Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Friday, October 7, 2011

Perutusan : Masa untuk mengedar kad !!

Holla, (bak kata fira every time dia pick up phone)
Im back to the track now. My card is ready.

Semalam my fren dari bandung Angga Ramano & Willy Wihardja sampai ke Kuala Lumpur untuk attend wedding kawan i. so far i terhutang budi dengan willy sebab dia yang tolong bayar dulu and tolong ambilkan dari toko di Jl Astana Anyar tu. (pssst : he act call the toko to send it home) haha.

Well, Mood wedding dah back to the track. Belum Stress melampau maybe sebab lagi 63 hari kot. once it come to 50days. Wahh bisa meletup.

Again and again I banyak DIY on my wedd interm of Deco.so i dah mula rasa bahang kepenatan since i dunno yet cuti i approve ke tidak  even it was sign by Director H.capital).

Tolak hal cuti. last few day suddenly mak dan abah tanya progress wedding.
eh eh? dari awal selepas bertunang. mak & abah tak pernah bertanya secara serius.semua i dengan faizal handle sendiri. but haritu buat i happy sikit. sebab mak tanya ape payment yang tak settled lagi. wehoooooo.

then jadi anak yg solehah, i just cakap PA system & Gamelan sahaja mak. sekian.
Apa yang paling penting Baju mereka sebenarnya. haha. tak tempah lagi. stress haku.Nikah dais buat sendiri. Tapi tak nikah kat rumah. sebab abah minta nikah di masjid, untuk elak trafiic (macam kan kau retisss sangat) haha. takpelah abah tak nak orang bersesak sesak kat rumah. maklum lah rumah kecil.


Okey okey. lets see my Latest Kartu from Bandung,Jl Astana anyar.






Pink??? sooooooooooooooooooooooo? ade masalah? haha
Rama-Rama??? soooooooooooo? ape masalah engkau??
Heyyyyyy i beli ni pon dengan harga RM0.42sen/400pcs(printing include). if lagi banyak lagi murah ok!
sebab sikit jadi mahal.lol.
on that time belum pikir tema ape kot. haha.plus dah penat gila dengan berjalan satu area Toko kat Jl Astana tu. we manage to get this sebab malas nak fikir.
BTW, Comel kan??? puuihhhhhh (faizal yg pilih ok, not me)
A typical Indonesian card.
Selain dari hard cover, kad sebegini memang banyak kat sana!!





No2



Kad Rasmi : A hard Cover.(statement poyosss).*pangg*
Kad ini di beri buat teman rapat sanak saudara ahli keluarga.Budak opis merangkap budak-budak yang mengenali diri ini.sekian.
Okey, kad ini dibeli dengan harga RP4000 bersamaan RM1.40 sahaja.more or less (haku tak ingat)
sebab??? beli sikit. Normal lah kan. if siap printing will be around Rp4900. bersamaan hampir RM1.60.
sudah malas nak cerita hal kartu. haha




Now, im busy tulis2tulis nama orang yang bakal dapat kad. haha.
I tulis sekarang, bagi nye pertengahan November. But untuk orang yang jauh, i akan pos secepat mungkin, since jauh-jauh i tu ade sampai Sabah nun. hehe.






Okey ayat penutup : Kad di kelantan yang di tempah sebelum raya haji pon dah collect.Now kat rumah FMIL. Riben tu nampak gaya, aku lagi lah yang kene buat. demmmmmmm.










Adios Cantikssssssss


19 comments:

Hidayati Farhan said...

wehhhh, ade can dpt yg ni x lienda? fira pon bole dpt byk2. nk jugeeeee

♥♥♥Farrah Anuar♥♥♥ said...

rm0.42 include printing sgt2 murah. ok..jgn lupa kad utk i tau Lienda :)

fira. said...

hola! laaa.. faizal ke yg pilih kad tu? patut la die motif2 kan i smlm.. hehehe.. nk lagi satu kad kelantan pls.. sekian.. wasallam..

nida-razak said...

linda.. cantek okay kad rama2 u tu..murah dari kad i, tapi cantik jauh beza..huu..send satu untk i kay..address kat bbf =)

UyaRayza said...

nasib baik dh dpt..kot2 ade lebih kn ble la menambahkan collection i kn heheheh

Fariza said...

cntiknya.

Cik Puan Mimi said...

nak nak nak~~hehe
linda~~ jgn lupa jemput mimi okeyhhh~

amy fahmi said...

bile i nak dpt kad u ni?

Rina (◕‿◕)✿ said...

Cntiklaaa kad butterfly tu!! :)

Renee Meow said...

Pink??? sooooooooooooooooooooooo? ade masalah? haha
Rama-Rama??? soooooooooooo? ape masalah engkau??---->>i gelak giler time baca time ni.. hahaha.. lawak la linda ni... ;p nak card okeh, by hand.. nak tgk clon umi aida LIVE.. hehehehe ;p

LisaLisut said...

ko ade 3 kad.terer la tu. aku xnk meminta minta.tp kalau nk bg 3 pun apa slhnye.heeeeeeeeee.aku tmpal dlm guestbook aku nt buat kenangan muahaha

Miss Sorbet Purple said...

Yati : ade can punye, nantii bg satu .

farah : yup lebih murah if lagi banyak. happy bagain nanti =)

Fira: faizal pilih.dlm hati ade taman. haha.

nida : ok nanti linda pos =)

Uya : nanti i bg u satu =)

fariza : Thank Youuuuuuuuuu =) ade gak org puji, smlm i meroyan sebab. mcm pelik je kad ni. haha

Mimi : i nak alamat u =)

Amy : dah tulis dah ur name. bila nak jumpa & ambil ??

Miss Sorbet Purple said...

Rina : terima kasih =)

Reneeeeeee : dear jomlah jumpa, i bagi u nanti kad ni. by hand gitu

Lisa : nama u dah tertera di atas kad. cuma bila lah nak jumpa ni?? haha

~ NANA ~ said...

puan sri...nak kad jugakkkkkk

AnEs said...

linda! jeles nye kad u cantik pastu murah tu! yg 42sen tu..sini mana dapat cmtu!

Cik Zimie said...

cantik semuanya!!:) cik linda, saya mahu kartu anda, boleh?

Miss Sorbet Purple said...

Nana : ye saya invite awak

Anes : cantik ke? tq dear.

Zimie : nanti saya post. Insyaallah

anaztasias nora aira said...

nora nak !! jangan lupa nora !!

Miss Tatie said...

naaaaaaaaakkkkkkkkkk