Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Monday, January 30, 2012

Semalam di Langkawi




Last week, hari khamis thursday enchik inform yang dia ada kerja luar di alor star.
Memula aku buat bangang je. ade aku kesah?
Tibe - tibe dia bersuara : tak nak masuk langkawi???

Amboihhh bagai pucuk cita ulam mendatang.
dan-dan malam tu jugak aku ulang 20x kat telinga enchik, nak g langkawi. Kali ni aku kesah !! haha

Malam tu jugak call kawan aku di Langkawi, inform nak sewa kereta.
dan-dan tu jugak call hotel area Kuah. and buat booking. feduliksssss !
Esok pagi-pagi email kawan yang kerja di Cable car, yang aku nak datang. haha
Semua plan last minute. and the best thing menjadik pulak tu. haha.

Driving from KL- Kuala Kedah-Naik feri- Langkawi.
Kenapa tak fly? ouh tentu2 tix adelah sangat mahal ye. plus aku nak naik kereta, sesekali merasa berjalan jauh dengan kereta. berdua. haha

Seronok jalan dengan kereta sebab boleh singgah menyinggah.
If fly ko direct airport lah kan? kan? tak best tak best =p



Sampai area Kuala Kedah dalam jam 10.30pagi, sebelum tu sempat sarapan tah kedai mana tah, hubs berhenti. Makan ns lemak yanggggg sangat TAK dotdotdot. sekian.

Perasaan Teruja nak naik feri. sangat okeh. kami drive dr shah alam Jam 6pagi. 

Ini aku buat sikit belanja bagi siapa yang decide nak ke Langkawi drive. Bagi budget kasar je lah ye. Tak ingat dah.

Tol = RM100 pergi balik
Minyak = RM 160 pergi balik
Tiket Feri dari Kuala Kedah = RM 23x2 so RM 46 x 2 
Baron Hotel Langkawi = RM 100 semalam.
Sewa Iswara auto (itu je kereta yg available) = RM50 sehari.

Dapat???


Murah je kan?



*laki mak  hafiz awan nano*


My Laki adalah super duper excited nak naik cable car, sebab tak pernah naik katanya.
Dari opis dah email Redha (my fren tp dia off duty) so pergi kaunter and jumpa staff dia.
Dapat tiket free. hehe.
Thank You Redha. hadiah kawin ni =p


Tiket naik cable car RM30.
if tunjuk ic = RM15 per pax.




Dah lama aku pendam nak cekik dia nih.Tangan gergasi mencekik laki sendiri. ish ish kesian.





Aku boleh pegang okeh. kau hadeee??





Puan gemoks nan tembam dan sang suami yg bajet cool.








Aku tapaham kenapa masa hubs suruh bergambar aku buat gaya ni. cam hapeee je.
Bikin malu =p





odw balik dari area cable car, kami singgah di chenang .
Tepi laut, ade orang berniaga laksa.sila cuba Laksa Pulau ni wehhh.
marbeles !




Rojak rm3. sedap gilaaaaaa.




Laksa =rm2.5. pon sedappp sangat !!

after that, balik hotel, nak mandi sebab hari nak malam dah, sempat sms redha tanya tempat makan best area langkawi. Redha suggest us makan kat area Chenang, Restoran Diffiqa. sebelah restoran Arab Telaga.

Kami makan Ikan masak Asam special. *takde pic*
Sedapppp nak mati okkkkkkkkkk ! serius. hmmm sedap *teringat*




Morning Langkawiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

kemanalah sang isteri kalau tak singgah di sini.



U name it? 
Semua ada. ape yang takde kat Idaman Suri ni. dah lah super duper murah.
sesi shopping sekejap je, sebab dulang yang aku nak takde stok. T__T




Lepas tu kami, rush nak balik ke Kedah, sebab hubs kan ada kerja haha.

So pergi beli tiket balik ke Kuala Kedah kat Jetty Langkawi.



Naik feri dari Kuala Kedah ambil masa dalam 1jam30 minit
if dari Kuala Perlis dalam 45minit dengan tiket beharga rm18.





Dalam feri, sesi chamwore  lah kan? ade aku kesah?






Sampai Kuala Kedah perut dah lapar mintak di isi. so kami makan dekat Restoran Haji Ramli Nasi Kandar, paling fofular kat Kedah ni.





Ada macam-macam lauk.





Mine. lapar gila, sebab takot tak sempat masuk penang nak pekena Nasi kandaq line clear, so makan je lah kat kedah. sebab hubs kata kat penang kami makan mee udang kat sg.dua je. horeayyyy.


Lepas dah makan, pergila buat kerja. tak reti-reti?
Then ajak hubs pergi pekan rabu beli kan mak Ikan Pekasam cik kiah
seronok naik kereta, sebab banyak gila singgah. lepas dah setel kat pekan rabu, terus shoot ke Penang. woott wooottt. tapi kami tak masuk pulau, kami just singgah makan Mee Udang Sungai Dua.




Pulut Udang. ini memang wajib beli ye kalau ke sg dua.
satu 50sen. sedap sedap sedap gila. Beli rm5, buat bekalan dalam kereta otq back KL.
makan sambil dengar radio Hot fm, semalam kan juara lagu?

Berlagu-lagu aku dalam kereta wehhh nak tunggu balik KL.
pergi best. balik naik kereta tak best. sbb Esok *isnin*



KERJA !!!



arghhhhh. bencikkkk.


ps : sekali sekala buat trip tetibe macam ni layannnnn jugak ok. cer try ce try =p





















5 comments:

Khalisa Ridzuan said...

aku jeles bkn ape.aku jeles kau bole jalan2 dgn SIHAT nya tanpa pikir perut ketat ke pening nk muntah ke apa.nk stop kencing byk kali etc.(nangis).

aku pn kaki jalan. tp kalau dlm keadaan skrg serba serbi tak kene mmg aku lebih rela duduk rumah terbongkang.(nangis lagi)

nasib la masa couple dh pre honeymoon dlu (eh?! haha beramai2 ok) kat langkawin dgn KR.tp xtry lak laksa sbb aku xminat sgt.dh kawin org kuala br minat laksa.kau buat aku terliur!

gigih benor laki kau drive.xsakit pinggang ke weiiiii.jauh kotttttttttttt

amy fahmi said...

haku mmg jeles ok! nak makan jugak!!!!!!

Miss Sorbet Purple said...

Khalisa ku : mahu tak patah pinggang? sian gak kat dia. sbb slalu dia pegi dgn anak buah. ni aku yg "MEMBUAH" kan dia.EH? HAHAHA.

lisa, same je, nanti aku tak merasa. so aku bt skg, once da pregannt mcm ko. kompem aku dok umah je. hew hew

Nurhayati said...

ini mendatangkan amarah tgk pic kat langkawi.. sangat jeles okeh hehe

.:fyzz:. said...

Best