Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, June 26, 2012

Kenapa super excited??

September ni akan pergi bandung/jakarta lagi. Ini kali ke-6 saya pergi since 2007. Ada yg pergi dengan group kawan-kawan, pergi dengan kawan berdua, pergi dengan group kawan BFF, pergi dengan bakal suami (pezal lah tu), pergi dengan family, now pergi dengan SUAMI. lol.
Masa pergi april last year, pezal dah pesan NO MORE bandung/jakarta, daerah lain takpe. wahhh ade aku kesah?? gitu. tak boleh kata tidak. pergi la PARIS paghis sekalipon, aku tetap suka bdo/jkt/ KAHKAH

Perasaan kali ni lagi teruja dari pergi Hong Kong. HAHA. HK 2 days before baru nak packing barang. Kalau cerita bab Bandung/Jakarta ni harini jugak nak packing voley?. gila excited ok. Tak pernah puas dgn bdo/jkt sebenarnya. Food super delicious, pedas2, ayam bakar, ikan gurame. Sunda food memang enak. giteww.

Shopping jangan cakaplah kannn? mana ade yg pergi pulang tangan kosong? atleast mesti beli lace la, kain meter lah, baju kat FO tu maha melambak. sediakan $$ je. Well, macam semua tahu, nak pergi ni pon dengan Uya dan suami, Amy dan suami. kalau tak jadik? lantokkk hangla. HAHA. akak tehtappp nak fly uolsss. gitew. Dorang risau bab cuti. haha sebab lepas raya kan? alaaaaa rilex la, 1 month before mintak cuti awal. plan early. sonang sajork. This time dah plan awal2 tak nak la shopping sangat. hoverrr tau, tiap tahun jana pendapatan indonesia? sikit2 sudey, so kali ni nak ber-wisata je. (poyo sangat statement mcm ni)


Antara tempat nak pergi, sebab haritu tak dapat pergi?



KAWAH PUTIH , CIWIDEY

Pernah tahu kewujudan tempat ni, tapi sepanjang 6 kali pergi Jakarta/Bandung. tak pernah terfikir nak pergi. maybe sebab dulu alpa dengan FO, Pasar Baru? KAHKAHKAH. dan tak silap perjalanan nak pergi sini 3jam? goshhh baiklah aku pergi beli kain kat pasar baru.lol.

But this time, akan ku jejak jugak, peduliksss. Jauh tak jauh. sebba dah kahwin kan? pergi pulak ber-enam. LakiBini. So buatlah aktiviti mcm ni. sekarang ni priority bukan ber-shopping dah. HEHE. 





LADANG STRAWBERRY, TASIK
 (milik my friend Weelee)

My friend di bandung ada ladang strawberry. dah terfikir dah, kalau ada banyak masa, nak mintak singgah ladang dia. HAHA.




TANGKUBAN PERAHU

Pernah jejak sekali, tapi masa tu penat, so tak jalan langsung ke deretan kedai bawah2 tu. memang duduk depan signboard je bergamba. mampu? merugikan kan? sebab nak datang pon kene bayar masuk tau. eh? tah lupa dah. HAHA.







motip gambo kauuuu?


TRANS STUDIO, BANDUNG

Nak cakap super excited tak jugak, sebab aku bukan penggemar game extreme ke ape, tapi kalau dh pergi, kenapa tidak kan? kan?

Last year 2 year punye cerita jugak, Masa turun di BSM (Bandung Supermall) masih dalam pembinaan lagi Trans Studio ni, so takdelah sesi main-main ke ape. sebab tempat pon masa tu under construction, rasanya last year baru operate. ponnnn tak pergi jugak sbb ai busy nak kahwin uolsssssss =p





BALI HEAVEN, BANDUNG
Masa pergi bandung last year, beli barang kahwin, so tak masuk sangat factory outlet, Terperasan Bali heaven ni baru buka masa tu, berdekatan dengan hotel Cemerlang ( pernah stay situ back 2007) - Jl Pasir Kaliki
This time haruslah ku buat aktiviti penjajahan FO semula. keeeennnnn?
Tak dapat pergi real BALI pon takpe nyahh. mak redhaaaaa.
aku redhaaaaaa. EH?





SOUR SALLY YOGURT

Ini paling wajib kalau datang kat Bandung, i love this more than Tutti Frutti, HAHA.









dan paling penting???


MAKANNNNNNNNNNNNNNNN !! 

Amy & Uya kita wajib buat aktiviti ini

SARI PAWON ( SANGKURIAN) / BUMBU DESA


SAPU LIDI

PASKAL FOOD MARKET / KAMPUNG DAUN



ALAS DAUN / SAPULIDI FOOD





 PA CHI MET

Haaa Kauuuuuuuuuu nama dia. mampu???





*Cepatlah puasa dan raya. phewwwww








5 comments:

LisaLisut said...

stress aku baca.haha.agak2 kalau thn depan aku dgn fiena nk pegi n ajak korg bertiga skali pezal nk x? LOL.mst dia kata "i nk muntah dh pegi bandung". haha. tp bagus ape korg bole jd tour guide.LOl

Cik Puan Tee said...

jangan lupa d'cost seafood jakarta!! makan seafooda sampai pengsan! nyumnyum

Nurhayati said...

org giler je pegi bandung kalau x menyopping. fo bersepah sana sini, xlarat nak menapak. last pegi thn 2008.. bila nak pegi lagi pun xtau la kan huhuhu

mizzura said...

yessssssss...banyak giler info...last time pergi polo orang je bodo2 tanpa cari info paper...this time nak lead since bawa in law je pon... queen control gituuu...haha..

Mrs Linda said...

klu nk supir blh bc entry i ;)
amiklah dgn willy