Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, April 9, 2011

Bandung 1.3

Kisah Baju Bridesmaid dan Door Gift.


3rd Day at Bandung

1) Seawal pagi bangun, again ke Pasar Baru. Tujuan amnil stok kain yang di janggka tiba on friday kan?. After sarapan. we go to Suci Batik.
A lot of Kebaya. tapi di jual asing baju dan kain. means batik nya per meter.yet takde selendang. Harga range start from rp100,000 depends on material.


Satu yang aku perasan.I beli hampir 12,set . Tapi sikit pun harga tak boleh kurang. Langsung okey.And masa tengah beli, ade sorang Ibu dr Indonesia juga sedang cari Material Kebaya. Kain yang aku mula-mula tanya. Kedai letak rp100,000. A simple set Kebaya without Selendang.Tapi bila Ibu tu tanya. nak-nak depan aku. dengan muka cuak mbak kedai tu jawab rp60,000. Hellllloooooooooooooo !


Okey aku sangat sakit hati. sekian. 1) Ibu beli hanya 5helai dengan harga rp60,000 each. yet aku??? walau bukan set kebaya. tapi motip ko letak rp100,000? mungkin dorang ni mmg kene charge kaw-kaw dgn malaysian nak dapat untung kan? pergghhh. if tak kenang tix murah and masih ade yg berbaloi di beli disini. Padahal sama je if beli kat Msia. Tapiiiiii.....masih ada yang berbaloi di beli di sini. ;)


maybe Pasar Baru ni dah makin terkenal. and yet dr tingkat 1 to level 4.. memang berselisih je aku dgn Malaysian. means???
Dorang tahu orang luar ramai. apelagikkkkk kan? siyes mahal lah. nyampah !


2) Kain lain yang di beli? entah. macam tak hade, melainkan set kurung moden for bridesmaid. tu je lah.Kain aku? tak berminat da nak beli cotton ke hape. lebih pada benda lan.


3) DoorGift. Okey, Kali ni tak ke Cibadak. Penat lah. walau dekat dengan Pasar Baru. sebab terlaluuuuu ramai dan sesak depan Pasar Baru. samapi nak jalan pun susah gile okkkk. stress. haha.


So masa kali terkahir nak ke Pasar baru amik stok kain, terlalu depan1 kedai souvenir. Manage to get Mini box. Murah gila. tu pun after aku bargain gila-gila. pedulikkk ape aku. siyes la dorang ni . macam melampau. not even rp100 nak kurang pun payah.so jangan berangan la kurang lagi banyak kan?.

tap aku pusing cakap sikit. pung pang pung pang....Dapat lah dengan harga rp1400 : rm0.49sen. Murah??? ye okey murah gila.So itu je berbaloi. haha.Stok tak hade. so cuma beli 500pcs dulu. Doorgift lain. kita fikir kemudian.



Tak best kan cerita without pic? tak boleh upload la. sedih. n tak tau knp dengan Ipad ni. or maybeInternet lembbbb tahap dewa.



Tapi if nak tau ape gift. sepriseeeeeeee.. datang la majlis. haha.



lain -lain tiada yang menarik. just jalan kat PVJ je. kali ni tak teruja mana pun. since cari barang kawen kan? dulu pergi dengan kawan-kawan seronok la.... ;)



Itu je lah kot cerita kat bandung ni. Shopping still haven. if murah la...if mahal. baik aku naik Jakel je. gagagagaga.





Tomorow at 6.30, Train ke Gamir Stasiun. will be stay back at Jakarta for another 3days. Lama???? iyeeeee, if boleh akunak menetap terus kat Indonesia ni. hehehe. ;p









See yeah at Jakarta.

8 comments:

cik mast said...

lepas ni jom g bandung stay utk sebulan..hehe

Linda Yusoff said...

vengonggggg...da mahalwey. tak suka ;(

amy fahmi said...

betul!!!! bandung n jakarta same je. mahal okeh utk malaysian. da tak murah sgt pun. kalau fikir-fikir balik campur kos2 lain lebih kurang je carik kat sini. nampak muke org kite je terus harga up bukan main...

tapi i still suke gak g sana. haha. :P

Thot said...

hi linda....i'm one of along zai's fren. kite nk g bandung 23 april ni. maybe kene g sorang sbb kwn kita tak leh pegi. br je confirm pregnant. boleh mintak tips camana nk naik angkutan kat sana? dh sensorang baik naik angkotan je kan. TQ yer

Linda Yusoff said...

okey sis. linda will blog bout angkotan tmrw k ;)
berani nye g sorang ..

Linda Yusoff said...

amy : kannnnnn.. even cmne pon stil heaven g jkrtabndung ;)

Thot said...

have to la sis....sbb tiket MAS heheheheh...syg plak nak waste camtu jer.....

Linda Yusoff said...

okies... sis lupa nk ckp ... if nk bwnti kne ckp :

kiriiiii, kiriiiiii, kiriiiiii