Nuffnang

Followers

Two Become One

Daisypath Anniversary tickers

Friday, January 6, 2012

Krabi : 1.4 Mari naik gajah wooott wooot.


AMARAN !!! : 

  • Ini mungkin entry yang panjang dan mungkin juga tidak
  • Sila bawa plastik untuk muntah sbb pic yg agak banyak. ada aku kesah?
  • oh aku rasa ini entry LAST, SEBAB aku nak start review ttg wedding aku yg dah nak masuk sebulan ni haaaa. menjeles aku tgk orang yg kawen up entry baju kawen. haha
  • harap-harap maklumat ttg Krabi dalam ni membantu semua B2B or sesiapa plan nak honeymoon or holiday sekaliponggg.
  • Sekian terima Kasih.



Alohaaaaaaaaaaa.. Selamat Malam semua.
Aku baru bangun tido. kahkahkah, Balik kerja terus tido. Kau hadee? laki bini sama.
last2 bangun dengan baju kerja at 9pm. Danggggg !!

Bangun tukar baju, tetibe teringat nak buat last entry ttg Krabi.

Ingat entry lepas saya kata nak cerita bab naik gajah? Here we are...

Jeng jeng jeng.... ( bajet macam suprise sangat? puiihhhhh ) saya di temuramah oleh OS dan ABON MLM yawwww. *verangan*


Kat manaaa yee nak beli pakej Gajah niiii? * nada Abon jawa MLM*

  • ouh tak jauh dari hotel, macam biasa beli depan hotel. kahkah.dapat orang malas benda nak senang dengan malas nak survey lagi,sebab semua pakej adalah sama, cuma harga je yang tak sama, so aku try je depan hotel punya agent, tempat sama aku beli pakej phiphi. Senang.

Pakej nye ade apeee? * nada Abon jawa*

  • Pakej GAJAH sekian.

Ape perasaan kamu errrrr naik gajah? *nada OS MLM*

  • Shahhhhhh Alammmmmmmmmmm peace yawwww (tetibeee). ouh harusla excited, bukan senang nak jumpa gajah, call bukan nak angkat, sms tak berjawab, so kekdahnyeeee? JUMPA je GAJAH terus comolotttttttt gitewwww. =p


Eh saya tanya betul niiiii? *nada Abon jawa MLM lagi*

  • Baiklah saya explain. *cop nak pergi toilet, sakit perut jap* 10 minit nanti saya sambung. ok bai.

10 minit kemudian.

Okey saya sambung *sambil urut perut* kerna perut masih sakit.
  • Pakej ada 2, satu SIMPLE, satu lagi aku pon tak paham ape kejadah nak naik gajah dari pagi sampai petang.
  • so aku decide amik pakej simple. kahhhhh. *takde duit wey* tapi niat di hati nak gakk naik gajah. haha


Drama bermula, di depan kaunter agent.

*bunyi cengkerik*

Sewaktu berkira -kira nak pilih pakej mana.

Hmmmm..b, u nak tak naik gajah ni?sambil tunjuk pada brochure *buat muka kesian*

Hmmmm, entah ikut u lah, i ok je.

Seriussss? so nak amik yang mana??? yg kejap yg lama?

Ntah la yangg, i rasa mcam malas pulak nak naik gajah, esok nak rehat jeee! * sampai hati muuu abe*

*bunyi cengkerik lagi*

Hmmm, takpelah if u tak nak..i ok jer. * muka seposen tapi dalam hati ade hati nak sound setepet*

Minah thailand depan ni terpinga-pinga . aku pon blurrrrr.

*bunyi cengkerik lagi*

Ok Ok, if u tak nak, satu je soalan i, bile u nak bawak i naik gajah kat KL?

kau hadeeeee? soalan membunuh. mana datang gajah kat KL? kahkahkah.


ha Ok la ok la.... amik la pakej sejam tu. amik waktu pagi.petang jalan2.


aku Senyum lebar, kakak thai agent ponnnnnnnn senyum lebar.sekian.


* Drama ni belum tayang lagi kat Astro. sebab orang sebuk dok cakap pasal drama cucuk bintang dengan elfira loy dan Randy. so kami bg can Astro tayang cerita tak best tu. Kah!


Jadi kami terbelilah pakej murah lagi sekejap dan 1 jam naik gajah itewwwwwww. haha.


