faizal adam! sila noted. and now. aku yg tukang makan buah dekat 1.6kg tu. hasil : batuk berganda. terima kasih.


3) Selalu pergi Pasar Baru, mesti singgah Seroja Jaya. Ibu sampai udah kenal muka aku. Tapi bile ask for Kebaya. stok juga tiada. Kedai 1st td dah la mahal. Kedai Ibu takde stok. so mari buat sesi ramah mesra je. ;(


4) Sape tahu bedak pixie? ouh mesti tak tahu kan? sebab korang pakai BB.MAC ! ngeeee ;)
Datang sini ingat nak borong pixie. Harga 1: rp15,800 bile kata nak stok bundle dia kurang jadi rp14,500.

Tak berbaloi hokey. Takpe kita tengok kat Jakarta nanti.


5) Pak chi met Ikan Bakar sedap. Sumpah. Faizal makan Ikan Garume . Mintak bakar. dia bagi Jimbaran?? Hasil? Masih kene bayar mahal. kakakakakaka. Lenkali suruh dia repeat oder ye. I takpe. Makan ayam bakar je. baru rp15,000


6) Pisang Keju kerepek . Sedap. Mak awal-awal pesan. Sepanjang deret bawah Pasar Baru. memang ade jual oleh-oleh bandung. Bile dengar orang jerit sikit, laju je berhenti, Hasil nye ? Borong 1pek 1/2kilo dalam Rp12,500.Harga asal rp14,000.
Beli 4pek . rp50,000. Sekali lalu depan sikit. Mbak tu bukak harga rp12,000 bisa kurang..Vahanatttt kene tipu lagi. Jaga ko pakcik.


Kekdahnye: Ko jalan-jalan survey dulu boley minah? jangan ko layan Faizal yang suka stop tetibe.ko tinggal je dia. haha
Jalan dengan orang laki ni payah ek? asal boleh je. haishhhh stress haku. survey la dulu. pmpuan biasalah. nak tengok harga murah baru beli. esok nak suh dia diam je. Rupiah boleh terbang banyak ini macam. ngeeeeee ;)


7) aku menyampah betul dengan orang jual souvenir keychain. hoiiii aku bukan pertama kali pergi Bandung ni. jangan ko paksa aku beli boleh? Dah cakap elok-elok pun masih kejar samapai next shop. apekahhh? dulu 1st time pegi.. takpelah mmg aku borong t-shirt lamabang tangkuban pon. now. a big no-no


8) Kat Pasar baru ade survey Doorgift. Tengok Kipas tangan. Harga buka 1: Rp 27,000. Bile mintak 100 dia bagi rp250,000. so satu jatuh dalam 87sen. Kat Msia,if beli kat Rantau Panjang,Kelantan satu rm1.20 to rm1.00. Masih murah kan? tapi tengokla nanti.Survey duli. Jangan ko kene tipu lagi sudeyyy.


9) Esok supir suppose dtg amik and bw kami pusing bandung. tapi faizal tetibe nak buat ala backpackers. nak jalan kaki, naik beca, segala. motipppppp?ko ngadu sakit kaki . Jaga ko !


10) 1 hr dah terbazir kat bandung. balik dari pasar baru dlm pkul 5. means waktu Indonesia is pukul 4. Tidooooooo! Kau ade? bangun pukul 12mlm. huwaaaaa... Stress. Rugi masa okey. Rugi. so now tak tertido. at 6.20 am waktu KL. Azan subuh at indon tadi pukul 4.43am. Dari tadi aku berjaga. Selsema,Kaki sakit, Batuk makan buah.Now nak siap2 and bfast. hope takde la isu bazir masa semata tido. haha.




* Its fun actually going with orang2 nak kawen. like b2b sama2 shop nak hunting for wedding stuff. baru best.kan?
Takpelah. going wt encik tunang pun okey. Kita amik, dia bayar. haha.






Tomorow update lagi.btw. i ade pic. tapu tak tahu y takboleh upload thru Ipad. pelik plak.

2 comments:

amy fahmi said...

mahal kan? dulu tak semahal ni. nowadays kalau tak sebab tiket murah, shopping kat mesia pun lebih kurang je..

Linda Yusoff said...

setuju dear. ouh sakit hati dtg sini. heaven mkn dr shopping... ;(