Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, April 13, 2011

Mahu lagi lagi dan lagi. Noktah.



Hi gorjes, Im back.Now. bisy meng-hupdate mana-mana pic buat panduan dalam blog ni. haha.
Mula-mula kita start dengan FOOD dulu ye.
Heaven. One word. Enough. =)


From Jakarta up till bandung, Back to jakarta semua. Makan is our first priority. haha.
Tak kesah aaaa orang nak kata Genuk ke hape. Pedulik. Jeles lah tu tak dapat makan heaven2. haha.

So lets start it now.




1) Gerai Es Durian.

Rp8000. If harga lebih selia lempang muka peniaga. haha.
Betul-betul banyak kat area FO. merata. lazat yoo.

Es krim vanila+ buah durian. and choc on top.







2) Pa Chi Met, Ikan Bakar.

- If nak makan, dalam foodcourt PASAR BARU, level 5, tak silap.
cari je gerai ni. Sedap gila, Sundanese food ni.






- Ikan Bakar Gurame Jimbaran. Rp37,500

Bak kata si faizal, sedap nak mampos. haha




- Ayam Bakar Madu, Rp15,000

Bak kata haku...lazat gila. sedap nye.




Tapi paling best, kat malaysia pon kalah. is

AYAM PENYET. sambal dia Mervelessssssssssssssssssssss. Rp, 15,000





Dessert paling hebat kat Pa chi Met.

1) Sup Buah , Es Buah.





2) Es teler. Air Kelapa, with Isi kelapa, dan potongan Buah-buahan.


Rp,15,000



- Minum Air Teh Botol. Ingat !!! hamik Fruit tea je tau. heaven. heaven . heaven.


Mana-mana tepi jalan mesti ade. tapi harga depends. if kat Restaurant or Hotel. Rp5000

If tepi jalan merata, baru rp2500.





- KARTIKA SARI.

Sekarang harga dah naik. jadi Rp38,500. my fren Eko, said.. PrimaRasa pun sedap setanding Kartika sari.

Tapi paling sedap. yang paling atas tu. Cheese stick. Sedap Gilos.

Kartika paling heaven is. : Molen Pisang, Cho Chip Brownies.

Primarasa : Kismis,choc chip brownies.

Amanda Brownies : kek kukus dia sedapppp. Owner, pakai Lambogini, kau hadeeeeee??





If uols f mana-mana Mall, like BSM, or PVJ
Tolonggggggggggggggggg lah singgah Soursally.



Yougurt aiskrim dia heaven gila, compare to TuttiFruity.




- Dapur Sangkurian/ Sari pawon

Lunch time. tepi area RumahMode, Jalan kaki je.


Sundanese food, again.




dan tolongggggggggg lah oder sizzling kangkung.




For Dinner : Boleh try SIERRA or VALLEY.


Western time.





- nasi Goreng vodo, tapi rasa dia. sedap weyyyyyyyyyyyyyy.




at Jakarta.

Please oder, Es doger.
tolong eh. tolong. i rayu uol oder. ni gara-gara baca blog amy lah ni. haha.



Campuran segala macam jenis tapai: tapai pulut hitam, tapai ubi, and ais kerim wt susu.




at jakarta, i tak berani makan nasi. hahaha.
We eat FastFood of course. siang malam, fastfood.


dalam banyak-banyak, i suggest uols, try SAPI PIZZA BLAKPEPER.


Sedap gila.



okey to je lah kot. sebab asik makan makanan yang sama je almost everyday. haha.
Btw, Pa Chi met memang heaven.

the rest, kami tak pergi like Sapulidi, kampungdaun, sebab kesuntukan masa. haha.
lagi pun kami tak ke tempat wisata. jauh sangat tu naik ke lembang. bile turun br worth naik Sapulidi etc.


makanan kat bandung memang heaven, kami tak sempat makan Ns padang and so on. sebab balik2 nak Ikan Bakar. ngeeeee =)


At jakarta, me tak berani sangat nak makan nasi. haha.
so layan lah Pizza,KCF,or McD. beter kot.






okey jap lagi, i will blog bout Angkotan.






Adios








2 comments:

amy fahmi said...

aaaaaaaaaaaa...sedapnyeeeee..



i rase kan sebenarnya kalau ke Indo ni motif utama adalah makan. i sanggup budget2 shopping kat FO sebab nak makan. haha..

Linda Yusoff said...

ngahaha... same lah kita