Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, January 6, 2013

Puncak - Day 4






Sambung lagi dari entry ini :






Pagi tu bangun lambat sikit. sebab sejuk gila. EH? yang bangun lambat husband. Aku still terjaga jam 6am. dah biasa. Tapi kat sana jam 6am tu kan matahari dah pacak atas kepala. So ambil peluang hirup udara segar. Amboiii poyo sangat ! Nama pon Honeymoon 1 year keeen? harusla rilex-rilex hirup udara. Paling aku menyesal bila aku takde langsung jaket yg cantik nak pakai dek kerana cuaca yg sejuk! Menyesal tak beli  Jacket dari Zalora dah lah cantik ! kene sangat dgn susana santai kat Puncak. kalau tak boleh pakai sambil bergambar dgn pemandangan kat sana   Aaaa menyesal ! Next trip aku akan makesure aku beli any Jacket dari Zalora untuk dibawa kemana2. Next trip maybe?






Dari veranda bilik kami. masa ni sejuk walau matahari dah naik. So bersiap mandi2 nak pergi sarapan. Kalau ikotkan kene jalan kaki ke Cafe yg terletak di Seruni 2, Its ok. boleh tengok Hotel Seruni yg cantiknya. pemandangan nya Masyaallah! Kagum nya. Cuaca baik, Tampat cantik. Sungguh puas hati aku. dah lah memang berehat. Eh lupa nak cakap, demam loya bagai aku tuh dah elok sejak aku naik Puncak. HAHA/ So kira balik ke Bandung semula, aku memang dah ok. so waktu nak balas dendam utk makan macam2.



Semapt tengok artis kesukaan ku di SCTV. Sharini 'Sesuatu ya"





Kedamaian . hah saat melangkah ke cafe yg ambil masa 2-5 minit ke Seruni 2. boleh nampak Fountain dr atas ke bawah. Ini lah keunikkan Seruni Hotel uolssssss.



Ini yg aku ambil. Sarapan pagi tu diiringi persembahan alatan music dr angklung. so sambil makan sambil berhibur. Oh lupa nak cakap. malam2 pon cafe tu ada live band. Tapi aku tak pergi pon. So pagi ni tengok org main angklung pon dah best! Nasi goreng memang makanan utama Indonesia ok. So memang menu Ns goreng tu wajib ada. walaupon simple takde renah ape. tapi paling sedap. ada ayam panggang dan suhun goreng. ambil roti bakar dan buah. Alhamdulillah kenyang. sebab jam 12 nak checkout dan pulang ke Bandung.




amik meja pon nak fefelingg kauuu. Haruslah yg hadap Puncak! HAHA. dasarrr



Kolam ni dari pagi-petang-siang-malam takde orang mandi. bukan apa. air dia sejuk oiii. masa tgh Bfast pon, ade 2/3 orang mandi. aku nampak selamber je terjun. tak sampai 5 saat naik balik. wakakakakakaka. EH? Hoverrrr kauu ketawa kan? Tu yg sebelah tu lah cafe Seruni. ade 2tingkat dan menghadap Kolam/Puncak.



odw balik kan sempat lalu bikik Seruni 2. Wuuuu cantik gila. Ni lah bilik yg aku request tapi FULL ! Cuba tengok kat web dorang bilik deluxe. Perghh lawo oi lawo. lepas tu sebab bosan kami pergi jelajah satu Seruni tu. dan ambil pic lah apelagik? aku dengan kamera tak dapat dipisahkan walau aku dah gemok. EH? macam pantun puloksssss.








Selain dr Kolam dewasa, ade disediakan Kolam kanak2 kat bawah. Sooooo tempat ni sebenarnya sangat mesra alam. KAH ! tak semestinya nak honeymoon je duduk sini. bawakla family ramai2 kan? >> tetibe secara tak langsung aku promote Seruni Hotel nih. 



Pasrah dengan Cardigan. Lupa bawak Jaket !








