Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Monday, August 15, 2011

tentang MATTA fair

Hai peeps, Sihat?
today mood i swing sikit, kereta baru lepas eksiden,bumper pecah.fullstop.
tak mahu fikir dah, bayar jelah segala kos yang ada, tapi abah insist nak repair after raya, sebab if repair sekarang mahu kene kaw2 dengan pomen (itu kata abah)

Biarlah, bukan tak boleh gerak pun kereta, cuma tak cun je >> pentingg ke? haha
ai tak nak sebab benda ni gaduh2 dengan faizal, walau dah meninggi suara masing2, kan tak bagus tu. T_T
but now semua dah okey. I untung dapat faizal. dia sangat cool. walau ape jua masalah datang pun.
Love you more sayang =p


Okey berbalik pada tajuk di atas. Yes, Iya, Yup, ai ke MATTA fair semalam!
Ramai orang, even bulan puasa pun.

I pendek kan cerita lah ye.



  • Tujuan utama ke Matta adalah mencari ground package yang disediakan olelh mana-mana agent. Kami sudah punya tiket yang di beli awal. Hong Kong misi Utama.
  • Masuk-masuk pintu terus terjah kaunter Tourism Sabah, dan menghala ke Kaunter Mabul. ade satu agent ni, terangkan dengan full detail and price? sangat ok (at least for me & faizal)
  • Manage to get Seahorse Sipadan for $688 per pax, include penginapan, makan 3x, snorkeling, transfer from Sipadan to Mabul. untuk 4D3N. okey kot? and the best thing is toilet dalam bilik =p
  • Seahorse bersebelahan dengan ScubaJeff.
  • Next kaunter is HK, dapat ke pakej yang di idaman? Jawapannya?







Dapat Bergambar je??? *pengsan*



  • HK pakej tiada untuk tiket kami. kerana? all pakej yang di tawarkan di MATTA hanya valid sehingga Mac 2012, Tiket kami ke HK pada bulan April. so kene tunggu next MATTA on March 2012.sekian.
  • Kami tak putus berusaha mencari, semua yang ade tulis HK, kami sebat. haha,tapi malangnya tiada, ade paling tokleh blah bile, ade juga yang agent tawarkan pakej sehingga Dec 2011 sahaja. motifffff?
  • Pakej untuk HK ground to Disneylang (wahh salah eja terus bunyi terengganu nih) adelah sangat murah, termasuk hotel cuma $899 per pax. ade ke lagi murah?? ye adeeeee okey, if pandai cari, akan jumpa $699 untuk pakej yang sama. tapi malang buat kami T__T
  • Berkali-kali kami mundar mandir di bahagian Thailand. walau sebenarnya sudah pun selamat dapat Hotel di Krabi for December ni. *Tamakkkkk gila hokeh*
  • I suka lalu depan Indonesia. mesti dengar suara jerit : mbakkk bandung, bali, jogja...terus feeling kat indon...arghhh rindu nye nak ke bandung =p
  • Krabi -settled, Mabul -settled, HK - belum. Ausie? - mimpilahhhhh kau pompuan.!!!



Sudahhhhhh, balik, jangan nak verangan lagi.



Ngade-ngade, puasa nak jalan-jalan! haus tau tak? ecehhh



Ni poyo-poyo amik segala macam pakej ni? cuti kahwin ade ke tak??? *panggggggggggggggg*




















8 comments:

Cik Zimie said...

ok i pun nak join u untuk mata fair next year!!!weeehoo cant wait:)

Linda Yusoff said...

ayuhhhhhhhhhhhhh

amy fahmi said...

pompuan mmg rambang mata di matta. haha

Syima Syaz said...

tarikh akhir bayaran penuh adalah 20 august...sempat tak ni?hehehe

fira. said...

whoaaa... best nye tgk list u travel kesana kemari.. i.. T_T

Cik Puan Mimi said...

x sempat nk pegi matta fair, wuhuhu~
linda, pegi aussie bessstt~ kumpul2 duit x yah amek package. seriously much more fun! :)

~ NANA ~ said...

x sabar nk tunggu next matta! yeayyy

Miss Sorbet Purple said...

amy : sangat rambang mata.macam nampak handbag

syima : ape yg 20th?

fira : kan kita dah janji nak g bandung sama2.. hehe