Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Friday, October 23, 2009

SARAWAK - part 3

motifff? bergamabar kat PULAPOL??
huhuh..
odw back dr KG BUNUT singgah kejap kat pintu masuk PULAPOL..
well, kata berjalan..selagi byk nama tempat yg kami nmpak selagi tu nak bergambar..ahaaaaa.




im very the teruja okehhh..ahaahaha..
bukan aku and mas je..
si rahman pon sama..nak jugakkkkk bergambar..ahahaha..
yes dah jejak..PULAPOL KUCHING, walauuuuuu tak masuk..muahaha.


abang ni dari mula2 aku smapai kat sini, dok sebuk nak bgtau psl SEMENGGOH WILDLIFE.
here the info:
buka: 8.30am to 4.45pm
kat sini bukan zoo( abg tu yg cakap) so kgn harap ada binatang lain such: rimau ke hape.
cuma ada ORANG UTAN..yes..ORANG UTAN
waktu memberi orang utan makan adalah: 9-11am
petang: 3pm to 4pm
so adalah di galakkan dtg pd waktu berikut..or takk..korang hanya menikmati keindahan alam semulajadi..hehe..
hutan dia lawa woaaaa..tak tipu punye..
tiket masuk: rm2 (student)
orang kerja: rm3 ( aku saje describe dah keje,coz punya menipu kata student,skali dia mintak kad pelajarlahhh) ahaha....



nak masuk kene bwk kereta okeh..kalau kau feeling nak tgk hutan kiri kanan, di persilakanlah.
tak larang de..
cukup kau sampai tempat orang utan..ketiak ko dah basah lenjun hokeyy..
so, kami drive lah naik atas, dah la berbukit..ada hati nak berjalan kaki??? mintak mangap ye tuan2.
bile dah sampai kene park kereta ok..
then jalan kaki turun anak bukit..boleh tahan gak bukit dia..ehehehe..
and sampailah ke signboard di seperti dia atas..hehe.


dah mula dahhhhhhh !! huhu..
no camera pelisssssss...



hah ambik masa la korang khatam nama2 dorang ni..
hape ko ingt boleh bersuara nak memekik2 panggil nama dorang?
tak di benarkan ye..
kene senyap je..
ala2 library gitu..muhahaha..
tak tipu beb..betull kene senyap je..




kami masuk agak awal..so abeskan masa kat tempat buaya jap..
ada buaya..huhuh..gemokkk nak mampos k..
hape ke nama, buaya katak ke hape?
tak hingat dahhh..maafkan saya kawan2...



ok masa ni si DELIMA dah muncull..
dia sudah mari..ahaha..bawak anak dia.
DELIMA berusia 35 tahun..huhuhu..
ada anak kau..kelasss.


tempat ni di kawal oleh ranger yg bertugas..
mereka akan bg makanan/buah-buahan kat satu aprkit tu..
so masa tulah ORANG UTAN akan datang dan mencekik..kiut..


dia sudah mari..ehehe..
macam lebih kurang muka sape niii?
kat mana pernah ku lihat muka kauuu??


yeah DELIMA.. kau memang hot..

ewahh..go DELIMA..go..
siyes delima ni sombong kau..
tak tipu..orang letak makanan dia dtg terus makan..sikit tak menjemput..
nyampah..kedekut..
makan pelahap ok..dah makan sesisir pisang makan pulak betik segala..wah kauuuu..

after dah bosan tgk delima yg sombong..
huhu kami masuk la ke MINI GALLERY.
kasik can orang2 putih kat luar tu rakan segala aksi delima and the geng..


ouhh nak jugakkk..hambekkk




da;am mini gallery ni, ada sedikit info tentang orang utan.
yes mereka sgt kiut, tapi juga boleh mengganas..
macam rupa luka aku tengok...iykkk.nak termuntah..nak putus jari pon ade k..
and dalam ni jugak ada balang2( di depan kami tu) yg menempatkan binatang yg telah di -awet.
wehhh sumpah tahan mulut nak termuntah dah masa tu..
tapi cool babe..cool..ehehe..
dalam tu ada tikus hutan,
katak hutan, tupai, ulat sawa,anak orang utan, lintah and byk lagilah..
tak hinga dah..semua di0awet ok..