Ape pakej tuuuuu? *nada Abon MLM lagi*

  • oh lupa, terlampau syok buat drama tadi,  Pakej 1 jam naik gajah, pastu ko bayar je 700 bhat sekepala. transfer dari hotel ke tempat Safari tu. * Safari sangatttttt padahal ade gajah je?*
  • oh lagi lagi- masa beli aku memang cakap nak, naik gajak 1 jam je!!! kak, saya ni bukan ape, bukan nak buat sgt aktiviti tu, kang bazirrr je duit, pastu pastu kan? niat saya mmg nak naik gajah je kak. errr akak paham???? , sbb aku dah penat nak mati kes balik dari laut yg amik masa sehari suntuk tu. sebab agent tu asik nak jual pakej 1700 bhat dia punya pakej yang boleh naik gajah sampai LEBAM . MOTIP TAH? haha
  • pastu aku mintak la kurang lagi *pleaseee pandai bargain*, fedulikkksss, naik gajah ape sampai rm70.pastu sejam? haha. sok sek sok sek, ok dapat dia bagi rm55 seorang. pheeewittttt.
  • Incase nak tahu kan? Pakej-pakej Naik gajah sampai lebam  adalahhhhh*sila baca macam nada orang umum hadiah MLM* dan sila lihat pakej di bawah.


 AONANG-KRABI SAFARI.


Pakej Full Day Tour / harga 1600 bhat/trip 8.30am to 4.30pm

  • 1 jam naik gajah, (*eh macam same je dgn aku?)
  • National Park visit, Huay tho waterfall ( arghh aku tak kesah ini semua takde) =p
  • Lunch thai food ( aku pon boleh g makan sendiri lepas naik gajah kot) =p
  • visit tiger cave boleh tgk pokok over 1500 tahun ( ade aku kesahhhh?) cakkkkkkk
  • naik longtail boat to mangrove Krabi River ( hmmmpphh menarikssss)
  • Balik. sekian.

Pakej murah sikit 1400 bhat ( adik beradik pakej kepada pakej aku) Full day.

  • Naik gajak 50 minit ( pandai betul nak kira-kira, cukup 1 jam tokleh ke?)
  • Bagi gajah makan, nak susukan pon bolehhhhh (eh? HAHAHAHA)
  • Jungle trekking, 
  • Crystal pool
  • Enjoy hot spring and natural spa ( dan-dan natural spa..)
  • Visit tiger temple ( blerghhhh)
  • lunch thai food ( elehh makan kat tepi jalan lagi sedap)

Pakej murah lagi mampu 700 bhat./8.30 to 10.am

  • Haaaaaa ini pakej aku eh.excited
  • Naik gajah 1 jam.( wowwwwwwwwwww !! hebat nyeeeee)
  • transfer hotel (pergi balik) wowwwwwwwww !! hebakkk mung)
  • okey tu je. kahkahkah ( ehhhh hebattttttttttt GILA ni !!!)
  • Saya positif dengan pakej saya. hahaha.ok bai



* 10 kali aku rotate tak mahu. lantak hang la. Ini tempat nya. SAFARiiiiiiiiiiiiiiii sangat. hehe




* excited tengok pisang. eh? HAHAHAHA.
nampak harga? tak payah!!, baik ko beli makan sendiri.



* oh abang muka mu macam Putra Shazlan. *tetibeeee*
bukan aku kata eh orang kata.



Heloooooooooo, Im coming.. MY NAME IS SAO.

call me SAO, SAO, SAO  ( nada thailand)



Masuk kebun getah je uolsssssssss. kahkahkah.
arghhhh janji dapat naik gajah, kau hadeeeee ke?


Pakcik ni suka pukul gajah tu dengan besi kat tangan dia, kesian hokeh. tapi gajah aku ni dasarrr pemalas, asik nak benti je. hahahaha. gasaklaaa gajah. janji ko comelssssss. oh lupa nak cakap naik gajah ni mcm seram jugak.terhuyung hayang kauuuu.




pastu gajah ni punya perangai, dia takmo lalu tapak2 gajah yang dh sedia ada. dia mcam geli.
amboihhhhhhhhhhhhhhhhhh. hebattt mung.



dah sejam dalam kebun getah aka hutan jadian =p
masuk area anak sungai seberang jalan. pheeewittttttttttt.



dah balik, aku 1st bawah aku tu semua foreigner. FRANCE uolssssssss.



Kenangan dari SAFARI, masa nak ke sungai tu akan ade orang datang bawak kamera. and snap picture, so bersiap sedia dgn gaya hokehh.
150 bhat sekeping. hambekkkkkk.


Boleh saya pakai kamera sendiri??

  • Jangan verangan ! hahahaha.
  • sebab dia nak buat niaga pic dia tu. hahaha.tapi kalau nak cuba nasib suruh orang gajah tangkapkan boleh je.




cukup 1 jam, jom balik.



