Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, November 24, 2012

Stimbot & Grill




Holaa. Im back =D

Kali ni nak cerita bab makan lagi. Iya makan. ade aku kesah? Dah aku suka makan. so cerita pasal makan ye. Selasa lepas, bosan tak tahu nak buat apa, so ajak hubs pergi makan steambot. Bini ajak, bini lah kene bayar keeennn? So fine for me. setakat rm28 seorang tu? Iol pejam mata je. =p


Lepas magrib kami gerak ke Sunway. Kami decide makan di tempat kebiasaan kami iaitu Summer Steambot. Terletak di area deretan kedai baru mentari court tu, kalau jumpa Cash Converter? Ok kedai ni berada di atas CC. Mudah bukan? kenapa kami pilih sini? Oh sebabnya, kami bukan lah nak berstimbot bagai. Cuma suka Grill seafood yg ada kat sini. paling mudah tak payah masak sendiri kauuu. lepas dah pilih seafood ae nak di grill? pandai lah ko hanto kat kaunter tu, nanti dorang bakar.


Yang pentinggggg? Sediakan perut je.
Kebetulan hari kami pergi ada promo. RM24 satu kepala sehingga 31 dec 2012. Tak silap harga zaman aku makan dengan all bank staff tahun 2007 dulu rm18, lepas tu naik, rm21. naik lagi rm24. Latest pergi awal tahun dan pon jadi rm27.90. *pitamss* So moh kita tengok apa yg ada n menarik kat situ.



Buffet Station.






Everyday ada buffet Ns goreng Cina, Ayam Kari, mee goreng/Bihun, Auam Madu dan Lemon.









Buffet : pilihan bebola ikan, ayam, sayur/segala jenis mee kering. Seafood, Ikan yg dah marinated. Semuanya ada kat sini. Tapi aku rs tengok musim kot. selalu ada Udang lipan tau. tapi malam aku pergi takde, tapi ganti dengan Pepahat. Lain2 macam biasa lah.



Aku rebus2 ni kureng, stakat rebus yee mee, telur dan jagung je. selebihnya lebi kepada bakar2. 4-5 kali trip pon takpa aihhh, sebab dok ratah lauk je =p


Sebelum

Selepas



Tengah Makan




Finally, terduduk kauuu. HAHA.



KEPADA SESIAPA YG NAK CUBA MAKAN KAT SINI? AKU RASA LEBIH KURANG JE DENGAN FLAMING. Cuma Flaming takde grill kan? ke ada? aku pon tak ingat dah. lebih kurang lah tu.



So Selamat mencuba
















3 comments:

cha said...

Macam i grill grill yg kurang. Will try it for sure :D

Nurhayati said...

suka citer part makan
nak nak makan tu murah lagi suka sgt
xpernah mkn situ lagi
kena try nih

uya rayza said...

mcm biasa i nk ckp i teringin meat grilled..sampai la nie x dapat2..cmno tue hahah