Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Friday, September 9, 2011

Doorgift - Small Jar Settled !

Hai Gorjes.

Baru dapat nak online setelah penat melayan meeting yang berpuluh kali. read: itupun event tak settel pon =(
Ouh harini ai nak share doorgift on my wedding day.

Read : for me benda melibatkan doorgift ni paling mencabar sebab melibatkan Ramai orang 1000pax.Plus i memang banyak cut cost gila-gila sebab takda duit $$.

Tapi dalam takda duit $$ dah banyak gila membazir sebenarnya. T__T
Apakan daya kan?

Senarai Doorgift di tangan sekarang :

1) Dompet kecil Lipstik corak Songket 500pc from Bandung,Indonesia
2) Clear Glass from Ikea 250pc
3) Ikea Jar (Small) > but this one i beli dekat Nilai3. so ada dalam 850pc (termasuk yg pecah)


Mari kita layan contoh gambar as i decide to have Small Jar Ikea tu as my doorgift untuk semua ! Muktamad! No cost for Paper bag etc. cuma letak sticker je. and ade riben if RAJIN! sekian.






Wah letak butang? kau ade?



 Ini yang i decide nak letak. candy.small biscuit etc.

 


Deco tu be like this. Jika Rajin =)


 

Haaaa this is Small Lipstik box yang i beli di bandung at 1st i nak bagi ni wt Epal Hijau under one paper bag.Tapi cost Buah Epal hijau mahal nak mati. boleh? cheapskate. ouh senang cerita. I dah ketandusan $$.
and i memang tak boleh ank fikir dah cost lain like paperbag ke ape? Mahal ya amat. nanti paper tu orang buang kan? erghhhhh.


* Faizal act marah i jugak kenapa i nak beli small Jar tu,since kami ade lipstik box tu as doorgift (perempuan) 500pc tu banyak kan?. after explain yang kami tak perlu bazir duit untuk paper bag lagi.etc,baru dia setuju.
and i siap cakap this box boleh guna time Majlis berendoi baby kita? pppffttt.
Muahahahahahaha.





Ini Jar i. hoyeaayyyyy. RM1 per pc. (murah sikit dari Ikea).Tapi sebab beli banyak i dapat harga 90sen sebijik. dalam banyak-banyak ade 10 yang retak and tak menepati QC i. haha
So kene pergi tukar balik ke Nilai3.




Tak sabar nak deco and put candy dalam ni. I hope semua tetamu suka dengan my doorgift.as i rasa benda ni boleh guna after candy tu dah habis. Boleh letak garam, ajinamoto etc. kan?
So mesti semua akan sentiasa ingat kat my wedding kan? *perasan*






Okey lah, im busy now.*muntoh*
selagi tak settel event ni selagi tu i lari tak cukup tanah. T_T















18 comments:

Hunny Kitty said...

nakkk.....hehehehehhhee

Ms. Fiena said...

lindaaaaaaaaaaaaaaaaa.. sumpah aku sukeee. klu nk tiru boleh???. klu wedding i nnt i nk buat gini boleh x???.. u mrh x. haha

kaklong said...

kak long pun sgt sukeee ok! ;)

nnt nak beli jugak la...heheheh, tp deco lain skit la dr cik linda sbb nnt sama lak kan..heheh (verangan mcm btl ke tak beli kak long ni kan) ;p

Fariza said...

COMELNYA jar linda. suka2. fariza dh follow kan. lupa. ha3.

LisaLisut said...

betul linda.dlm nk save cost sbnrnye ade je yg terbazir.sama mcm i la.dr free 1000 kotak telur tu simpan utk wedding adik2 i later bole pakai.last2 i beli jar gak.. tp bagus jugak sbb takyah paper bag kannn.kite sama.haha i letak riben n tq tag je.tq tag tp takde tulis terima kasih pn hahahah ;p
cuma tgh pening sbb stok utk isi dlm tu tgh takde.haish.br 5 kotak.ade lg 16 box.tu yg stress tu..stok gula2 mcm u sng kot dpt..huhu.

JaJa'Z said...

wah! suka la mini jar tu..akak nak 5 yek..nak letak aji, black pepper, asam keping,serbuk ketumbar ngan buah pelaga..bleh? hehehhe

iedaurora said...

borong kat nilai3 mmg la murah ^_^

UyaRayza said...

letak garam n ajinamoto eh hehehe..klaka la lienda nie...ok2 uya nk k...nk simpan buat tmpt kuih raya boleh? heheh..

Miss Sorbet Purple said...

Raden; mesti boleh! hihi

Fiena: tiru lah nyah. inspired gituu. haha

Kak long : beli n jimat sbb takyah paperbag. hehe

Fariza: ye dah lama awak follow. tp tu url lama.

miey anna said...

menarik tau..suke2 sngat ^_^

~ NANA ~ said...

i hari tu pn ada bg mini jar cmni kat tetamu...tp bli kat ikea so rse rugi sgt2...kalo tahu i beli kat nilai je :( tp xpe la, kenduri da lps pn...ngeee~

Renee Meow said...

heart the mason jars..!! agak2 voley x letak telur dlm tu? haha ;p

Cik Puan Mimi said...

comel je bekas tuuuu~~~
nak 1 linda~ jemput kte tawww!!
insist.hehe

Miss Sorbet Purple said...

mimi: sure jemput ;)

Anonymous said...

nak tanya..kat mana beli jar ni..ade nama kedai x? huhu..kat ater itam mahal..1.70 sebotol..huhuh

LiYa HaNiF :: said...

nak tahu beli kat mana ni ye? nilai 3 kedai mana yer.. sy tgh nak cari nie...

Noor Ishma Jaafar said...

sis leh x msg no sy ni 0126895901 sis beli jar tu kt nilai 3 kedai belah mn yak??

nia said...

suke jar tu comel. beli kat nilai 3 kene angkut sendiri ke? atau ade delivery service? btw flw u ^^