Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Monday, October 16, 2017

SILA LIMA - KUANTAN





Update laju - laju 



SILA LIMA KUANTAN.

Punca booking guesthouse  ni sebab odw balik dari Kelantan - Seremban kene singgah berehat. Jadi alang2 masuk Kuantan. Bila buat booking.com, for sure aku akan cari hotel dgn best score. Keluarlah SILA LIMA ni. Mula2 tengok macam eh, oklaaa. Harga start dari RM 160++. untuk bilik standard. Kawasan dia pon act aku tak berapa pasti. Selagi dekat ke town dah ok. 5-6 min drive ke Teluk Chempedak. So ok la kan?


Try google, ade 1 blog je cerita pasal SILA LIMA. Tapi kalau cari dari 3 di Instagram banyakkk org share pic dan semua puas hati. Jadi marilah cuba





Pintu Masuk

Ketenangan



Berada di kawasan perumahan. Act ni sebuah banglo yg ditykar menjadi guesthouse. Parking limited. Mujur kami balik lambat sehari dr waktu bekerja semua dari percutian Raya Haji. So takdelah pack sangat. Tapi kalau takde orang stay pon cuak jugak -___- masa kami stay sini ada lah 3/4 fam juga yg stay. 

sekitar kawasan


Cantik kan Tenang


Kawasan dia BERSIH sangat ! Penuh KEHIJAUAN.  Bilik dia ada pelbagai. Bole pilih nak duduk dekat level bawah. Macam kami dapat bilik level 2. Naik tangga sikit. Tapi best jugak. hehe.



super duper like


Apa yg best pasal SILA LIMA ni nama je guesthouse. Tapi dalam dia SUPERB ! dah macam hotel 5 star. Ada toilet open. Tapi bilik aku takde , sebab ambil bilik standard kan/ Tapi shower rain dia best nyaa hoih ! haha. Takde Bfast tau sini. So pandai2 la cari makan. Kekurangan lain adalah tiada mini bar. hewhew





Lobi yg cantik . Port OOTD



katil king

Katil KING, Bantal Empuk. Semua best. Aku rate Guesthouse ni 5/5 except dengan harga almost rm200 tanpa Bfast agak mahal sebenarnya. haha. 3 star hotel biasa2 pon bole bagi simple bfast kan? Maybe sbb dia takde Kitchen. Memang semata Lobi & Bilik. Jadi dimaafkan. lulz



Port OOTD


Cantik Guesthouse ni









Bangun pagi2 bukak sliding door, bole dah dengar bunyi burung and tengok pokok2 menghijau tu.
Lain2 sama je macam hotel, ade PISANG 2 biji untuk bfast la kot? 
Overall stay SILA LIMA ni Tenang sangat ! haha.

aku rate 5/5


Nah alamat :
No 5, Jalan Alor Akar, 25050 Kuantan, Pahang, Malaysia

No comments: