Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Friday, April 15, 2011

Bandung 1.6 : List jalan dan FO



Sis, Linda bagi senarai lagi sikit for you okey.


Btw, a few list yang ade memang tempat and nama jalan yang linda hafal. and ade yang do google. serta di google map kan. gampang bukan? hihi. *mudah*

okey here is List factory Outlet for sis, since you will naik angkot.

Jl SetiaBudi

- Rumah Mode,
-Rumah mode Plus
-Natural FO
-Zenith
-Fo store.

Ini yang linda perasan lah.and keluar masuk. haha.
btw, ade Restaurant Sari pawon/Dapur sangkurian area tepi tu. dah berdekatan dengan Stasiun minyak. If keluar sikit dari Jalan besar fr RumahMode, Ke kiri,lalu depan natural FO, jalan kaki sikit, terus, akan nampak Station Minyak. Tepi tu ade lorong masuk ke Restaurant Dapursankurian.

Mudah bukan untuk cari makan?for lunch?
so boleh lunch dengan aman, after habis duit di Rumah Mode ye. =D


Jl Dago - Factory Outlet

- Grande,
- Donatello
-Episode
-Blossom
-Level

and many more. banyak sangat area tu. and dari rumah mode nak ke Jl Dago, linda dah blog it kan? so what u have to do, is tanya orang. Jalan kaki dalam 10 minit, dah sampai area FO ni semua. sebab kene naik Angkot 2x. tapi linda naik sekali dia berhentikan tepi Jalan. so jalan kaki. akan jumpa Amanda Brownies. boleh lepak kejap makan brownies. =)

and after dah menyusuri Jalan Dago tu, akan jumpa Station minyak Petronas. dah dekat dah tu.


Jl Cihampelas

- Korek Api jeans.
-Army look and etc

Chiwalk area ni, penuh dengan FO jugak kan? Jeans street orang cakap. btw, masa tu linda tak jalan area ni. sebuk cr wedding stuff. haha.
my friend said ade 1 Shopping mall yang baru buka kat area yang penuh dengan Kartun tu spiderman, superman etc. ade Mall baru bukak and sangat happening.Must try k.


Jl Riau.

-The Secret
-Terminal tas.
- the Summit
-Heritage dll.


Sepanjang Jalan penuh dengan FO. jangan lupa singgah ke Secret, Butik Cafe.
i loike....selalu mesti layan Baju ZARA kat sini. hehe


lain-lain FO..boleh refer to SA kat sana. normally diaorang akan bgtahu ape FO yang best.
so far, i never missed RumahMode,Secret,Summit,,Grande.

Ade satu FO Anakku sebelah Jetset Jl dago ade satu. and yang dekat dengan area Hotel unik and sangat dekat dengan Stasiun keretapi bandung..tak silap Jalan kebun Kawong. sebelah tu pun ade FO anakku.

and hari tu terperasan lagi satu FO yang baru di buka. Sederet dengan Jl Pasir kaliki, Hotel Cemerlang. tapi jauh sikit. nama FO tu. Bali factory Outlet. Best okey. best gila tengok enviroment Fo tu.


Shopping Mall.

- Paris Van Java
-Bandung Super Mall

Dua ni je yang kerap linda pergi, lain-lain belum sempat. haha. sebab banyak habis masa kat Pasar baru.

Taman Wisata

- Tangkuban Perahu
-Kawah Putih
-Hot spring Sari Ater
-Ladang Strawbery
Green Tea Carpet dll.


Nak ke Wisata tak boleh naik Angkot ye. sebab dah Luar daerah. Tinggi ke Atas Lembang.
so have to naik Supir, mobil yang lebeih gede.


Restaurant best

- Kampung Daun
- Sapu Lidi
- Dapur Sangkurian
-Restoran Ampera - eko said, Sedap masakan kat Ampera.
-Restoran Padang Sederhana.
-Restoran D'cost - murah dan lazat.
- Restoran Pak Chi met.

D'cost at Jakarta, gila canggih, nak beli kene pakai machine ok. macam machine air tu.
then keluar resit, tunggu hingga no di panggil kau ade? Msia takde ok.. takde..


okey tu je lah kot yang nak di share setakat ni.Buat panduan nama jalan untuk siapa-siapa yang nak Naik angkot. senang, mudah, gampang bukan? murah pun murah.
only cost Rp2500 lah paling mahal pun.




If ade kesilapa teknikal, im sorry sangat2. this is what i face latest vacation to bandung. and lebih banyak bertnay sebernya. setakat ini, takde masalah pun. and kami sampai ke Destinasi di tuju.. sambil tersenyum, sebab murah sangat. haha.

tak payah ber-supis segala. kami pun pergi ber-2, so, cost bayar mobil Rm140 tu macam mahal gila, yet bukan sempat pun nak pergi semua tempat. nak kene hired more than sehari supir kat Bandung ni.=0








okey gorjes. next entry, Linda share puc je. sebab dah takde benda nak share, unless someone email me. =)

i will blog it.






















8 comments:

13may said...

yuuhuuu!

zai mohamad said...

bila baca pasal entry bandung ni, tiba-tiba aje rasa nk gi sana....

Linda Yusoff said...

kan kak ;long.. jom jom =)

Norr said...

Salam -

Linda, aku hagak2 angkotan tu laju....terus jerit....LnndaaaaaLindaa....(x kuasa nak sebut..kiri,kiri...)

Linda Yusoff said...

kah kah kah.. boley gak tu

Thot said...

tq sooooooooooooo much sis....mmg btl2 sgt2 berinformasi. kali ni kitorang g berdua. mcm yr last trip jgk hehehehheeh......

Linda Yusoff said...

berdua?? ok berdua cun. ;)
naik angkot k.
pak kiriii, kiriii pak

Thot said...

hihihihihi camtu yer nk suruh brenti......mcm kelakar je kan. no problem nnt try...menjadi tak. tp mkn kat sana mmg heaven la sis. ade satu Restoran tu nama dePalm. supir dulu penah bwk masa dinner. best banget.....