Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Monday, September 19, 2011

Kedai Bunga Hidup??

Kedai Bunga hidup atau nama lain nya : Fresh Flower shop? ( apekah yg aku membebel)
Dear gorjes. I think some of u might know where is Floristika kan?
I tahu area Bangsar, but never been there. Selalu nak cari Bunga Fresh i will go to Petaling street. all the way tu penuh kedai bunga hidup kan? Rasa fresh betul lah bile berada kat situ.

Ok dah stop merepek.

To Amy & Fira.

This entry is dedicated to you. Muahaha

* Floristika berdekatan Mutiara Bangsar. & NSTP.
Isnin - Ahad buka. Setiap hari kot. or u can check their website HERE.

Masa datang semalam, I was kinda excited sebab tak yah berasak macam kat petaling street. plus i can park my car around the warehouse. Ade 3 tingkat. setiap tingkat ade product berbeza.
1st floor of course Fresh Flower. 2nd ade artificial flower,3rd will be span, dawai,bakul, Jar, bowl etc.




Ada warehouse penuh dengan Bunga. tak payah pergi Cameron. hehe.
* my suggestion here is : Beli roses je. sebab Imported dr China ( yg i perasan dr tag price lah)
20 tangkai = RM 20
mcam bunga lain i prefer kat PS, sbb murah $1 to 2 ringgit.
*cheapskate*



Roses.



Okey. last pic ni kat area Petaling Street. so far yang i tahu. Lori dari cameron akan sampai at 8pm every day except Sabtu. so bila lori turunkan Bunga. jadi macam pasar ikan sekejap. haha.
Berebut orang beli.

* korang boleh la try bt hantaran sendiri kan?kan? hehe









Okey tu je untuk hai ini. Adios gugurl.








9 comments:

fira. said...

kelassss review kau mariaaa.. thanks for the info!

Miss Sorbet Purple said...

wahhh balas dendam.. haha

UyaRayza said...

wahhhhh ok skang dh tau lokasi tuk cari bunga..bunga plastik nmpk idup ade? heheheh..cheapskate

Miss Sorbet Purple said...

Uya bunga artifial lg mahal tau

amy fahmi said...

wahh memang curlasss u. nanti bawa i eh. i ta faham perihal bunge ni. ngehehe

miszatie said...

i love fresh flower!!..

http://miszatie.blogspot.com/2011/09/need-all-of-u-b2b.html

Renee Meow said...

actually kat floristika bleh dpt rm17 for 20tangkai roses... i mmg suke sgt gi floristika, slalu plan nak beli 2-3 packs jer tp always end up buying more.. environment dia pun comfy aje n staff slalu ada untuk tlg2.. :)

Nadya Zahid said...

nad suke bunge!heheeheehehheheeheh :)
kalau stiap hari dapat bli bunge kan best..tmbh2 fresh flowers kan?

myblog said...

datang le buka kot penanag kawasan kepala batas....permintaan ramai ni