Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Monday, July 16, 2012

Hong Kong - Halal food




Sambung HK update.Halal food

MCDONALD, BURGER KING,SUBWAY

Makanan Halal di Hong Kong susah nak dapat kecuali memang stated HALAL !
1 minggu kat sana, memang dari awal dah prepare bekal. sambal bilis, roti, biskut.
Antara makanan yg kerap masuk mulut adelah 2 benda ni. termasuk fries.
Selain tu boleh option for Subway. Amik la yg based ikan or vege.



Hari-hari makan benda ni. letih ok. Makanan halal yg ade kat HK, adelah dari restoran Pakistan, India etc. sbb diorang ade served NASI,and vegetarian food. Pakistan pulak asik dengan Kebab. No choice. Itu je makanan yg ade. Tapi ade satu Islamic Kantin di Wan Chai station di Masjid Ammar.
Ye aku tahu Popeye halal. tapi tak jumpa pon kat area Sogo etc. yg banyak McD and Pizza Hut je.

Selain tu kalau nampak  EBENEEZER'S KEBAB & PIZZARIA. pon boleh makan kat situ. tak silap ada di 360 ngong ping. dan mana2 lah yg korang jumpa ok?



WAN CHAI area





                                     

Cara nak ke sini?

Dari Stasiun TST turun ke Central. dan cari aliran menuju ke Wan Chai.
Ini version aku tau.


Tak ingat dari mana copy (google). TQ for the info. Dr stesen Wan Chai tu keluar dan cari arah menuju ke Wan Chai road. Kalau tak silap menuju ke Kedai Outlet Triumph. Jalan je sepanjang jalan tu sampai jumpa satu kedai Vegetarian di seberang Jalan (tu dah dekat dah tu). dan cari 7 eleven di junction. Masuk lorong tu dan akan jumpa satu building putih. Itulah Masjid Ammar dan Pusat Islam, naik tingkat 5. dan akan jumpa Kantin Islamic. Pernah masuk Astro Oasis. makanan dalam tu Chinese Cooking. memang sedap. Ayam panggang dia best. Itu memang stated HALAL ye.

Act ai tak hari2 pergi sini pon, sekali tu je. sebab nak dtg pon agak jauh dr TST area.



DISNEYLAND hong kong.


Tahitian Terrace. memang serve Asian food dan halal. the only restaurant ok.


Set ini berharga HKD79. Tapi sedap. U dont play play ah with Chinese ,they cooked curry better than us. HAHA.



Pancake. hkd 40. Kat Disney, ai bedal je makan popcorn sedap. jangan tanya kenapa sedap. mestilah sebab harga dia. HAHA. pastu i makan aiskrim, cotton candy.





TSIM SHA TSUI area. 
Our guesthouse area

Maidah Restaurant. I selalu makan sini sebab dekat dgn guesthouse. area ni banyak jugak kedai india. cuma berani tak berani je . sebab kebanyakkan nye kene naik lift, tangga? menyeramkan hokeh. Ini je yg i rasa tak payah lalu tempat seram. HAHA. berdepan dengan Holiday inn hotel. cari je lorong antara kedai2 yg ade Maidah ni. and i do survey. Their food murah sikit dari yg lain.

Set Nasi dan Ikan ni sedap. hehe. hkd 45 free air tin.


plis try this. Roti Canai and curry chicken. sedap nak matikk! oh btw kalau jalan kat area TST, ai rajin beli air buah tepi jalan, Its really Fresh, blend buah depan mata, potong pon depan mata. so ai berani lah nak beli. RM7 secawan kecil. odw back dr Harbour City tu boleh nampak kedai auntie tu tepi jalan je.




Hari-hari memang inilah yg ai makan. Oh peringatan : Makanan di hong kong tak MURAH. TQ
Ini je kot yg ai boleh bantu. happy reading, and enjoy ur trip to HK.








3 comments:

nurul harnani said...

total damage berapa?

flight?
hotel?
makan2?

cha said...

i paling risau bab mknla. even pg singapore pn i dh mcm2 haha. br ni kwn i pg bangkok lg kesian. dorg mkn coklat je keje huhu

uya rayza said...

i terliur tgk roti canai n itu membuatkan i teringin nk makan roti canai penang..-_-"..[asrah