tept pukul 3pm, setelah di beri penerangan oleh ketua ranger atas syarat2 yg perlu di patuhi..
masuklah kami ke dalam hutan..
wey aku pakai legging kot..ngan selipat jamban..
uwaaa..takot pacat....
laju je langkah haku jalan..takut kot..
ade sape berani masuk hutan pakai legging..ahaha..
k fine tau tak bersesuaian..habess kau ingt aku tau aku akan amsuk hutan???
logik tak alasan??



so here the place, tempat memberi orang utan makan..
at first mmglah sgt the teruja haku ok..
sbb mereka SANGAT KIUT..i suka tgk bulu dia..auwwww...seksiss..
tapi lama2..dgn nyamuk segala...
angin aku dah naik ni..sbb masa tu br lepas hujan..
so ranger dah pesan do not expect too much..coz sesi pagi td mmg semua turun..
ni tang hujan2 ni maybe tido lah kot mereka..
ok, klu korang perasan..depan kitaorang..jauhhhhh..jauhhhh tu..
ada sorang brother, ala-ala TARZAN kau ia panggil..
aaauuuuuu...auuuuuuu.....auuuuuuu...
while orang lain senyap je..
di jerit lagi...
aaaauuuuuuu.......
eh aku letih la bang..aaauuuu, aaauuuu, aauuuuu
bile nak datang tah?? ni darah aku yg dah naik ni...



last2 aku decide duduk..ehehe..
malas aku nak berdiri..
yg abang tadi tgh semangat panggil lg..
dah masuk kali ke9 dia dok :
aaauuuuuu...aaauuuuuuuu.....
tak gak datang..hey memaglah orang utan ni..
aku dah decide pukul 3.30 tak dtg..
kita jumpa kat depan je lag yee....ehehe.




ok, senyum sikit, jgn marah2
bak kata miza: bile marah binatang tau kita kutuk dia..opssss..sorilah ..aku tak tau..huhuh
ok fine dah 3.30..damn.
tak gak dtg..
so mari kawan2 ku..kita berambus...



odw nak blah keluar dr hutan ni..tibe2 mas terperasan sumthing kat atas kepala kitaorang..
yess...
dia dah datang...cuak okkk..
betul2 atas kepala ni...
uwaaa.....takut...
taime aku nak balik ni kau nak dtg ye??
so dipersilakanlah kau kepada abang kau yg dari td masih dok jerit2..
tapi dah sayuppppppp je suara kat telinga haku...
hhahahahaha..
babai orang utan.
yang kat dlm hutan tu : aku ucap SETIALAH MENANTI..



LAST..ni last..betul sumpah...



ranger pertama yg tegur kami once berjaya keluar dr hutan ni..
siap tanya: ada dia datang??
serentak kami jawab : TAKKKKKKKKK.....tapi tadi dia br nak datang, atas kepala je..
habeslah berborak dgn pakcik ni..seronok jugak dgr cerita dia..
ranger kat sini dah macam mak/bapak dorang tau..
even bile gadoh antara mereka, harusssss semua ranger turun selamatkan keadaan..wah kelasss gitu..
dia kata : DELIMA kuat gadoh..
wahhhh kau delima..patutlah kau sombong ekkk???



kan aku dah kata: KAMI JUMPA DI LUAR...ahaha
jinak nyee...siap kiss bagai ni..ahahaha,





ok,kasik can kat gambir..huhuhu..




siapakah dia???

tunguuuuuuuuuu !!!
shes DELIMA...YIHAAAAA...
ok sambung part-4

2 comments:

Haizales said...

mcm aku kenal je "die" ni..ihiks!

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

hihihih..tau takpe