Kerut2 dahi sbb matahari atas kepala. LOL


balik hotel dan kemas bag. Wuu nak balik bandung dah. another 3 hours dalam kereta.




kami ! Welee, Eko, hubs and me. Moga persahabatan dan hubungan saudara kekal selamanya. Amin





Odw balik akan lalu kebun teh. kami decide untuk try makan di Alam Rindu. well kedai makan ni agak popular kat Puncak. tapi pada aku food dia biasa je. tak best pon. suasana and sejuk je. dan pemandangan cantik. Aku minum air je. Jus buah kat Indo kan sedap best. memang pure juice. 









menu yg welee dan eko makan. Gurame goreng cicah kicap dan satay ayam.

Pemandangan dari Rindu Alam



Sepanjang perjalanan pulang ke bandung. Aku hadap benda ni. Sumpah sedap nak matikk! Roti susu/butter yg dibakar. so rangup/rapuh dalam mulut. Roti ni boleh dapat di kartika Sari. ok sila cari. HAHA. makan sambil tengok pemandangan luar bandung. aktiviti peniaga jalanan.

NASI GILA ! pn voleyyyy.

Yeay nak masuk tol. masa ni agak jem sikit. tapi kami sempat sampai ke rumah dalam jam 4ptg. and terus rush jumpa adik eko. kami pergi ke kedai DIY. Hoihh takde picture sebab kagum gila. HAHA. Kedai DIY kat banung ni besar dan boleh drive thru wehhh/ Sumpah best. ala-ala ikea dah. semua kat DIY tu ada. kedai lampu, kedai perabot, electrical item semua ada, nak masuk kene bawak mauk kereta dan kita akan lalu sebiji2 kedai kiri kanan, kalau berminat sila lah berhenti *sila bayang*. Kauuu hadeee?

Sebab perut dah lapar, kami teman welee jumpa customer dr Msia. hehe. so kebetulan i ada kan? i pon jumpa sekali lah dengan dorg kat Dago area. Masa tu perut dah lapar sangat. Jumpa jugak dengan Angga, tapi angga busy ade event dgn BJB bank. kami makan di :



THE SUGA RUSH
Jl Braga No 83, Bandung


Kat sini menyajikan makanan western, cake, dan masakan lain.*eh aku promote nih*

Ini pengakuan : seumor hidup aku suka makan Carbonara. kat sini palingg sedap! Pizza hut pon kalah. *opcoz* Serius aku makan tak pandang kiri kanan. Harga Rp28,000



Husb punya :  Nasi Richa richa. Pedas gila oiiii. sumpah pedas. tapi ayam dia sedap. macam masak ayam cili besar je pon.

mesti ambil cake! So Red velvet menjadi pilihan. banyak choice of cake kat sana. macaroon pon ada.
cake dia semua cantik2 oii. tapi kene bijak pilih sebab ade sesetengah kek tak boleh makan.


last sebelum pulang. kami di THE SUGARUSH CAFE. badan busuk gila masa ni. HAHA.


Balik ke rumah singgah ke SAN FRANCISCO : MURTABAK MANIS !
Cetarrrr amat ya. esok aku cerita. Mahsyukkk. sedap gila-gila-gila-gila.


Jujur. aku nakkkk makan ni sekarang !






See u next entry.















3 comments:

cha said...

apa kene mengena camera dgn gemuk? haha. gilerla dorg boleh mandi lg. tengok pun tau nampak sejuk. tak sanggup oi. kat sane makanan tepi jalan halal ke tak u? risau jugak kan takut tak halal. nasi yg suami u makan tu nampak sedapnya u arghhhh

uya rayza said...

lin i mcm nk pegi puncak nie ahahah..tp mcm bese aku kn suke makan..aku tertarik dgn makanan n kesejukan hahaha..gurame tue nyum2

Linda Yusoff said...

Cha... jgn la maka makanan tepi jalan. tak jamin kebersihan. lagipon byk option nak makan. istilah gerai dorg tu kaki lima.hehe

Uya : ye i akan jd tour guide u. HAHA