Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, August 1, 2015

Luth ke Terengganu



Holla !

Nak cerita pasal bercuti kat terengganu raya ke 4. Sebenarnya tahun Raya ni turn aku. Tapi Mil ade buat kenduri tumbang sekor lembu sempena akikah Nayli ( anak sil yg lahir 2 bulan awal dr luth). Menjadi Isteri yang baik. Aku ajak pejal balik 1st raya lepas sembahyang jumaat. Menjadi suami yg baik jugak, pejal offer nak rehat bercuti di terengganu & kuantan . So tugas booking hotel pada aku. hewhew. Cite raya skip. Tema tahun ni Kuning soft. ok dah. sambung cerita. Gerak dari rumah mil pagi sebab nak check-in by 3pm kat Hotel Tanjong Vista, Ini kali ke 2 aku pergi Tganu dengan pejal. sebelum ni stay kat Felda-Residence ( masa tu pejal outstation). Kali ni aku amik la Tanjong Vista ni sebab Primula FULL ! Raya kan? sebab memang nak dekat town dan Tganu mcm tak banyak hotel best and baca review blogger ramai suggest hotel ni sebab food dia sedap (katanya). 


Luth memang bahagia klu dalam carseat. Sebelum bertolak ktorang pekena Original JJ Nasi Kak Wok . wajib !
Lalu besut etc dalam 1jam 1/2 perjalanan sampai. Luth tido je. Bagus ! HAHA, Jalan pon tak jem. Sampai2 boleh check-in. Angin kuat gila maybe sebab tepi je pantai ( tak tepi sangat pon). Kitorang takdelah nak pusing Tganu pon kali ni, sebab ada luth dah kan? dia kecik lagi. Tapi memang tujuan bercuti ni nak biasakan Luth jalan jauh. Ms dalam perut dah bawak pegi Penang ( aci tak?) Kali ni Kelantan, Terengganu, Kuantan. hah bape jam lama dalam kereta, so far Luth ok. Senanglah nak bawak berjalan lepas ni. Naik flight je belum, mintak-mintak dia ok je. Sebab nak bawak pergi uk. tapi flight ingat nak cuba tempat dekat dulu. Kita pusing dalam malaysia dulu okey luth?


Kitorang tempah melalui booking.com. siap Bfast, bilik yg ade twin sharing. bantaiii. Mintak baby cot takde plak. Hmm

Check-in smooth je. Staff sangat membantu. Waalaupon slow sikit sebab masa tu yg handle staff baru (sebab nampak staff lain ajar dia cara2 isi form etc). Nvmnd okey je. Bukan rush pon. Masuk bilik. Bersih ! Ok lah untuk 3 star hotel. Bilik agak besar. lagi besar dari Royal Chulan Penang. HAHA. Harga okey jugak RM 180/nite. Ade swimming-pool ( tak pergi). Hotel ni macam tinggi. sebab aku dapat level 10 kot. betul2 kat town batu burok. depan ade secret receip etc seang sangat cari makan. nak senang drive je, tak gigih aku nak jalan kaki.

Complimentary. Toilet Bersih. Shower pon ok.

Lepas dah meraban snap pic hotel. KAHKAH. Get ready nak mencari Celup tepung. Tu je sebenarnya misi kitorang. Luth sangatttttt baik kat Tganu ni. Tido je keje. Kitorang makan dengan tenang. Bagosss ! Maybe sebab sejuk berangin kot?



Ktorang makan kat kak Siti. nak pergi warung Pok Nong yg orang kata best tu. TUTUP ! raya kan? hmmm

Rasa cam murah pulak makan celup tepung kat sini ( Pantai Batu Rakit) dari makan kat Pantai Cahaya Bulan Kelantan. kalau kat sana amik fishball je pon dengan lekor tetibe je puluh2. Motif tah? Yang ni siap sotong sepiring, Udang, air bagai RM 22.00. Murahhhhh ! Kalau ikot aku masih berpantang lagi. hewhew. So seafood tu makan buat rasa-rasa je. tabahlah hatiiii. lepas dah makan lepak laaa kat pantai tu kejap sebelum maghrib kitorang balik Hotel. Konon malam nak la cari sefaood tepi jambatan tu. Tutup jugak. Sedih ! HAHA. Mujo ade kedai2 tomyam yang buka. tapi ramainyaaa umat manusia. huhu. Bercuti time Raya sebenarnya tak best weh ! Full- house.

L.O.V.E




nak nasi dagang sedappppppppp !


Masa yang ditunggu ! Breakfast . hahaha. Okey ni pendapat aku tau ! Serius betul apa yg aku baca. NASI DAGANG hotel ni sedapppp gilaaa ! Nangis makan. 2 x aku tambah,. Bukan pulut takleh makan ke? huhu. Tapi sebab dah teringin lama sangat! tambahhhh. hewhew. Buffet Bfast dia boleh tahan banyak. Ade Nasi dagang, nasi goreng, mee goreng, mee/bihun sup, bubur, Roti etc, Pancake. eh lupa dah ! haha. Nasi Dagang kat hotel felda-R tu pon sedapp wehh sedap. T__T Tapi yg ni super duper sedap.



sebelum balik melantak lagi celup twpung. HAHA.


Lepas breakfast, kitorang pergi cari Batik. Aku nak pakai kaftan je Raya tahun depan ( moteff dah pikir raya tahun depan?) HAHA. Tapi tak jumpa yang berkenan and warna aku nak takde. So kene beli kat kelantan je lah nanti, Setel semua naik bilik lepak2, check-out , nak pergi Kuantan pulak. Buat syarat jejak Teregganu, kitorang singgahlah Masjid Kristal. Cantiknyaaa.. 10x aku datang 10x aku puji2 masjid ni. Nak masuk Taman Islam tu, Pejal taknak layan. sebab dia risau anak dia berpanas. -___- . Kitorang makan lagi Celup Tepung. sebab tak tau bila lagi datang Tganu kan? Misi nak cari Sata gagal. So beli Keropok leko je. tu pon kedai tah pape. sebab semua pon tutup. Sigh. balik lalu LPT2 direct Kuantan. Cari seafood kat Kuantan pulak.


Yeay Luth dah jejak Terengganu. nanti kita datang lagi okeh?



2 comments:

jazzeyra aj said...

rindu ganu! haha..

bagusnya la hai si luth ni.. senang mak apaknye..
nk cari sata ni kkdg kt kdai biasa ade..

kalau lalu dr besut tu, boleh singgah area batu rakit kkdg ada jual, if tlpas area situ boleh pg atas sikit area manir to be exact batu 6.. banyak jugak jual kuih sedap kt situ.. hehe

Nadya Zahid said...

gitu luth kan..bejalan sakan..pasni gi oversea eh..syoknye luth!!!
auntie pon xsampai london lagiiiiiiii