Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Monday, July 9, 2012

Penginapan Mabul : Seahorse Sipadan




Ada yang bertanya di mana aku stay masa pergi Mabul februari lepas.
Ok macam entry sebelum ni, aku tak stay pon SWV 
Sebab?? ni honest tau, honest gila aku cakap :

Sebab aku tak tahu pon kewujudan resort mahal tu. kahkahkah.
ok tak kelakar. lol

Well, selalu baca review org yg pergi backpack memang nak snorkeling/diving akan stay Scuba Jeff kan?
Aku rasa ramai yg stay Scuba Jeff, Uncle Chang. tapi kali ni nak korang consider this place. Masa aku booking kat MATTA fair pon , aku takde idea pon tempat ni macam mana. tapi masa tu yg penting dalam otak is Toilet mesti dalam bilik. heh.




Kalau nak baca review tempat/Mabul ni pergi cari link Mabul kat bawah tu. aku malas nk letak sini. hehe.
Overall, aku rasa stay Seahorse ni best. !!! Serius ! sbb aku dekat dengan penduduk Mabul. dekat dengan kampung bajau laut, dekat dengan kedai runcit. HAHA.

walaupon rate yg dapat tu kalau devide 3mlm memang mahal jugak, sebab dia kira per pax/snorkling/makan (dah aku tak snorkle, tak ke mahal?). tapiaku still rasa berbaloi-baloi.



Nampak tak anak panah merah tu? Homestay sebelah ni bina bilik tak meng-agak2. Sampai kitaorang tak dapat tgk matahari terbenam dari homestay kami. Sempat berborak dgn owner seahorse, dia cakap dia nak bina dek yg baru, and mungkin akan tambah bilik lagi. Yg oren-oren tu aku nak gambarkan tempat matahari terbenam. heh

dan baru-baru ni, masa tengok FB, Seahorse ni dah upload new dek diorang which is aku rasa BEST gila pulak. HAHA. and ade rasa nak pergi balik Mabul (haritu aku kata tak nak)

credit photo : FB Seahorse Sipadan




ade new homestay.


dek yg dibina jauh kedepan  laut.



See new Seahorse Sipadan. Lebih maju kehadapan. boleh tengok Matahari .
wehooooo. Tahniah Seahorse kerana berusaha memajukan homestay anda. *tibe*


Errrr serius lepas tengok pic ni, wassap husband. and aku cakap nak g Mabul balik.















3 comments:

Intan Zuriaty said...

Owner seahorse ni muslim atau tdk?

Intan Zuriaty said...

Owner seahorse ni muslim atau tdk?

Diver Lukman said...

Muslim..org bumi Sabah. .family bisnes