Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Monday, November 19, 2012

Indonesia





Sabtu lepas dok berborak dengan hubs ttg indonesia. Well, kalau nak diikut kami ni bercuti asik buat aktiviti shopping, jalan2. Itu bukan bercuti namanya. Itu menghabiskan duit kat poket kan????
Masuk yg terkini aku dah pergi Bandung/Jkt more than 6x err aku rasa tiap tahun pergi.
So hubs ada cakap after this kita cover Kota lain Indonesia selain bandung/jakarta.


So lepas borak, kami sepakat mengatakan. aktiviti ke Indonesia lepas ni lebih kepada berjalan dan meghayati keindahan jer. wakakaka. *takde duit*. Bulan puasa haritu sempat borak dgn my doc (pakar mata aku) ttg hobi kiorang yg suka travel. Er baru berjinak2 travel. Doc pesan, kalau Asia cover dulu Indo, China, IndoChina,India dan Jepun/Korea. Then baru lah pergi luar dari tu mcm Europe dll.


So far, aku rasa nak start balik dengan Indonesia lah. sebab aku sangat suka negara yg satu ni. LOL
Kemudahan BAHASA DAN MAKAN, menjadi sebab kenapa aku suka ulang-alik ke sini.
Mudah bukan. Bahasa sama, makanan boleh diterima. nak berjalan pon senang.Kan? So lepas ni aku nekad nak pergi selain bandung/jakarta. Err maksudnya No more aktiviti shopping. HHAHA
Kita buat aktiviti jalan2,berehat, terperuk di hotel dan tido. LOL


Ini antara dalam list untuk direalisasikan 2014. =p Lama kan? sbb 2013 aku dah hampir FULL.
Tak boleh nak slot in dah. Budget pon burst aku rasa. Every 3 bulan cuma 1 tempat je boleh fly.


Yogjakarta.






Daerah Garut




Aku berkenan dengan hotel/Resort Danau dariza ni. Serius!




Surabaya : 
Air Terjun Coban Rondo





Air Terjuan Madakaripura




Palembang :
Hotel Novotel.


Pastu nak buat aktiviti stay hotel Novotel Palembang. LOL




anddddd

*
*
*
*
*
*
*
*
*



Lombok Island


Cantik kan? Tenangggg je. gitew.



Well, ini je ada dalam list Indonesia saya. Tap ini tak tahulah kalau plan berubah. sebab aku dan suami ni berbeza. Aku stil suka aktiviti shopping & Makan, while hubs? more to laut.pantai/island. Lombok tu memang kene habis dengan citarasa dia ok.


Hmm, aku buat entry ni kang ada lah tu mulut2 cakap.Umrah tak nak pergi? Baik pergi UMRAH kan?
Macam ni lah,aku rasa nak pergi umrah/haji ni tak payah la cerita kat blog, canang merata2 bagai.
Rezeki tu tetap ada,semua orang akan ada rezki. cuma bukan jenis aku nak cerita sana sini benda2 mcm ni,*peace*






TATA.



















7 comments:

cha said...

Jenis i dgn husband mcm husband u. Suka pg laut. Kitorg nanti nk backpacking insyaallah. Tp husband i tak kasik dulu band dia ada tour kt indon dia x kasik ikut. Dia ckp susah kt sane leceh itulah inilah. Sbnrnya dia nk pg dgn i tp bkn cmtula x selesa katanya. Klau nk pg buat btul2 kan.

Btw lawa giler air terjun tu. tak pnh tau pn ada haha. Lombok tu plak selalu dgr kes larikan org malaysia je kan. Haha. Pandai u discover. Takpe u pg nanti i tnya tips lg hihi

LisaLisut said...

cntik gile lombok tu! aku pn duk terbyg g lombok takut kene mandrem.haha tetibe.

g jakarta buat cream bath,mani pedi,spa etc dh org kata murah.bile nye nk g jakarta? tye cm nk ikut je kan? hahaha

Nurul said...

Yang...cube ko survey raja ampat. lawa..tapi aku xtau mcm mn nak pg. ada tanya og indonesia tp diorg tak pernah pg tapi tahu tempat tu lawa..dah lama aku survey ni.

Hubs ko same dgn tunang aku..keje dia nak g laut je. aku dah jemu sbb kampung aku tepi laut..aku sejenis ko..hehe

Backpack best tp aku dh kurang stamina nak bwk barang atas bahu (alasan)..tu psl aku dulu travel dgn kwn2 laki, senang..n tu psl jugak gmbr travel tak bwk dlm fb.kang ade yg tnye mcm2 soalan hehe

tp serius aku nak g raja ampat ni hehe

Linda Yusoff said...

Cha : cantikan air terjun tu. i pon kagum tengok. hehe

Linda Yusoff said...

Nurul : Jumpa. jakarta- Sorong

http://4rajaampat.blogspot.com/p/bagaimana-pergi-kesana.html

orked violet said...

eh! lombok tenang rupe nye..
hehehe

uya rayza said...

uols pegi la medan, danau toba..feeling2 sejuk skettt..syiok weh situ