Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, May 15, 2012

Hong Kong - Part 2

Hari ke-2? serius TAK BEST !
Tetibe je kan? salam takde, mukaddimah takde... tetibe bagi ayat macam tu se-dassss. HAHA.



Tak best sebab, hujan rintik-rintik, air bergelora.
Tapi apa nak buat. Hujan kan rahmat? sekurangnya tak panas berjalan kan?. cuma a few place, tak boleh masuk sebab keadaan cuaca tak mengizinkan.







Kalau ikot plan asal, nak ke Desneyland. tapi hujan, so tak jadi nak ke Disney. nanti spoil mood nak bergambo. HHAHA. Padahal? the next day pon cuaca sama je. T__T

Masa pergi ni patutnya dah panas. ni berkabus, hujan rintik berpanjangan. sigh.




  

So kami patah balik ke Tun Chung. Untuk naik cable car 360 Ngong Ping.
Tapi?? tak dapat naik jugak. Closed ! sebab cuaca tak elok.
T__________________T

Ape nak buat ni? duhhhhh blur gila masa tu. last2 habiskan masa kat Citygate Outlet.
Keluar masuk coach, Kate spade, Burberry, Puma, Nike, CK. Tapi tak beli pongggg. HAHAHA.
Lepak sekejap, then tukar plan lagi.

Decide untuk naik bas, dan terus cari souvenir.
Tingggggg !!! Trus patah balik ke Central
dan sila ikot petua saya dalam blog sebelum ini ya.




Kami pergi Stanley.
Jauh gila rasa. tapi oklah dapat tengok Hong Kong.
Rumah cantik2, kereta besar-besar. EH?
Materialistik sangattttttt ! lol.

Kat Stanley tak beli ape. few FM, small coin purse. 
for me tempat ni tak menarik. nothing to buy. lol.
Dah la mual, loya nak muntah naik bas dia yg lalu jalan berbukit.
ade 36 stesen. memang cari nahassss.




Lalu Repulse Bay. Tak singgah pon, Lalu je.
Tak kuasee aku nak turun hujan-hujan tu.
Kasut dah la memang dah basah =p










Rasanya banyak jugak tempat kami pergi. Dari Stanley terus ke Ladies Market.
Memang dah lenjun dah badan masa tu kene hujan. Tapi gasaklah. Malas nk pikir.
nak tukar satu kerja pulak nak balik hotel.

Koserrrrrrrrrrrrrrr....

Ladies Market? Takde picture. sebab berada kat sana untuk tempoh tak sampai 30 minit. HAHA.
seram gila okkk nak membeli. Once kau tanya, kau memang dah cari nahas.
Dia akan  buat ko bargain, sampai ko beli.
Ye ye. kalau tak nak blahhh je. Tapi ko mesti ada rasa nak bargain, if ko memang nak beli kan?
Masa tu ko beria tekan kalkulator, dia kan tekan balik, ko tekan lagik? dia tekan balik.
sampai ke sudah tak habis, bile ko nak blahhh?
Haaaa masa tu, mendapat lahhhhhh ye.

Baik ko beli. HAHAHA.

Tips : once dapat harga terus bargain up to 50-70%.
Ade ke patut FM kat sini 40hkd? dalam rm18? satu?
Fakkkkkkkkk ! *aku tiru ayat pompuan cina tu* >> dia cakap kat cust india mana tah.

Adeke patut Keychain HK, dalam peket ade 5? Jatuh rm80?
wattttttt the hekkkkkkkkkkkk???

Mampos aku tak nak bayar. so bargain lah. cara aku lain. jangan ikot. Aku buat bisu. pakai isyarat tangan.
aku buat cara tak reti English, laki aku je reti. so pape aku rujuk laki. tapi konon macam aku NAKKKKKKKKKKKKKK sangattt benda alah tu. *tangan di bahu mata ke atas*


and konon laki aku tak setuju. nehiii nehiii, expensive.. blablabla.
So aku buat muka kesian. aku bargain pon dah kira melampau harga.
BAHAHAHAHA. mau cina tu tak bagi? sebab ku dah nak sangattt? lol.


Bagi je lah ehhh. laki ku bayar sambil ketawa. 
Ewahhhhh. suka kantoikan orang.
Tapiiiiii once ko nak blah lepas bayar? dia akan jerit lagi.


Halloooo Miss, please buy more, buy more..... Very cheap.. less dollar.

Jerit-jerit hokeyyy, macam orang gila.
 Sampai kita hilang dari pandangan mata dia. *ku bukan ape, risau ade geng kongsi gelap mana je kang tetibe cekik aku? nak tengok aku bisu ke buat bisu? HAHA. ok dah start merepek*


Arghhhh Serammmmmmmmmmm !!!!




Balik dari tu kami singgah lah Avenue Of Star. 
Dah dekat dengan area hotel. kaki dah cramp, sejuk je.
semata nak layan Symphony of Lights. adelah dalam 5 minit kot. tengok building main laser. lol.




Merehatkan kaki. yang kepenatan.







Lepas dah layan show tu, balik la, malas nak melepak dengan orang yg ramai gila kat situ.
Macam-macam negara ada. HAHA.



 Masa ni sumpah dah blurrr, memang rasa nak balik bilik and tengok tv, layan internet. FB, Twit. haha.









Building kat sini kan? Penuh cahaya, tak yah susah2 pakai lampu jalan. 
Lampu dalam building je dah cukup terang ok.....





   
Ini lah area tempat tinggal kai di Tsim Sha Tsui.
Lebih kurang la dengan Bukit Bintang, KL tu.

masa jalan dah teringat kes baju kene minyak ikan bilis tu.
Apelagikkk? amik kesempatan lah kami laki bini
Shoppingggggggggggg time.









Puas Hati. Hoohohohoho.
Total spent almost rm250, tapi boleh dapat dalam 7 item.
Suka gilaaaaaa....




balik Takot Lapar. as usual. tapau Nasi and Grill Fish.
Harga? RM 28 tak silap. HAHA.
Pejam mata.







  • Sorry entry ni memang macam hape je. haha, ku tengah mood malas gila. lagi2 nak resize gambo. super duper MALAS. Next will be Disneyland entry.
  • picture banyakkkk, tapi semua picture tah hape2. haha





Adios Gorjessss.








5 comments:

amy fahmi said...

mane FM i? haha

Mrs Linda said...

Amy : Ampunnnnn....busy lah sejak balik HK. nanti jumpa i bagi lah =p

dieya said...

omigod.. lepas baca entry ni i terus rasa taknak gi hong kong. sangat horror ok kalau dah beli pun kena jerit2.. kalau tak jadi beli..? erkkk!
sangat tak suka situasi ala2 petaling street gitu. ingatkan hong kong tu tempat maju, org2 nya first class mindset.. rupa2nya.. haihhh.. ngeri2

Mrs Linda said...

Dieya : area Mongkok tu je mcmtu.. lain2 very high class. hehe

Nolly Dolly said...

H&M! best....sbb murah. hihihi