Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Monday, October 8, 2012

Bandung 2.3


SAMBUNGAN!


Kalau rasa nak tengok area Cihampelas. ini ade 2 picture yg sempat hubs ambil. Well as expected, kami tak berminat pon nak berhenti shopping disini, padahal hari2 lalu ni. LOL. Kat Cihampelas ata dikenali sebagai Chiwalk ni ada mall, yg happening juga. Ada Hotel berdekatan. but too far for me. heh

Kat sini ada banyak karakter Superwira/Adiwira yg hebat2 kononnya.
Spiderman, Superman, Cat woman err Aladdin?
Zzzzzzz
*perasan tak gambar sama mcm entry sblm ni?* LOL








Kami meneruskan perjalan ke?
Toko Tiga, Levis Jeans.hoyeahhhh ! Walau tak membeli po. yg kaki shopping kat sini Amy dan Syuk lakibini. *pitamm* tengok dorang ni tiap kedai masuk mesti bawak keluar satu paperbag.
Kaya Kaya Kaya. LOL





Here is Toko Tiga. Levis Jeans ori boleh didapati disini. Pernah keluar majalah 3 tahun bila tah. Rakyat Msia suka berbelanja jeans disini. After convert pon, cuma less rm30-40 dari Msia.
Berbaloi? heh tanya diri sendiri. =p



Dan kami terus ke Jl Riau.Suruh Bayu parking kereta di Secret dan kami Jalan kaki all sepanjang jalan tu.sebab sederet tu semuanya FO. Start dari my favorite FO ever. Secret! HAHA.



Ape je ade kat kaki jalan tu, aku dan syuk mesti COBA!
Aiskrim Durian uolssss.







Hanya beberapa keping gambar je sempat kami snap atas bantuan laki aku.HAHA. selebihnya sibuk shopping. Serius, keluar masuk FO, Jalan kaki,dengan cuaca yg nak malam tu. Sana malam kan awal. Jam 5 tu pon dah nak gelap.mujur malam tu decide nalk Diner western sambil menyaksikan seluruh Bandung dari atas. Sejukkkkkkkk !! wuwuwuwu,




THE VALLEY

sila klik sini ye 



Ini juga antara Restoran wajib singgah kalau aku datang sini. Kalau tak The valley, aku makan kat Sierra Cafe Lounge, area yg sama. Jalan yg sama. atas Bukit and still boleh lihat seluruh Bandung. kalau datang malam tu sangat lah sejuk. Romantis. Food kat Sierra lebih murah sedikit. Tapi aku pilih The Valley kerna steward nya ganteng. wakakaka.

Boley?
asik laki je cuci mata tengok pompuan bandung. masuk Restoran ni, ha kauuuu terbeliak mata tengok all steward with black suit. Mampu? The valley ni pon ada hotel. rate dia korang boleh check sendiri kat link atas tu ye. Sekian Terima Kasih






Tujuan kesini.. selain makan? kalau nak tahu, sebelum fly birthday husband.so aku memang dah decide nak celebrate husband di sini sambil tengok Bandung. Puuiiii. almaklumlah usia perkahwinan pon dah masuk 9bulan waktu tu.so cadang sekali harung je. Masa di Cascade FO, aku dah nak beli cake.lepas tu pikir beli kat the Valley.odw nak ke Rest, my fren Willy call. cakap jangan ribut. and ask umur abang.

Masa tu dah syak something.willy gonna buy hubs CAKE!
so sampai je situ terus oder food dan makan.




Western yg SUPERB! aku makan Sup ekor. wakaka.
Ape yg western tah. Lepas makan tengah lepak2 tu. Datang lah orang menyanyi lagu HAPPY BIRTHDAY dengan staff The Valley. and its Willy.

Omaigodddd muka aku yg merah padam.
kau dah kenapa? HAHA



cake yg penuh strawberry. Cheese cake uolsss
happy 27th yo husband. and 9months anniversary for US. nak jugekkkk.


Muka husband merahpadam. apetah lagi muka aku. *syoksendiri* HAHA.
Dah lah restaurant Fullhouse. so gamat kejap lah. bluekkk


lepas dah potong cake tu, kami lepak lagi dan berborak dengan willy. masa ni kira sesi suai kenal willy dengan Uya dan Amy. I suruh diorang promote jugak business willy thru their blog nanti. tak kira.

Biar DOM rental car terus sukses.





Kisah disebalik ROS merah ni. Kelakar oih. Masa kat trafic light nak menghala ke The Valley. Kan ade peniaga jalanan yg jual makanan ringan , bunga etc kan? So tak ingat sape tah yg mintak laki belikan bunga. Uya ask Ray 1st, then ray bayar diikuti Amy n syuk.wahh laki masing2 romantik ni. laki aku? asik tanya, nak buatpe? etc etc. drama pulokks. Sekali kauuuu, dah bayar. Lampu Hijau. Bunga tak dapat lagi ni. Pitamss kejap dok terjerit-jerit si Uya ni dengan aku sekali gelabah nak bunga aku oiii

IBU, bunga bungaaaa *kereta dah jalan uols* bersungguh lah ibu ni lari anak dok kejar kereta nak bagi bunga aku. LOL. lawak-lawak. erkkkk lawak ke?


Tapi dapat jugak.muka dah berlengas dari pagi tak balik hotel ke ape. so hadap lah korang picture memasing macam teeetttttt.










Well itu sahaja untuk malam tu. there goes our 2nd day in Bandung. urusan celebrate husband dan our monthly ann dah berjaya.Urusan business aku tergendala. *pitamss* yup as i mention earlier tujuan aku fly ni pon sebab business trip *poyonya sttmnt ni* wakakaka. Oh lupa. nak buat ucapan boleh? err tuju lagu ke? *pangggg*

Willy, thank you so much for your kindness. Yup i dah kenal willy since 2009. dan memang willy,eko selalu teman bile kami ada kat sana. Malam tu tak sangka willy yg buat suprise utk husband. and our dinner all paid by willy. Semoga rezki mu murah.DOM sukses dan cepat bertemu Jodoh.

Err ade sesiapa ada adik perempuan nak jodohkan dengan willy?
*kidding*




kali ni takde tips.
















6 comments:

Fazlina Zainudin said...

Best gilaa pak supir blanje dinner..heheh..wah jeles weh tgk korang nye gambaa...

hmm, rasa mau ke Bandung sekarang jugak..hehe

Syima Syaz said...

jelesssss 2.2

Mrs Linda said...

Faz yg belanja bkn pak supir. tp kawan i willy big boss DOM rental car tu oihhh..
Supir ktorg nama bayu. Bos nya willy.. err

LisaLisut said...

bestnye wei...cake tu menggiurkan.view mcm kat ampang lookpoint pn ade kekeke.xkira ko kene organize lg ke sana utk persatuan yg xdpt g haha

Mrs Linda said...

Lisa.. akan ku organize lagi, insyaallah. HAHA.
WEH LOOKOUTPOINT AMPANG DAH BERZAMAN TUTUP. motip akucapslock?

uya rayza said...

arghhhh x amek2 gmbr lagi hahaha..mcm mana nk tulis trip bandung nie..esok harus ku paksa diri review trip ke bandung..pengsan hahaha