Sesampai hotel, terus amik skuter and teruskan perjalanan ke Krabi Town. HAHAHA.



tak sampai Krabi town pon, tepi Jalan je, sila hafal signboard ini.



Heloooooooooooo Krabi. *pose ala-ala modelsssss*



* dalam tu banyak makanan, key chain, kekacang, perencah tomyam etc

* Btw ade satu kotak kek perisa oran, choc, butter, coffee , kat situ. sedap gila hokeh. ade lambang halal. 3kotak 100bhat.



*kacang gajus pon hadeeee. tak beli pon, malessssss.




* tut tut, dari sehari ke sehari nak naik menatang ni, tak dapek bergambar pon jadilah., comel kan?
kan?

kan?

kan?





odw back to hotel, bergambar kat signage. motip tah?

after that kami pergi lunch tenpat biasa. tempat kesukaan kami, gerai biasa tepi jalan je. sedap gilosssssssssssssss.

MAKAN GREEN CHICKEN CURRY.





Suami ku dan isteri saya.



Pleaseeeeeeeeeeeeeee jangan muntohhhh.



Bergambar kenangan depan hotel dengan OUR skuter. ouh syahdu nyeee. dah nak balik.

BTW,nampak tak belakang tu ade kedai? kat situ lah money changer tu, and belakang tu ade Agent yang jual pakej yang ai beli. dannnn sebelum terlupa.

Kami sempat jugak pergi massage. best gila and murah.
Malas nak jauh *again*
so jalan je deretan kedai depan Hotel ni. nama kedai lupa. tapi level 2, and betul2 depan hotel
ANANTA BURIN RESORT.

faizal amik thai massage 250BHAT. while me amik Oil massage 300 BHAT

BEST !!!!






Ini lah kawasan hotel kami, deretan tu semua hotel dan resort. and ada deretan kedai sikit. nyaman 


Ini pulak keluar dari jalan hotel dan ke kiri, akan nampak deretan peniaga ni. Kat sini la tempat makan gerai paling besttttttttttttttt, and amika gerai yg last sekali.



sekitar aonang area. deretan kedai yang jual pelbagai souvenir, kedai makan, etc.
malam2 sebelum pulang aku n faizal tawaf semua, jalan kaki, sebab skuter dah pulang.masa tu mmg bargain sangat2 nak cari t-shirt, key chain ( tak dapat murah pon) and beli cermin compact cantikkk. 

Lupa : rate Skuter 200bhat sehari. rm20.


kakakkkkkkkk I  miss you, eh your pancake !!!

kakak ni ada kat deretan gerai2 gerai tu. bersih la dia ni. so selalu beli je dgn dia, even harga dia mahal sikit.





BYE-BYE PANCAKE. I MISS U . 

Jumpa lagi. 















TAMAT !!




  • sekarang, saya cadangkan korang semua pergi usha web AA, mahal macam mana pon? sila usha sampai dapat harga murah. haha.
  • Krabi ni, actually harga lebih kurang je dgn Msia, sama je, takde yang murah pon, cuma nilai duit tu je.
  • Krabi jugak for me, tempat menghabiskan duit BUKAN dengan shopping, tapi lebih kepada pakej-pakej yang di tawarkan. so pandai-pandailah bargain harga dengan agent. dia tak untung, korang tak rugi. haha




* finally tamat hokeh. ok now kumpul material nak merepek tentang wedding uolssss. ok bai.













7 comments:

cikpuanputeri said...

hahahaha. lawak okeyh!! tapi i tak naik gajah punnn. hukhuk.. nasib baik kat temerloh nie ada gajah boleh jgk i kenal gajah tu mcm mana. haha... detail n bagus sekali... hidup Ananta Burin! ehhh...... cepat2 review kawen pulak.

UyaRayza said...

osbon ehhhh hahahahaha...perkara pertama bile i smpai sana adalah makan!!! hahaha..x kire

Miss Sorbet Purple said...

makan..makan. makan.
tomyam dia especially.

nida-razak said...

linda...dh habis dah entry u pasal krabi ni, cam sedih plak..hahahah...tiap2 hari tau i tgk tiket g krabi, still xmurah2..haha..maybe kena pg hujung thn je la..xpon thn dpn..huu

Schaz said...

owh teringat kenangan honeymoon kat krabi hari tu...rindunye nak pegi lg!!

~ NANA ~ said...

ngidam pancake kat sana!!! best best...

Miss Sorbet Purple said...

Nana : kannn? sodap.